ΣΜΕΑ και ειδικά σχολεία

Εικόνα Angela Papastavrou
Βρήκα στο site του Specialeducation.gr μια καινούργια λίστα με ειδικά σχολεία νηπιαγωγεία και δημοτικά και αν κατάλαβα καλά η λίστα έχει και τα τμήματα ένταξης που λειτουργούν για το 2007. Πιστεύω ότι αυτή η λίστα μπορεί να βοηθήσει κάποιο γονέα στην αναζήτηση του κατάλληλου σχολείου για το παιδί του και σας παραθέτω την διεύθυνση.

Σχόλια

Προς angela

Εικόνα -Aναστασία
Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες που εχω παρει απο τις δημοσιευσεις σας! Ειδικα αυτη με την αυτοεξυπηρετηση ηταν πολυ χρησιμη. Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε σχετικα με το θεμα του ιδιωτη συνοδου, καποιο νομο, προεδρικο διαταγμα, εγκυκλιο η γενικα καποια πληροφορια επι του θεματος. Αυριο εχω συναντηση με τα ΚΕΔΔΥ οποτε οσες περισσοτερες πληροφοριες εχω, τοσο καλυτερα. Οποιος αλλος γνωριζει ας με ενημερωσει. Ευχαριστω εκ των πρωτερων!
like1

Για την αναστασία

Εικόνα Angela Papastavrou
Καλησπέρα Αναστασία, χαίρομαι που σου ήταν χρήσιμες οι πληροφορίες που κατά καιρούς έχω συλλέξει και δημοσιευσει εδώ και σε ευχαριστώ που μου το λες. Για την παράλληλη στηριξη απο το υπουργειο παιδειας εχω αυτά εδώ τα στοιχεια:
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Σύμφωνα με αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα τα βήματα που χρειάζεται να κάνει ένας γονιός για να ζητήσει παράλληλη στήριξη είναι τα εξής: 1. Εγγραφή του παιδιού σ’ ένα συγκεκριμένο σχολείο. Παίρνετε τη βεβαίωση εγγραφής από τον διευθυντή. Ισχύει και για τα παιδιά που φοιτούν ήδη στο σχολείο και η εγγραφή τους ανανεώνεται αυτόματα. Θα πρέπει και γι αυτές τις περιπτώσεις να πάρετε βεβαίωση εγγραφής από τον διευθυντή. 2. Γνωμάτευση – έκθεση από το ΚΔΑΥ της περιοχής που ανήκει το σχολείο. Εάν δεν υπάρχει για οποιονδήποτε λόγο (έλλειψη ΚΔΑΥ στη περιοχή, μη έγκαιρη αξιολόγηση από το ΚΔΑΥ, ή επειδή δεν ξέρατε τη διαδικασία και δεν έχετε απευθυνθεί στα ΚΔΑΥ), ισχύει αντίστοιχη γνωμάτευση από το Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή κρατικό νοσοκομείο (π.χ. Παίδων). 3. Γνωμάτευση – έγκριση από τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής της περιοχής που ανήκει το σχολείο. 4. Αίτηση με τα στοιχεία γονέα και παιδιού που να ζητάτε την συνεκπαίδευση – παράλληλη στήριξη σύμφωνα με τον 2817 για το παιδί (ονοματεπώνυμο παιδιού) στο σχολείο (όνομα σχολείου) για το σχολικό έτος (ημερομηνία). Όλα τα προηγούμενα τα καταθέτετε στο σχολείο του παιδιού και παίρνετε αρ. πρωτοκόλλου. Το χρονικό διάστημα είναι από 1η μέχρι 30 – 6 . Το σχολείο υποχρεούται να τα στείλει υπηρεσιακά στο γραφείο της Διεύθυνσης και μετά στο Υπουργείο Παιδείας στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής. Προσοχή! Πρέπει οι ίδιοι να παρακολουθείτε την πορεία των εγγράφων. Θα πρέπει μέχρι 10 Ιουλίου να έχουν πάρει πρωτόκολλο στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου. Πολλές φορές σε κάποιες διευθύνσεις έχει παρατηρηθεί κωλυσιεργία με αποτέλεσμα να μην προλάβει η αίτηση να εγκριθεί έγκαιρα. Επίσης για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή θα πρέπει να εξασφαλίσετε έγκαιρα την γνωμάτευση από τα ΚΔΑΥ ή το Ιατροπαιδαγωγικό. Συχνά ο σύμβουλος ειδικής αγωγής ζητά να δει την παραπάνω γνωμάτευση πριν ετοιμάσει τη δική του. =========== Επίσης απο ιδίαν πειρα απο την κολλητή μου που δεν της εγκρίθηκε τελικά η παράλληλη στήριξη του παιδιου της απο το υπουργείο και προσπαθει απο την αρχή του χρόνου να παρει ιδιωτική συνοδό , θα πρεπει καταρχήν να ειναι συνεργάσιμος ο διευθυντής του σχολειου (στην περιπτωση της φιλης μου δεν ειναι!) και να βρεις μια συνοδο που να εχει πτυχιο στην ειδική αγωγή, με ένα καλο βιογραφικο, να σου κοβει αποδειξη παροχής υπηρεσιων και να καταθέσεις στο σχολειο την ανάλογη αιτηση για την συνοδό. Πέρνεις τοτε αριθμο πρωτοκολλου και περιμένεις να την εγκρινει το σχολικο συμβούλιο των διδασκομένων και μετά τα χαρτιά της με την αιτησή σου και την εγκριση τους θα παει στο υπουργειο παιδειας για την τελική εγκριση!!!! (Πάντως μέχρι σήμερα, 4μήνες μετά την εναρξη του σχολικο έτους το επτάχρονο παιδάκι της με ΔΑΔ σε μετρια μορφή παει ολομοναχος καθημερινά για 4 ώρες στο σχολειο γιατι ο διευθυντής κολλάει συνέχεια σε λεπτομέριες και κοιτάει να προκαλει προβλήματα αντι να βοηθήσει την ολη κατάσταση γιατι οπως δήλωσε και ο ιδιος "αυτα τα παιδια θα επρεπε να βρισκονται αλλου"!!!) Καλή επιτυχία, Αγγελική
like1

