Έφθασε η ώρα!

Εικόνα Basilios
Έφθασε η ώρα που περιμέναμε με αγωνία. Ο Άγγελος που φέτος είχε πάρει αναστολή φοίτησης, πρέπει τώρα αφου περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες (Κ.Δ.Α.Υ., κ.λπ.) να ακολουθήσει το δρόμο προς το Δημοτικό. Θά επιδιώξω παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης αλλά ΟΧΙ ειδικό σχολείο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλού αλλά πιστεύω οτι τα παιδιά με αυτισμό και χωρίς Ν.Υ. (σύμφωνα με τη διάγνωση) ΔΕΝ πρέπει να πηγαίνουν στο ειδικό σχολείο αλλά σε τάξη ειδική για αυτιστικά παιδιά, δηλαδή παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης. Θα παρακαλούσα όποιο μέλος έχει περάσει από αυτη τη διαδικασία να με πληροφορήσει για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και που πρέπει να στηριχθώ για να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Σχόλια

ΚΔΑΥ

Εικόνα Angela Papastavrou
Ακριβώς όπως και ο Βασίλης ψάχνει για τον γιό του Άγγελο λίγη ενημέρωση για το θέμα εκπαίδευσης και ΚΔΑΥ, έτσι ακριβώς θα ήθελα και εγώ λίγη ενημέρωση σε αυτό το θέμα μιας και τον Σεπτέμβριο ο Νεκτάριος θα πρέπει να πάει στο προνήπιο!!! Οι απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί είναι: Τα ΚΔΑΥ θα μου υποδείξουν σε ποιο σχολείο σιγκεκριμένο θα πρέπει να στείλω το παιδί, δηλ θα μου πούν να τον πάω στο 1ο νήπιο Κορωπίου;;; ή απλά θα μου πούν ότι έχω δικαίωμα να πάω στο πιο κοντινό στο σπίτι μου και απλά θα ζητήσω μια ειδική παιδαγωγό ή παράλληλη στήριξη για το παιδί μου ή τάξη ένταξης;;; Θα πρέπει εγώ να απευθηνθώ σε κάποιον να τη ζητήσω και σε ποιόν;;; ή από το ΚΔΑΥ θα κάνουν εκείνοι όλες τις ενέργειες;;; Αν στο ένα ΚΔΑΥ δεν είναι και πολύ εξυπηρετικοί, μπορώ να πάω σε άλλο σε διπλανό δήμο;;; Το χαρτί που δίνουν είναι για 5 έτη νομίζω, αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξαναδούνε για 5 χρόνια το παιδί και θα μείνει για 5 χρόνια στην ίδια τάξη;;; Δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι που θα πρέπει κάθε χρόνο να αξιολογούν την πρόοδό του;;; Αν κάποιος γνωρίζει ας μας απαντήσει Ευχαριστώ εκ των προτέρων Αγγελική
like1

για το ΚΔΑΥ

Εικόνα mairipapa
Αγγελικη, Το κδαυ δεν θα σου υποδειξει σε ποιο σχολειο θα γραψεις το παιδι σου , αλλα απο αυτα που γνωριζω , αν σου πουν οτι το παιδι σου πρεπει να παει σε "ειδικο" σχολειο ,και αυτο ειναι γραμμενο στην αξιολογηση ,αυτο ειναι μια αποφαση που δυσκολα ανατρεπεται.Δεν γνωριζω ακριβως τι γινεται στα νηπια , παντως στα δημοτικα πρεπει απο πριν να υπαρχει τμημα ενταξης για να μπορει να βοηθηθει το παιδι .Δεν νομιζω οτι μπορεις να διαλεξεις καποιο αλλο κδαυ αν αυτο της περιοχης σου δεν ...σου κανει.Εγω για τον γιο μου ειχα κανει αιτηση στα κεντρικα , στο Αιγαλεω και οταν ανοιξε κδαυ στη περιοχη που μενω μετεφεραν αυτοματα την αιτηση στο κδαυ της περιοχης μου. Αυτο που γνωριζα (τουλαχιστον μεχρι το περασμενο καλοκαιρι) ηταν οτι η γνωματευση του κδαυ ισχυει για 3 χρονια, περιμεναν ομως να βγει αποφαση που να καλυπτει τα παιδια η αξιολογηση μεχρι να τελειωσουν τα το σχολειο που βρισκονται(πχ αν ενα παιδι ειναι στη δευτερα δημοτικου και γινει τοτε η αξιολογηση, η αποφαση του κδαυ δεν θα ισχυει για 3 χρονια αλλα μεχρι να τελειωσει το δημοτικο). Το παιδι δεν μενει στασιμο(νομιζω τα εχεις μπερδεψει λιγακι τα πραγματα),συνεχιζει κανονικα . Το πρωτο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τηλ. στο κδαυ της περιοχης σου και να κανεις τηλεφωνικα αιτηση για αξιολογηση. για περισσοτερες πληροφοριες ειμαι παντα στη διαθεση σου
like3

