Σύνδεσμοι για την αισθητηριακή ολοκλήρωση

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Αναζητώντας πηγές για τη μέθοδο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης βρήκα πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα μου στο www.sinetwork.org. Επίσης, θα σας παραπέμψω σε ενα δικό μου άρθρο με τίτλο "Το κοριτσάκι που μισούσε τις αγκαλιές", που πρόκειται να δημοσιευθεί στο νέο τεύχος της εφημερίδας "Παιδικό Εργαστήρι" που είναι υπό έκδοση. Περιγράφω όσο πιο απλά γίνεται τη Διαταραχή της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και πώς μπορεί αυτή να επηρεάζει τη συμπεριφορά του παιδιού. Προτείνω στους γονείς να διαβάσουν το άρθρο από τον ίδιο ιστότοπο αυτή τη σελίδα, όπου περιγράφεται πώς θα μπορούσαν οι γονείς να βοηθήσουν στο σπίτι με δραστηριότητες που κάνουν με τα παιδιά. Σας υπόσχομαι στο μέλλον να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες για το ίδιο θέμα και τι μπορείτε να κάνετε εσείς. Αν έχετε κάποια ερώτηση , νομίζω ότι θα με βοηθήσει για να δω τι άλλο χρειάζεται.

Σχόλια

Μήπως μιλούν για το κορίτσι μου;

Εικόνα Kari
Αχ! και μονο να ξερατε τι συναισθηματα μου ξυπνησατε με αυτο το συννημενο κειμενο!!! Η ιστορια της Micala ειναι ακριβως αυτο που βιωσα με το δικο μου κοριτσακι, νομιζω πως ειναι η δικη μου ιστορια, αν και οσοι εχουν διαβασει μερικα απο τα βιολογια μου θα το εχουν καταλαβει. Δυστυχως οι δυσλειτουργιες της αισθητηριακης ολοκληρωσης ειναι μια πολυ δυσκολη κατασταση και κυριως τα παιδακια που εχουν απτικη δυσλειτουργια ειναι οτι πιο υπουλο διοτι ολοι οι γνωστοι νομιζουν πως ειναι το παιδι κακομαθημενο ή πως οι γονεις ειναι πολυ ελαστικοι κλπ ενω στην πραγματικοτητα πισω απο αυτη την περιεργη συμπεριφορα κρυβεται ενα τεραστιο προβλημα. Το να εχει ενα παιδακι απτικη ευαισθησια και να μην ανεχεται ολα αυτα τα χαδια, το μπανιο, το ντυσιμο ειναι απλα πραγματα που σου κανουν ομως την καθημερινοτητα μαρτυριο και για οσους γονεις δεν μπορουν να κατανοησουν την δυσκολια της καταστασης τους λεω χαρακτηριστικα να φανταστουν ενα παιδακι που δεν μπορει να μιλησει (και χωρις την καταλληλη βοηθεια) το πιεζεις να κανει προτασουλες, ειναι αδυνατον... ετσι και αυτα τα παιδακια, ειναι τοσο φριχτη η ταλαιπωρια που τραβαν λογο της διαταραχης οπου τους κανει να εχουν μια απιστευτα περιεργη και δυσκολη συμπεριφορα, μια καθημερινοτητα αβασταχτη και τρομερα δυσκολη. Το μονο που θελω να συμπληρωσω στην ιστορια αυτου του κοριτσιου σε σχεση με της δικιας μου κορουλας ειναι πως η κορη μου σε ολες της αισθησεις εχει δυσλειτουργια, σε αλλες βεβαια σε μεγαλυτερο βαθμο και σε αλλες σε λιγοτερο. Ομως το κυριοτερο που πρεπει να τονισουμε ειναι πως υπαρχει λυση και βοηθεια, μπορει η δυσλειτουργιες να μην εξαφανιζενται και μπορει να μην θεραπευενται ομως εχει μεγαλα ποσοστα επιτυχιας οι εργοθεραπειες με βαση την Α.Ο. και βοηθουν παρα πολυ.
like0