Προς angela

Εικόνα -Aναστασία
Καλησπερα! Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση! Ολα αυτα με την παραλληλη στηριξη μεσω υπουργειου τα εχω κανει. Η διαδικασια παγωσε και τελικα δεν υλοποιηθηκε για φετος. Για ολα αυτα ειχαμε χαρτι απο ιατροπαιδαγωγικο γιατι τα κεδδυ δεν ηταν ετοιμα το σεπτεμβρη για αξιολογηση (ελειπε ψυχολογος) και εμεις χρειαζομασταν το χαρτι για να προχωρησει η διαδικασια.αυριο εχουμε το ραντεβου με το κεδδυ.αφου πηραμε την ψυχρολουσια απο το υπ.παιδειας κ σε συννενοηση με την πρωτοβαθμια μετεγγραψαμε το παιδι σε αλλο νηπιαγωγειο οπου αρχισε να λειτουργει τμημα ενταξης απο τα χριστουγεννα.προχθες ειχαμε συναντηση εκει με τις νηπιαγωγους κ τη σχολικη συμβουλο που δεν ηξερε τπτ επι των θεματων κ αυτο που προτεινε ειναι να μεινει το παιδι σπιτι!καταλαβαινεις..το θεμα τωρα ειναι οτι βαση νομου υπαρχει το παραθυρο που παρακαμπτει το υπ.παιδειας κ με την προταση του κεδδυ κ τη συμφωνη γνωμη του συμβουλου ειδικης αγωγης υλοποιουνται οι παραλληλες στηριξεις χωρις να παρεμβαλεται το υπ.παιδειας...να δουμε αυριο... ευχαριστω κ παλι!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.