Αγγελική μου,

Εικόνα Lenak
Αγγελική μου, καλησπέρα Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από την εικόνα που έχεις για τα ΚΔΑΥ. Δες λοιπόν πως έχουν τα πράγματα.Τα ΚΔΑΥ έχουν απλά συμβουλευτικό και όχι παρεμβατικό ρόλο. Δεν υποδεικνύουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα πας το παιδί, αλλά σε τι είδους νηπιαγωγείο πρέπει να το πας (ΑΝ συμφωνήσεις και εσύ βέβαια. Να θυμάσαι πάντα τον συμβουλευτικό ρόλο τους). Από δική μου πείρα, με αίτηση στον προιστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, μπορείς να γράψεις το παιδί σου σε όποιο νηπιαγωγείο ή σχολείο θεωρείς εσύ κατάλληλο για το παιδί σου (λόγο της κατάστασης) και παρακάμπτεται ο παράγοντας της γεωγραφικής περιοχής(τόπος που κατοικείς).Τα ΚΔΑΥ δεν έχουν αρμοδιότητα σε αυτό. Δεν τους αφορά.Οπότε κάνε μια έρευνα να βρεις πιο σχολείο είναι το πιο κατάλληλο για το παιδί σου. Μην βιαστείς να το στείλεις στο πρώτο σχολείο που θα σου υποδείξουν. Σε μας δεν ισχύουν αυτά. Ειδική παιδαγωγός!!, παράλληλη στήρηξη!!, τμήμα ένταξης!! στα νήπια δεν νομίζω ΚΑΝ να υπάρχουν ως λέξεις(ναι καλή μου). Στο δημοτικό με ΠΟΛΥ αγώνα και ΠΟΛΥ τύχη ( οχι απλά όπως το αναφέρεις, αλλά το ΑΠΑΙΤΕΙΣ γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να το πάρεις) ίσως καταφέρεις το παιδί να έχει παράλληλη στήρηξη, το οποίο είναι και το πιο επιθυμητό από όλους μας, αλλά το πιο δύσκολο να γίνει. Τα ΚΔΑΥ μας αξιολογούν κάθε χρόνο, ΚΑΝΕΝΑ παιδί δεν μένει στην ίδια τάξη αν δεν συμφωνήσει πρώτα και ο γονέας. Τα πράγματα άλλαξαν πολύ.Να θυμάσαι ένα πράγμα. Τα ΚΔΑΥ δεν έχουν νομική υπόσταση, δηλαδή τίποτε από αυτά που θα σου πουν δεν είναι δεσμευτικό. Όσο για την αξιολόγηση..........άστο καλύτερα.....μέσα σε 2-3 ώρες δεν μπορούν να μάθουν τις δυνατότητες του παιδιού σου (που εκείνη την μέρα να μην είναι στα καλύτερά του και να μην αντιδράσει όπως συνήθως.....σκέψου...ξένο περιβάλλον, ξένα πρόσωπα να το βολιδοσκοπούν με ένα σωρό ερωτήσεις και να το ταράζουν στα τεστ....δεν είναι οτι καλύτερο ε;), ούτε του χρόνου να θυμούνται πως ήταν πέρσυ για να συγκρίνουν πρόοδο. Όλα είναι μια τυπική βλακεία κατά την γνώμη μου. Αν έχεις άλλες απορείες, εδώ είμαι. Ευχαρίστως να σου απαντήσω. Keep Walking!
like0

mairipapa μου, να

Εικόνα Lenak
mairipapa μου, να σου απαντήσω..... μας έκριναν για ειδικό σχολείο και το ανατρέψαμε. Απλά δεν του δώσαμε σημασία, πήγαμε στον προιστάμενο Α'θμιας εκπαίδευσης και δηλώσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν θέλαμε να πάει εκεί το παιδί, πήγαμε το παιδί στο νηπιαγωγείο που θέλαμε να γράψουμε την μικρή και μιλήσαμε με τις δασκάλες, την είδαν και από κοινού ( προισταμένου και εκπαιδευτικών και γονέων) το παιδί πήγε σε κανονικό νηπιαγωγείο. Αν θέλει ένα σχολείο να δεχτεί το παιδί δεν παίζει ρόλο τι λέει η αξιολόγηση....αν λεει ομως..."φύγε μπελά από το κεφάλι μου..".....τοτε ναι, είναι στο χέρι μας όμως να μην περάσει αυτό. Φιλιά σε όλους Keep Walking!
like1

