Σπουδές στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου

Εικόνα marian3
Καλησπέρα θέλω να μαθω πληροφορίες για το τμήμα ειδικής αγωγής του Βόλου. Είναι κάλα να σπουδάσω εκεί ή είναι καλύτερο τα παιδαγωγικά και να κάνω ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή; θα μου άρεσε να δουλέψω σε κέντρα που βοηθούν παιδιά με προβλήματα. Είναι κλάδος που προσφέρει δουλεια;

Σχόλια

Απόφοιτος ΠΤΕΑ

Εικόνα Gina Skourti
Θα σου πω την αποψη μου ως αποφοιτος ΠΤΕΑ του Σεπτεμβρι ου. Ειναι μια σχολη με πολυ μεγαλο ενδιαφερον επιστημο νικα. Φυσικα οπως και ολες οι σχολες εχουμε κατι γενικο τατα μαθηματα καμιας απολυτως σπουδαιοτητας σχετικα με ειδικη αγωγη. Επειδη εχω γνωρισει και αλλους ειδικους παιδαγωγους οχι απο το ΠΤΕΑ (χωρις να θελω να κανω διακριση ή να κατηγορησω), στο ΠΤΕΑ ΑΑΑΑΝ ασχολεισαι και ΑΑΑΑΝ σου αρεσει η σχολη θα δεις οτι οι καθηγητες μας, θελουν να μας περασουν μια διαφορετικη φιλοσοφια, η οποια δεν εχει καμια σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα..την ουσιαστικη ενταξη. Αυτο ειναι απο τα μεγαλυτερα συν για μενα της σχολης. Καποιοι καθηγητες (φυσικα οχι ολοι) θελουν να μας περασουν μια ρομαντικη φιλοσοφια πανω στην Ειδικη Αγωγη, την οποια πρεπει να εκμεταλλευτουμε για να αλλαξουμε τα σημερινα δεδομενα. Δινω μεγαλη εμφαση στον ΑΝ σου αρεσει γιατι εχω δει πως ειναι τα ατομα που ερχονται για αυτο το καταραμενο ποσο του επιδοματος (ελεος!) και φυσικα για να εκμεταλευτουν απολυτα ιδιωτικα μετα. Πηγαινε σε ενα ειδικο σχολειο η σε ενα τμημα ενταξης να δεις πως ειναι. Εχεις αλληλεπιδρασει ποτε με ατομα με αναπηριες; (γιατι εχω δει αποφοιτο της σχολης μου να φοβαται να ακουμπησει παιδι με πολλαπλες αναπηριες!) Προσωπικη μου αποψη, επειδη οι αποφοιτοι ΠΤΕΑ δεν εχουν δικαιωμα να μπουνε στη γενικη αγωγη (και καλα κανουμε) αν δεν εχεις αποφασισει αν σε ενδιαφερει ή οχι πηγαινε απλο παιδαγωγικο και μετα φυγε εξω για μεταπτυχιακο. Δικη μου αποψη και απ οτι εχω δει, σε καμια περιπτωση δε θα παρεις τις γνωσεις και τις συγχρονες ιδεες πανω στην ΕΑ που θα σου προσφερει το ΠΤΕΑ. [Εκτος φυσικα αν εχεις δυνατοτητα για να φυγεις εξω να κανεις και τις προπτυχιακες σπουδες!] Είναι κατι που θελει πολυ σκεψη. Μην αφησεις να σε επηρεασουν πολυ (γιατι εχω ακουσει παρα πολλους γονεις να λενε για το "μαγικο" τμημα ΠΤΕΑ που αμεσως βρισκεις δουλεια μετα) γιατι ειναι κατι που θα σε επηρεασει πολυσ στη ζωη σου. Οταν λες ειναι κλαδος που προσφερει δουλεια τι εννοεις; Δουλεια σε σενα σαν αποφοιτος σου προσφερει. Ακομα βεβαια δε διοριζομαστε (δλδ καθε χρονο αναπληρωτες, δεν ειναι τοσο καλο οσο ακουγεται!). Ναι θα βρεις και ιδιωτικη απσχοληση αν το θες, αλλα το θεμα ειναι αν το θες εσυ να το κανεις ολο αυτο. Γιατι αν δε το θες πιστεψε με θα κανεις κακο σε πολλα παιδια αλλα και στον εαυτο σου. Ψαξτο λιγο περισσοτερο, μπες και στη σελιδα της σχολης να δεις τα μαθηματα κτλ www.sed.uth.gr , και οτι χρειαστεις στειλε στο μειλ μου, Ελπιζω να βοηθησα αν και θεωρω οτι δεν ειμαι πολυ αντικειμενικη γιατι ημουν απο τους τυχερους που μπηκα στη σχολη επειδη το ηθελα και ασχοληθηκα αρκετα..
like1