Μιλάω και για σένα

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Αγαπητή Kari, παρακολουθώ το βιολόγιο σου και τα σχόλια σου, μπορώ να πω ότι σε θαυμάζω κάποιες φορές, και είναι έκλπηξη για μένα ότι υπάρχουν γονείς που ασχολούνται τόσο βαθιά με επιστημονικά θέματα όπως η αισθητηριακή ολοκλήρωση. Ήθελα να ξέρεις ότι το ερέθισμα για να γράψω αυτό το άρθρο μου την έδωσες ΕΣΥ και ύστερα και κάποιοι άλλοι γονείς μέσα στο NOESI με τις ερωτήσεις τους γύρω από αυτό το θέμα. Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την κόρη σου. Ελπίζω κάποια στιγμή να γνωριστούμε από κοντά.
like0

Πολυ ενημέρωση και εξάσκηση

Εικόνα Kari
Νομιζω πως καθε γονιος αναλογως με την δυσκολια και την ιδιαιτεροτητα του παιδιου του αναζητα διαφορους τροπους ωστε να βοηθησει το παιδι του και να εχει οσο το δυνατον καλυτερα αποτελεσμα γινεται. Η γνωμη μου ειναι πως για να βοηθησουμε τα παιδια μας και για να εχουμε και θετικα και ικανοποιητικα αποτελεσματα πρεπει να ξεκηνησουμε απο την ενημερωση και την κατανοηση της δυσκολιας και μετα να παμε στον τροπο αντιμετωπισης, εξαλου οι ωρες που δικαιολογουν τα ταμεια για θεραπεια ειναι ελαγχιστες για να εχουν ουσιαστικα αποτελεσματα οποτε οσο περισσοτερο δουελευουμε καθημερινως τα παιδια μας τοσο το καλυτερο. Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
like1

Αισθητηριακή ολοκλήρωση και ΝΥ

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Κυριάκο γεια σου και θερμα συγχαρητήρια για τα άρθρα για την α.ο. Πράγματατι σε ορισμένα βρήκα απαντήσεις για διάφορες συμπεριφορές του γιου μου. Θα θελα όμως να σου περιγράψω κάτι : Ο Δημητράκης έχει καθυστέρηση στην εξέλιξή του ΟΧΙ ΑΥΤΙΣΜΟ, παρόλο που έχει πολλά στερεότυπα στην συμπεριφορά του - τον θυμάστε από το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ!- και παρουσιάζει μια διαφοροποίηση και επιλεκτικότητα _αν μπορώ να το πω- στην α.ο. του. Πιο συγγεκριμένα.... 1) λατρεύει να κάνουμε μπάνιο-ντουζ, (πάντα του άρεσε το νερό στο σώμα του) 2) πλένει μόνος του! τα δοντάκια του, 3)ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά με την βοήθειά μου, 4) τρώει τα πάντα!, 5) τρελαίνεται στην κυριολεξία για χαδάκια και αγκαλιές, ειδικά όταν του χαιδεύεις τα μαλάκια και είναι στην αγκαλιά είναι η καλύτερή του! 6) φοράει ολων των ειδών τα ρούχα, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ 1) δεν θέλει να το κούρεμα ( κάθεται λίγο και μετά κουνάει το κεφάλι του) 2) τα νύχια τα κόβουμε μεν αλλά με πολύ ζόρι, 3) ο αφρός, οι δακτυλομπογιές και γενικά ότι ακουμπάει τις παλάμες του το απεχθάνεται πολύ έντονα!Τις τραβάει με τόση δύναμη που πραγματικά θέλει άλλη τόση για να τον κάνεις καλά! 4) Δεν κοιμάται όλη την νύχτα και γενικά είναι πολύ προβληματικός ο ύπνος του. Ενώ κοιμάται βαθιά την μια στιγμή την άλλη μπορεί να ξυπνήσει και να παίζει, να γελάει, να φωνάζει και μετά ξανακοιμάται! Η απορία μου είναι πως γίνεται να συνυπάρχει στο ίδο παιδάκι και το συν και το πλην στην α.ο.; Να σαι καλά πάντα γιατί πράγματι τέτοιες πληροφορίες έχουμε ανάγκη εμείς οι γονείς. Με εκτίμηση Μαίρη Βελλή
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.