Σιγουρα ,

Εικόνα mairipapa
Σιγουρα , τιποτα απο αυτα που θα σου πουν δεν ειναι δεσμευτικο , αυτα που γραφουν ομως πανω στην αξιολογηση του παιδιου δυσκολα ανατρεπονται.Αν το κδαυ αξιολογησει οτι το παιδι πρεπει να παει σε "ειδικο " σχολειο,αυτο δεν ειναι κατι που αλλαζει ευκολα.Γνωριζω παιδια που στην κυριολεξια χαντακωθηκαν λογω της γνωματευσης του κδαυ (με βαση οσα εχω ακουσει απο τους γονεις τους).Αν και εχω γνωρισει πολυ αξιολογα ατομα που εργαζονται στο κδαυ της περιοχης μου,δεν εχω καταλαβει αν τα ΚΔΑΥ εχουν δημιουργηθει για να διευκολυνουν ή απλως να προσθεσουν ενα ακομα εμποδιο στον αγωνα των γονιων.
like1

basilios

Εικόνα mairipapa
τα εχεις μπερδεψει, δεν υπαρχει ταξη ειδκη για αυτιστικα παιδια. Τμημα ενταξης: υπαρχει ενας ειδικος παιδαγωγος στο δημοτικο ο οποιος ασχολειται με παιδια που εχουν καποιο προβλημα , συνηθως τα παιρνει απο τη ταξη και τους κανει κατι σαν "ιδιαιτερο" μαθημα σε καποια αλλη κενη αιθουσα.Στη καλυτερη περιπτωση μετα απο εντολη του κδαυ μπορει να ασχολειται με το παιδι για 2 ωρες τη μερα.Απο προσωπικη εμπειρια το καλυτερο ειναι να μην φευγει το παιδι απο τη ταξη αλλα να μπαινει ο δασκαλος μεσα στη ταξη , να καθεται διπλα στο παιδι και να το βοηθαει εκει. Παραλληλη στηριξη: Οριζεται απο το υπουργειο ενας εκπαιδευτικος ο οποιος ασχολειται αποκλειστικα με το δικος σου παιδι μεσα στη ταξη.Θα πρεπει πρωτα να εχει αξιολογηθει βεβαια απο το κδαυ και να υπαρχει η προταση του κδαυ μεσα στη γνωματευση.Μετα γινεται αιτηση απο τους γονεις που πρεπει να εγκριθει απο το υπουργειο Παιδειας.
like0

'Οταν έκανα αίτηση στο ΚΔΑΥ

Εικόνα ανώνυμο
'Οταν ο γιος μου ήταν τριών ετών έκανα έκανα αίτηση στο ΚΔΑΥ για να βρω ένα Τμήμα 'Ενταξης σε νηπιαγωγείο. Αρχικά μου ζητήθηκε διάγνωση και αξιολόγηση ότι πρέπει να ενταχθεί σε νηπιαγωγείο από την ειδική μονάδα του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου για τα αυτιστικά παιδιά που βρίσκεται στο Ψυχικό (την οποία μας έδωσαν πρόθυμα). Στην συνέχεια αξιολογήθηκε μέσα από τρεις συναντήσεις (από ειδικό παιδαγωγό και ψυχολόγο στο ΚΔΑΥ). Συμφώνησαν μαζί μας να ενταχτεί σε τμήμα ένταξης σε ένα κοντινό νηπιαγωγείο, που εμεις προτείναμε και μας ζήτησαν να παρακολουθήσει ο γιος μου το νηπιαγωγείο για κάποιο διάστημα ώστε η ειδική παιδαγωγός να βεβαιώσει ότι έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την επόμενη χρονιά το τμήμα. Απαίτησαν επίσης να διακόψει την χρήση πάνας μέχρι τον Ιούνιο οπότε θα γινόταν η τελική αξιολόγηση (κατά το διάστημα της αξιολόγησης φορούσε πάνα). Η ειδική παιδαγωγός του νηπιαγωγείου μας είπε ότι θα τον αναλάμβανε μαζί με άλλα δύο παιδάκια με ελαφρότερα προβλήματα (απλά προβλήματα λόγου). Όλη την ημέρα θα ήταν μαζί τους και υπήρχε μία μικρή αίθουσα όπου θα μπορούσε να τα απασχολεί ιδαίτερα,(όταν τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν δραστηριότητες που δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν. Μετά από κάποιες παρακολουθήσεις του νηπιαγωγείου αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε την ένταξή του σε αυτό γιατί κρίθηκε ότι δεν είχε τις απαραίτητες προυποθέσεις μέχρι τον Ιούνιο (έλεγε μόνο δύο τρεις λέξεις και δεν ήταν αυτοεξυπηρετούμενος). Η ένταξη τέθηκε σε κατάσταση αναμονής για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που χορηγήθηκε παράλληλη στήριξη και στο νηπιαγωγείο (δηλαδή αποκλειστική απασχόληση κάποιου με ένα μόνο παιδί).
like1

