Οι ασυγχώρητοι

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Νέο αίμα έρχεται σ' αυτή τη γη, Και γρήγορα καθυποτάσσεται Μέσα από συνεχή επώδυνο εξευτελισμό Το μικρό αγόρι μαθαίνει τους κανόνες τους. Με τον καιρό το παιδί "κλείνεται" Αυτό το μαστιγωμένο αγόρι κάνει λάθος. Στερημένος από όλες τις σκέψεις του, Ο νεαρός άνδρας συνεχίζει να αγωνίζεται με ό,τι γνωρίζει

Χρόνια Πολλά Πατέρα

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μας εκτός από τη μητέρα μας, είναι και ο πατέρας. Την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου έχει οριστεί να είναι η γιορτή του πατέρα ( χτες δηλαδή ... ουπςςς!) Επειδή πιστεύω ότι τέτοιου είδους γιορτές είναι πρόσχημα για να θυμηθούμε σημαντικά πρόσωπα, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, ας πούμε Χρόνια πολλά στους πατεράδες του noesi, στο δικό μας πατέρα ή στον παππού. Και στο δικό μου πατέρα: "Χρόνια πολλά μπαμπά, Σ' ΑΓΑΠΩ, και ξέρω ότι κι εσύ μ' αγαπάς!" Με αγάπη Κυριάκος

Ο μικρός πρίγκηπας είπε

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ Βρισκόταν στην περιοχή που σχημάτιζαν οι αστεροειδείς 325, 326, 327, 328, 329 και 330. Άρχισε, λοιπόν, να τους επισκέπτεται για να βρει εκεί κάποια απασχόληση κι ακόμη για να μορφωθεί.

Η Πέρλα στην TV!

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το πώς βιώνει κάποιος αυτιστικός στα 46 του χρόνια μπορεί να παρακολουθήσει τη συνέντευξη που παραχώρησε η Πέρλα στο Πρίσμα+, το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ. Θα μεταδοθεί αύριο Τρίτη, 3 Ιουνίου στις 7.00 μμ, στην εκπομπή "Παρέα στις 7".

Η ζωή είναι μικρή: "Slow Dance"

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Η ζωή είναι μικρή ! MΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. Αυτό το ποίημα γράφτηκε από ένα κοριτσάκι που πεθαίνει πάσχοντας από καρκίνο και είναι σε ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Οι γιατροί του δίνουν μόνο άλλους 6 μήνες ζωής.

Τι είναι αυτισμός;

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Με ευκαιρία την αυριανή ημέρα 2 Απριλίου 2008, Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό, σκέφτηκα να συνοψίσω τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον αυτισμό. Προτείνω αν ξέρετε κάτι άλλο να το συμπληρώσετε (όσο πιο επιγραμματικά γίνεται, αφού αναλυτικά μπορούμε να το ψάξουμε μετά).

Μίλα, μη φοβάσαι

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Χαιρετώ τους γονείς του NOESI.gr, και κυρίως την Lenak και την Angela, που βλέπω τις δημοσιεύσεις τους, καθώς και όλους όσους έχω γνωρίσει και μέσα από τις συζητήσεις μας εδώ ή και προσωπικά. Νομίζετε ότι δεν σας βλέπω τόσο καιρό, ή δεν σας ακούω. Και ίσως είσαστε έτοιμοι να ρωτήσετε: - "Που χάθηκες βρε ψυχή; Πού ήσουν Κυριάκο;"

Η συνάντηση

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ανάγκη για συνάντηση μεταξύ των μελών του NOESI. Θα μπορούσαμε να το κανονίσουμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας.
Τα μέλη του NOESI.gr ετοιμάζουν συνάντηση!

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.