Τέλη κυκλοφορίας: Απαλλαγή λόγω τετραπάρεσης

Εικόνα Axpan

Πήγα να πάρω απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω της αναπηρίας της κόρης μου.  Μελετώντας τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ μου είπαν πως θα μελετήσουν αν η τετραπάρεση είναι τετραπληγία και πως μάλλον δεν δικαιούμαστε απαλλαγή γιατί μαζί με την τετραπάρεση αναφέρονται και άλλα προβλήματα της (τα οποία αναφέρει η γνωμάτευση είναι στα πλαίσια της εγκεφαλικής παράλυσης)  ενώ κάποια εγκύκλιος λέει πως πρέπει το 80% να προέρχεται αποκλειστικά από κινητική αναπηρία.  

Ξέρει κανείς κάτι σχετικά; έχω θυμώσει τόσο με όλα αυτά....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας :-)

Σχετικά άρθρα: 
Απαλλαγή από τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας οχημάτων σε ΑμεΑ

Σχόλια

Κι εμείς στο ίδιο στάδιο είμαστε

Εικόνα μαρια75

Και εμεις στο ιδιο σταδιο ειμαστε η μαλλον σε κατι ποιο μπροστα. Εχουμε την αποφαση των κεπα που μας εγκρινει το αυτοκινητο να γινει αναπηρικο με χαρακτηρισμο και σε εμας εγκεφαλικη παραλυση σπαστικη τετραπαρεση. Πηγαμε στην δου μας και μας ειπαν οτι γινετε αναπηρικο. Απλα να ρωτησω

Ποιος θα μελετηση την αποφαση των ΚΕΠΑ???? Αφου τα ΚΕΠΑ δινουν το οκ αν θα χαρακτηριστει ενα αυτοκινητο αναπηρικο και θα εχει απαλλαγη. 

like1

Στη ΔΟΥ σκαλώσαμε κι εμείς με τα τέλη κυκλοφορίας

Εικόνα Axpan

Στην εφορία σκαλώσαμε εμείς... η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ δεν προσδιορίζει την χρήση μιας και υπάρχει εγκλύκλιος σχετική και από το ΚΕΠΑ σταματήσαν να γράφουν πάνω στη γνωμάτευση (π.χ. για ατέλεια κλπ) το αυτοκίνητο το έχετε στο όνομα του παιδιού ή στου γονιού; Αναρωτιέμαι αν κάνει διαφορά.

Αυτό που ψάχνω και δεν το βρίσκω είναι είναι η ισχύουσα εγκύκλιος για το ποιός δικαιούται απαλλαγή από τα τέλη κ.λπ.

like0

Ψαχνόμουν και εγώ με το ίδιο θέμα πριν ένα μήνα

Εικόνα Tinajazz

καλησπερα ψαχνομουνα και εγω με αυτο το θεμα πριν κανα μηνα... εμεις εχουμε γνωματευση κεπα (του γιου μου) με 80% βαρια νοητικη υστερηση... 

πηρα τηλεφωνα παντου, τελικα στην εφορια μου ειπανε φερτε την γνωματευση να την μελετησουμε και βλεπουμε αν δικαιουστε απαλαγη... τοσο δυσκολο να βρεθει ακρη? τελος παντων, καταληκτικα τα παρατησα διοτι το αυτοκινητο πουληθηκε και αντικατασταθηκε με μικρο χιλιαρι με μηδενικα τελη κυκλοφοριας!!! δεν θα μου βγαλουνε την ψυχη, ηδη το ΚΕΠΑ με εχει τρελλανει...

like2

Μα, δεν μπορούν να βρουν την άκρη;

Εικόνα Axpan

τόσο μελέτη και να μην μπορούν να βρουν άκρη....

λες και από αυτές τις απαλλαγές εξαρτάται ο προυπολογισμός του κράτους...

like0

Πληροφορίες για το μηδενικά τέλη κυκλοφορίας σε ΙΧ ΑμεΑ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ευχαριστώ αλλά έχω ακόμα απορίες...

Εικόνα Axpan

Δηλαδή για να δεχτεί η Εφορία τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ πρέπει να είναι γραμμένη όπως την αναφέρει η ΚΥΑ (ενν. Κοινή Υπουργική Απόφαση); Από την Εφορία μας λένε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που αλλάζουν ανάλογα τα κυβικά του αυτοκινήτου που θες.  Αυτά μήπως ξέρεις που θα τα βρω;  Ούτε οι ίδιοι ξέρουν για σίγουρα.  Ευχαριστώ!

like0

ΚΥΑ και κυβικά για ατέλεια σε ΙΧ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Από όσο γνωρίζω η ΚΥΑ θέτει το πλαίσιο για το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα,  όπως λ.χ. το πώς πρέπει να αναφέρονται οι αποφάσεις του ΚΕΠΑ. Επίσης ως προς τα κυβικά από όσο γνωρίζω η ατέλεια, επομένως και η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, αφορά οχήματα μέχρι 1.600 κυβικά και δεν έχει διαβαθμίσεις ως προς τα κυβικά από το όριο αυτό και κάτω.

like0

Κυβικά στο ΙΧ και αναπηρία

Εικόνα Axpan

Είχε η υπάλληλος της Εφορίας έναν αλγόριθμο όπου ανάλογα την αναπηρία και το ποσοστό της δικαιούσαι παραπάνω κυβικά ατέλεια!!! Σοκαριστικό, αλλά φαίνεται έτσι είναι. Θα ζητήσω να μου δώσει την ΚΥΑ να την μοιραστώ και εδώ.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.