'Ολα για τα ΚΔΑΥ

Εικόνα Lenak
Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των ΚΔΑΥ. Βέβαια η περιγραφή είναι για το πως θα πρέπει κανονικά να λειτουργούν, άσχετα με το τι γίνεται. Πρέπει να γνωρίζουμε ωστε να απαιτούμε το ανάλογο. Δώστε προσοχή στα ψιλά γράμματα!!! http://www.fa3.gr/eidiki_agogi/21-KDAY-1-11.htm Keep Walking!
like0

Σας ευχαριστώ

Εικόνα Angela Papastavrou
Σας ευχαριστώ όλους για τις τόσο πολύτιμες πληροφορίες. Διεύρυνα τις γνώσεις μου για τα ΚΔΑΥ σήμερα! :) lenak αυτή την ιστοσελίδα την διάβασα αλλά σκέφτηκα ότι ... "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι" !!! Και απότι είδα καλά το σκέφτηκα! :) Αγγελική
like4

Αυτοεξυπηρέτηση

Εικόνα Angela Papastavrou
Πιστεύω ότι να αποκλείεται ένα παιδί από την εκπαίδευση μόνο και μόνο γιατί δεν αυτοεξυπηρετείται και ακόμη φοράει την πάνα, ειναι απαράδεκτο! Το έψαξα λίγο γιατί με ενδιαφέρει το θέμα και βρήκα αυτο το άρθρο: "Αυτοεξυπηρέτηση στην τουαλέτα σε Σ.μ.Ε.Α. (ειδικά σχολεία) Ημερομηνία Αποστολής : 10/03/2004 Νομοθεσία - Γ6/252/15.3.01 ΥΠ.Ε.Π.Θ Απάντηση στο αίτημα σχετικά με την εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος για την αυτοεξυπηρέτηση στην τουαλέτα σε Σ.μ.Ε.Α. (ειδικά σχολεία). ...ε) Σε ό,τι αφορά την εγγραφή των μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται σε Σ.Μ.Ε.Α. (ειδικά σχολεία, ειδικές τάξεις -τμήματα ένταξης) νομίζουμε ότι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία. Η διαφοροποίηση με βάση τις δυσκολίες χρήσης στη τουαλέτα ή τις δυσκολίες στη γραφή και ανάγνωση οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις αποκλεισμού των παιδιών ατό το σχολείο. Θέτουμε υπόψιν σας ότι ο γονέας του μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική καθυστέρηση, σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, σύνθετες δυσκολίες, προβλήματα ψυχικής υγείας), έχει το δικαίωμα να εγγράφει το παιδί του στις Σ.Μ.Ε.Α. με δεδομένο ότι το Σύνταγμα στην χώρα μας ορίζει ότι λειτουργούν μόνο δημόσια σχολεία για τα παιδιά με τις ειδικές ανάγκες. Παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς των Σ.Μ.Ε.Α. (Ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης του τομέα ευθύνης τους..."
Πηγή: www.specialeducation.gr
like0

Μας ζήτησαν από το ΚΔΑΥ

Εικόνα ανώνυμο
Μας ζήτησαν από το ΚΔΑΥ να μην φοράει πάνα γιατί θα εγγραφόταν σε τμήμα ένταξης κανονικού νηπιαγωγείου. Η δασκάλα ειδικής αγωγής του νηπιαγωγείου μας είπε ότι δεν μπορούσε να αναλάβει ένα παιδί που θα χρειαζόταν να του αλλάζει πάνα. Σε συζητήσεις που κάναμε με άλλους γονείς που γνωρίσαμε στις συναντήσεις γονέων του ΚΔΑΥ μας συμβούλεψαν να μην συνεργαστούμε με μία δασκάλα που δεν ήταν διατεθιμένη να αναλάβει τον γιο μας.
like2

