Mετά το Δημοτικό, τι;

Εικόνα axpan

Καλησπέρα σε όλους! Σας παρακαλώ να μοιραστείτε μαζί μου τα φώτα σας και τις εμπειρίες σας σχετικά με την β'βαθμια εκπαίδευση στη Θεσ/νίκη. Η κόρη μου έχει εγκεφαλική παράλυση/σπαστική διπληγία.  Τελειώνοντας το γενικό δημοτικό βρίσκω δύσκολο να συνεχίσει στο γενικό γυμνάσιο.   Τι επιλογές έχουμε; Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να ακούσω από άλλους γονείς.

Υποστηρικτική τεχνολογία για παιδιά Δημοτικού

Εικόνα axpan

Τελειώνοντας την 2α δημοτικού σκέφτομαι πως του χρόνου θέλω να υποστηρίξω την κόρη μου περισσότερο με ΗΥ μέσα στη τάξη, ώστε οι κινητικές τις δυσκολίες στο γράψιμο να μην επιδρούν τόσο στην απόδοσή της και οι οφθαλμολογικές τις δυσκολίες να μην την εμποδίζουν τόσο στο διάβασμα.

Έχει καλή σχέση με τους υπολογιστές και τα iPad  και θέλω το καλοκαίρι να βρούμε τον τρόπο να προετοιμαστούμε για την εισαγωγή τους στην τάξη.

Χρειάζομαι τα φώτα σας αν έχετε παιδάκι που χρησιμοποιεί ΗΥ στην τάξη!!!

Τέλη κυκλοφορίας: Απαλλαγή λόγω τετραπάρεσης

Εικόνα axpan

Πήγα να πάρω απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω της αναπηρίας της κόρης μου.  Μελετώντας τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ μου είπαν πως θα μελετήσουν αν η τετραπάρεση είναι τετραπληγία και πως μάλλον δεν δικαιούμαστε απαλλαγή γιατί μαζί με την τετραπάρεση αναφέρονται και άλλα προβλήματα της (τα οποία αναφέρει η γνωμάτευση είναι στα πλαίσια της εγκεφαλικής παράλυσης)  ενώ κάποια εγκύκλιος λέει πως πρέπει το 80% να προέρχεται αποκλειστικά από κινητική αναπηρία.  

Γονιός μέσα στη τάξη, ψάχνω το ΦΕΚ

Εικόνα axpan

Καλημέρα σε όλους, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ψάχνω να βρω αναφορά σε ΦΕΚ όπου λέει πως ο γονιός παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορεί να είναι μαζί του μέσα στη τάξη για να το υποστηρίζει. Το έχω δει αλλά τώρα που το χρειάζομαι δεν το ξαναβρίσκω. Προσπαθώ να προετοιμαστώ για του χρόνου αν καθυστερήσει το ειδικό βοηθητικό προσωπικό να μη μείνει το παιδί εκτός σχολείου.

Ημερίδα με θέμα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία

Εικόνα axpan
Το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής και Διαπολιτισμικής Αγωγής "INCLUDE" διοργανώνει επιστημονική ημερίδα υπο την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και εθελοντών με θέμα: "Επικοινωνώντας με τα παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά" την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 ώρα 17.00 έως 21.00 στο Αμφιθέατρο στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Λαμπράκη & Κλεάνθους, Άνω Τούμπα).

Feldenkrais ή Baniel φυσικοθεραπεία, γνωρίζετε κάποιον θεραπευτή ειδικευμένο στη μέθοδο;

Εικόνα axpan

Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς κάποιον φυσικοθεραπευτή που χρησιμοποιεί τη μέθοδο Feldenkrais ή Anat Baniel με παιδιά; Διαβάζω πως έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απ' ό,τι βλέπω, οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές κάνουν Bobath-NDT με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Έχετε υπόψη σας τίποτα άλλο; Είμαστε Θεσσαλονίκη, αλλά θα ταξίδευα αν έβρισκα κάποιον έστω και σε απόσταση. Ευχαριστώ

Τι θα ήταν βοηθητικό;

Εικόνα axpan
Καλησπέρα, άλλες φορές σας γράφω σαν μαμά μιας κούκλας με σπαστική διπληγία. Σήμερα θα ήθελα αν είναι εντάξει να σας γράψω σαν ψυχολογος και να σας συμβουλευτώ. Με μια υπέροχη ομάδα ειδικών ετοιμάζουμε μια ομάδα υποστήριξης/ ενημέρωσης για γονείς με παιδιά με αναπηρία.

Stesolid στο σχολείο;

Εικόνα axpan
Καλημέρα φίλοι μου. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στο σχολείο της μικρής μου που πάει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο.Από πέρσι ακόμα ήταν ενήμερη η διεύθυνση πως κάνει επιληπτικές κρίσεις και είναι απαραίτητο να υπάρχει stesolid στο χώρο τους σε περίπτωση που χρειαστεί. Πέρσι και μέχρι πριν μερικές βδομάδες όλα ήταν καλά προφανώς γιατί το παιδί δεν έτυχε να κάνει καμιά κρίση στο σχολείο.

Σελίδες

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.