Τα μαθήματα φαίνονται ενδιαφέροντα

Εικόνα marian3
Εχω δει τα μαθήματα και μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα... Σε 3 μήνες περίπου θα πρέπει να αποφασίσω σε ποια σχολή να πάω κ η αλήθεια είναι οτι δεν έχω αποφασίσει ακόμα.εχω κ μία γνωστή μου που σπουδάζει στο Βόλο και θα την ρωτήσω..Τέλος πάντων αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι βλέπω μια αρνητική στάση δηλ όταν λέω σε κάποιους γνωστούς, συγγενείς, καθηγητές ότι θέλω να πάω στο τμήμα ειδικής αγωγής κάπως κάνουν κ λένε για τι δεν πας σκέτο παιδαγωγικά κ θες να μπλέξεις με αυτά.. δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν έτσι...η μαμά μου δεν έχει πρόβλημα ότι και να κάνω αλλά μου λέει εσυ είσαι ευαίσθητη κ δεν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις.μόνο ο αδερφός μου βλέπω να με υποστηρίζει. επαφή με άτομα με αναπηρίες δεν μπορώ να πω ότι εχω εκτός από ένα κορίτσι στο σχολείο μου, δεν έχει κάποια αναπηρία αλλά πολλά ψυχολογικά προβλήματα και μία ξαδερφή μου που έχει κινητικα προβλήματα αλλά μένει στην Αθήνα δεν έχουμε μιλήσει πολλές φορές..τι εννοείς όταν λες "οι καθηγητες μας, θελουν να μας περασουν μια διαφορετικη φιλοσοφια, η οποια δεν εχει καμια σχεση με την ελληνικη πραγματικοτητα.. την ουσιαστικη ενταξη."; Αν μπορείς gina1sk γραψε μου το e-mail σου γιατί δεν το βλέπω πουθενά για να μάθω περισσότερα. Ευχαριστώ πολύ..
like0

Βασικά είναι μία δύσκολη απόφαση

Εικόνα Gina Skourti
Βασικα ειναι μια δυσκολη αποφαση... Σε καταλαβαινω γιατι εμενα ολοι οι γνωστοι μου ηταν κατα... Μου λεγανε και καλα οτι ειμαι πολυ ευαισθητη και θα επηρεαζομαι... Δεν ισχυει καθολου! Αν κανεις αυτο που αγαπας θα το κανεις και καλα αλλα και ευχαριστα! Πιστεψε με ειδικα τα ατομα με αναπηριες μας δινουν πολυ περισσοτερα απο οτι εμεις. Το θεμα ειναι αν το θες για να γινει κομματι της ζωης σου. Θα ηταν καλο νομιζω να πας σε ενα χωρο οπου παρεχεται ειδικη αγωγη να δεις πως ειναι η δουλεια... οχι οτι θα δεις πολλα αλλα για να εχεις μια μικρη ιδεα. Τωρα αυτο που σου ειπα για τους καθηγητες και την ενταξη ειναι οτι θεωρω οτι μεσα απο τη σχολη προσπαθουν να μας περασουν μια ιδεολογια με βαση τα ευρωπαικα προτυ πα ειδικης αγωγης. Αυτο για μενα ειναι πολυ καλο και ειναι αυτο που διαφοροποιει τη σχολη απο τα απλα παιδαγωγικα. Θα μαθεις για πραγματα, μεθοδους και προγραμματα τα οποια δεν υπαρχουν στην Ελλαδα και θα καταλαβεις τη δυναμη που αποκτας ως ειδικος παιδαγωγος για να αλλαξει σιγα σιγα η κατασταση. Ό,τι θες, το το mail μου ειναι gina1sk@gmail.com.
like3

Φέτος θα πάω 3η Λυκείου

Εικόνα Dimitra7
Η αλήθεια είναι πως θα φέτος θα πάω τρίτη λυκείου !Και αναρωτιέμαι τί να κάνω συνεχώς(με το θέμα της σχολής!)! με ενδιαφέρει πολύ η σχολή! βιώνω όμως μια κατάσταση όπως αυτή της μάριαν! όλοι μου αναφέρουν πόσο ψυχοφθώρο είναι, πόσο δύκολο να χειρίζεσαι τέτοια άτομα ! μαθαίνω όμως να κλείνω τα αυτία μου σε όλο αυτό ξέροντας πως αυτά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν τόσα πολλά να μου δώσουν και μακάρι περνώντας σ' αυτήν την σχολή να καταφέρω να τους δώσω κι εγω ! μπορώ να πω ότι τα θαυμάζω! Βέβαια έχω γνωρίσει μόνο ένα παιδί με προλήματα νοητικά και το λάτρεψα πραγματικά! θέλω πολύ να περάσω εκεί! δεν με πειράζει να κουραστώ αρκεί να δώσω κάτι σε αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη! και θα μου πείτε τότε γιατί λές όλα αυτά αφού είσαι κατασταλαγμένος. ένα πράγμα με απασχολεί... άκουσα πως λόγω του ότι είσαι αναπληρωτής, πολλές φορές τα παιδιά δένονται μαζί σου! και όταν αναγκάζεσαι να πας αλλού δεν μπορούν να είναι με άλλους καθηγητές όπως ήταν μαζί σου και πληγώνονται ας το πούμε ! Δεν θέλω να τους κάνω τέτοιο κακό αν κάτι τέτοιο ισχύει! Gina μιάς και έχεις πάει σ' αυτήν την σχολή ξέρεις αν ισχύει κατι τέτοιο ; δεν θέλω με τίποτα να κάνω κακό στα παιδιά αυτά ! θέλω να ναι ευτυχισμένα, πιο πολύ απ' ότι ίσως είναι ! θα ήθελα την βοήθειά σου όπως καταλαβαίνεις ! και ευχαριστώ πολύ γιατί μέσα απ τν συζήτησή σας έμαθα αρκετά ! :)
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.