Άλλο θεωρία και άλλο πράξη

Εικόνα Angela Papastavrou
Όμως η νομοθεσία αναφέρει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τα παιδιά που ακόμη φοράνε πάνα, αλλά να τους κάνουν και πρόγραμμα ατομικής φροντίδας, υγιεινής και χρήση της τουαλέτας!!! Τελικά άλλα στην θεωρία και άλλα στην πράξη! Δεν μπορώ όμως να διανοηθώ ότι ο γιος μου δεν θα πάει σχολείο μέχρι να μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα!!! ΄Ελεος δηλαδή!!! Καλό μας κουράγιο και καλή συνέχεια! Αγγελική
like1

αφορμή.....

Εικόνα Basilios
Με αφορμή μια απλή ερώτηση που έκανα είδα πόσα μέλη πήραν πληροφορίες. Περισσότερες πήρα από εδώ παρά από το ΚΔΑΥ. Έχω την εντύπωση οτι τώρα μάλλον ξέρω πώς θα αντιμετωπίσω όσο καλύτερα γίνεται την κατάσταση. Ευχαριστώ όλα τα μέλη που από την πείρα τους έδωσαν πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες , οχι μόνο για μένα αλλά και για άλλους πιστεύω. Σας ευχαριστώ απο καρδιάς....όλους..
like0

Υπηρεσίες ΚΔΑΥ

Εικόνα Paletacat
Αγγελική, Ο Γιώργος φοιτά αυτή την στιγμή στο νηπιαγωγείο και έχει "παράλληλη στήριξη". Την πρόταση για το εκπαιδευτικό πλαίσιο που ήταν κατάλληλο γι' αυτόν ουσιαστικά το αποφάσισα εγώ έχοντας και την σύμφωνη γνώμη των θεραπευτών που παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Με την πρότασή μου συμφώνησε και η παιδοψυχίατρος που τον παρακολουθεί στο ΙΚΑ Αραχώβης η οποία και μου έδωσε ένα χαρτί που το έδωσα στο ΚΔΑΥ. Ο Γιώργος αξιολογήθηκε από ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο και είδαμε και ένα κοινωνικό λειτουργό. Αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο. Μετά αποφάσισα σε ποιό νηπιαγωγείο πρέπει να πάει ο μικρός (εκεί είχα φοβερές περιπέτειες - θα στις πώ κατ' ιδίαν κάποια φορά). Αφού τον έγραψα στο νηπιαγωγείο έδωσα την γνωμάτευση του ΚΔΑΥ και το χαρτί της εγγραφής στο αρμόδιο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και έπειτα πέρασα ένα καλοκαίρι κρεμασμένη στα τηλέφωνα για να κυνηγάω την αίτηση μήπως και χαθεί από κτίριο σε κτίριο. Αυτή την αίτηση την στέλνει το αρμόδιο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση της ειδικής αγωγής.Αφού εγκριθεί και υπογραφεί περιμένουν να εγκριθούν και οι πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών. Αν έγκριθούν οι πιστώσεις προσπαθούν να βρούν ειδικό δάσκαλο γιατί αν δεν το ξέρατε δεν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να διοριστούν ...!! Αυτά μου έλεγαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου όταν ξεροστάλιαζα έξω από τα γραφεία τους για να μάθω αν τελικά ο Γιώργος θα έχει δάσκαλο. Τελικά βρέθηκε η νηπιαγωγός (κατά τύχη την ημέρα που στήθηκα έξω από τα γραφεία και κατάλαβαν ότι δεν θα έφευγα αν δεν έπαιρνα μια απάντηση.Ηταν ήδη τέλη Οκτωβρίου) και από την οποία είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Είμαι πολύ ικανοποιημένη πάντως από τα Α' ΚΔΑΥ που ανήκει το σχολείο του Γιώργου. Σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζω με εξυπηρετούν, απαντούν στα τηλέφωνά μου και πραγματικά νοιώθω ότι αν κάτι χρειαστώ μπορούν να βοηθήσουν. Πριν από δύο εβδομάδες και μετά από δική μου παράκληση επισκέφθηκαν το σχολείο (ειδική παιδαγωγός και λογοπεδικός) κάθησαν περίπου 2 ώρες με τον Γιώργο, συζήτησαν με τις δασκάλες και όταν τους ζήτησα τις εντυπώσεις τους, μου μιλούσαν μισή ώρα στο τηλέφωνο. Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά, βρήκαν το Γιώργο πλήρως ενταγμένο στο σύνολο. Εχει γίνει αποδεκτός από τα παιδιά και έχει πολύ καλή σχέση με την δασκάλα του. Τον Μάιο θα γίνει και μια αξιολόγηση στους χώρους του ΚΔΑΥ και θα συζητήσουμε αν πρέπει να πάει στην Α' ή να επαναλάβει το νηπιαγωγείο. Πρέπει να κάνεις τώρα την αίτηση αξιολόγησης στα ΚΔΑΥ είτε για το προνήπιο είτε για του χρόνου. Εάν θέλεις να αξιολογηθεί για εφέτος φρόντισε να γίνει η αξιολόγηση έως τον Μάιο. Μπορείς να γράψεις τον Νεκτάριο σε όποιο δημόσιο σχολείο θέλεις αλλά το ΚΔΑΥ που θα τον παρακολουθεί θα είναι το ΚΔΑΥ της περιοχής που ανήκει το σχολείο. Πληροφοριακά σου λέω για το μέλλον, σε περίπτωση που υπάρχει κοντά σου σχολείο με τμήμα ένταξης, δύσκολα εγκρίνεται η παράλληλη στήριξη. Εγώ πήρα την γνωμάτευση από το ΚΔΑΥ της Ν. Ιωνίας αλλά είχα κάνει αίτηση και στο Α' ΚΔΑΥ που ανήκει το σχολείο του Γιώργου. Ο, τι χρειαστείς ρώτα με.
like0

