Συνύπαρξη αυτισμού και ιδεοψυχαναγκαστικης διαταραχής

Εικόνα Αικατερίνη Σγουρομάλλη

Αναζητώ επαγγελματίες με εμπειρία στον αυτισμό και πιθανή ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή. Πρόκειται για την κόρη μου 16 ετών, διαγνωσμενη με αυτισμο, που τον τελευταίο χρόνο, έχει μεταμορφωθεί σε ένα άλλο παιδί, έχει χάσει τις δεξιότητες της, εμφανιζει ιδεοψυχαναγκαστικες συμπεριφορες ίσως και κατάθλιψη.

Σχόλια

Θα χαρώ να σας βοηθήσω με ό,τι τρόπο μπορώ

Εικόνα Katerina Sopidi

Θα ήταν βοηθητικό για τους επαγγελματίες να δίνατε λίγες πληροφορίες παραπάνω για την περίπτωση.

Καλή συνέχεια!

like0

Προβλήματα συμπεριφοράς με παιδιά με ΔΑΦ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλια, αν θέλετε να μας γράψετε περισσότερα.

Δείτε το παρακάτω άρθρο μας, που ίσως βοηθά:

Και από την Εργαλειοθήκη των Συνεργατικών Ομάδων δείτε τον φάκελο:

Στο παραπάνω φάκελο θα βρείτε και τον Οδηγό του κ. Νότα (2005 και ας είναι παλιά!) με τίτλο: "Το Φάσμα του Αυτισμού – ΔΑΔ / ΔΑΦ — Ένας Οδηγός για την Οικογένεια". Όταν έχετε δυνάμεις, αξίζει να τον μελετήσετε (το λέω και για άλλους γονείς που τυχόν διαβάζουν το "βιολόγιό" σας.

like0

Σας γράφω περισσότερα

Εικόνα Αικατερίνη Σγουρομάλλη

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφερον… πρόκειται για ένα παιδί με σχετικά καλή νοημοσύνη… ως αυτιστική είχε παντα καποιες εκρήξεις θυμού αλλά ήταν αρκετα λειτουργική.

Αγαπούσε τη γιογκα, καποιες χειρονακτικές δραστηριότητες, το φαγητό και τις βολτες. Έκανε μπάνιο μόνη της και έχει λογο παρόλο που δεν είναι 100% λειτουργικός αλλά όταν θελει εκφράζεται καλα. Πέρυσι εξαιτίας των εκρήξεων έλαβε φαρμακευτική αγωγή Risperdal και ενώ πρόσκαιρα φάνηκε να την βοηθάει στη διαχείριση του θυμού, άρχισε να χάνει τις δεξιότητες της… Ξαπλωνε πολλες ώρες χωρίς ενδιαφερον για κάτι, σταμάτησε να κάνει γιογκα και έγινε πολύ αργή…

Πλέον εδώ και 3 μήνες το έχουμε κόψει αλλά πριν ακόμα το σταματήσουμε άρχισε να κάνει καποιες στερεοτυπικές κινήσεις οι οποίες γίνονταν με ένα αίσθημα δυσφορίας, έχουν κλιμακωθεί, ποικίλουν και μοιάζει να επαναλαμβάνει στερεοτυπίες η να κάθεται πολλες ώρες ακίνητη απλά κάνοντας διάφορους μορφασμούς η κοιτώντας τα δάκτυλά της και πολλα αλλά που χρειάζονται πολλες σελίδες για να τα αναφέρω…

Επισης, βρέχει συχνά το εσώρουχο της μάλλον επειδή για κάποιο δικό της λογο κρατιέται και φθάνει στο αμην. Είναι εμφανές οτι ολα όσα κάνει την καταπιέζουν και ειναι σαν να μη μπορεί να ξεφύγει από αυτές τις ρουτίνες…  ειναι πλέον σχεδόν αδύνατο να προγραμματίσουμε κάτι και να το πραγματοποιήσουμε στην ώρα του καθώς οι εμμονές της την κρατούν δέσμια…

Άρχισε να χάνει και το ενδιαφερον της για το φαγητό και όσον αφορά τονέ ύπνο έχουμε γίνει όλοι ζόμπι… Εδώ και 2 σχεδόν βδομαδες ξεκινήσαμε ένα φυτικό χάπι με βαλσαμοχορτο…

like1

Αναφέρω παραπάνω περισσότερες πληροφορίες

Εικόνα Αικατερίνη Σγουρομάλλη

Ευχαριστώ πολύ! Αναφέρω παραπάνω περισσοτερες πληροφορίες! Το οτι είναι 16 ετών δυσκολευει την κατασταση γιατί ο αυτισμος πλέον ειναι το λιγότερο από τα προβλήματα μας!

like1

Αυτισμός και ιδεοψυχαναγκαστική

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Αυτό που θα σας πρότεινα κι έχω δει να λειτουργεί πολύ καλά σε παιδιά με αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική αυτής της ηλικίας είναι ένας συνδυασμός ψυχοεκπαίδευσης (δυσκολιών του αυτισμού δηλαδή κοινωνική επικοινωνία, ακαμψία σκέψης) και γνωσιοσυμπεριφοριστικης ψυχοθεραπείας για την ιδεοψυχαναγκαστική.

Αν χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση ή να συζητήσετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Θερμές ευχές
Βικυ

like2

Συνδυασμός ψυχοεκπαίδευσης

Εικόνα Panico Papa

Κυρία Βικη μπορείτε παρακαλώ να μας αναπτύξετε λίγο αυτό το τρόπο; Mας ενδιαφέρει για αγορι 16 χρονων, έχουμε συμπτώματα περίπου τα ίδια με της κυρίας Αικατερίνης.

Και εμάς βρέχεται και θέλει να πηγαίνει σχολείο, δεν τον ενδιαφέρει αν είναι βρεγμένος. Εχει τώρα από τα Χριστούγγενα που ξεκίνησε αυτό.

Με εκτίμηση

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.