ΚΔΑΥ και ΝΥ

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Βιβή μου γεια σου και φιλάκια στο Γιωργάκη! Δεν σε ξέχασα θα τα πούμε μέσω e-mail, τώρα όμως θα θελα να μου πεις αν γνωρίζεις, οι διαδικάσίες διαφοροποιούνται όταν πρόκειται για παιδάκι με ΝΥ και έλλειψη αυτόνομης βάδισης? Μήπως ξέρεις εαν υπάρχει και γι αυτά τα πλάσματα κάποια πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια ή και τριτοβάθμια ακόμα δεν έχω πρόβλημα! Ποιες πόρτες είναι αυτές επιτέλους? Η Αραχώβης ? το Υπουργείο? ...η Πυροσβεστική? Αλήθεια Βιβή μου, αν ξέρεις πές μου σε παρακάλώ. Προσωπικά πιστεύω οτι για τον Δημητράκη μόνο η Ιδιωτική Πρωτοβουλία ταιριάζει!! Πολλά Φιλάκια Μάιρη Βελλή
like1

ΚΔΑΥ και ΝΥ ΙΙ

Εικόνα Paletacat
Μαίρη μου καλησπέρα. Δεν γνωρίζω για την περίπτωση του Δημητράκη τι γίνεται. Ομως αξίζει τον κόπο να ρωτήσεις στο ΚΔΑΥ της περιοχής σου. Να σου αναφέρω ένα παράδειγμα. Παρακίνησα μια φίλη να απευθυνθεί στα ΚΔΑΥ για το κοριτσάκι της που έχει βέβαια τελείως διαφορετικό πρόβλημα από τα δικά μας -έχει συγκεκριμένα νεφρική ανεπάρκεια που όμως της έχει δημιουργήσει και κάποια καθυστέρηση στην ανάπτυξη του γνωστικού τομέα - και το ΚΔΑΥ ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και άμεσα. Του χρόνου το κοριτσάκι θα πάει πρώτη και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η φοίτηση σε σχολείο είναι επικίνδυνη για την υγεία της λόγω ιώσεων και λοιπά, θα της παρέχουν κατ' οίκον διδασκαλία με ειδικό παιδαγωγό.Μάλιστα την αξιολόγηση θα την κάνουν στο σπίτι της μικρούλας για να μη την ταλαιπωρήσουν. Δεν ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει και για την περίπτωση του Δημητράκη. Μπορείς να βρείς σε ποιό ΚΔΑΥ ανήκεις ή θέλεις να προσπαθήσω να στο βρώ εγώ? Πολλά φιλιά Βιβή
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.