Feldenkrais ή Baniel φυσικοθεραπεία, γνωρίζετε κάποιον θεραπευτή ειδικευμένο στη μέθοδο;

Εικόνα Axpan

Καλησπέρα! Γνωρίζει κανείς κάποιον φυσικοθεραπευτή που χρησιμοποιεί τη μέθοδο Feldenkrais ή Anat Baniel με παιδιά; Διαβάζω πως έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Απ' ό,τι βλέπω, οι περισσότεροι φυσιοθεραπευτές κάνουν Bobath-NDT με παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Έχετε υπόψη σας τίποτα άλλο; Είμαστε Θεσσαλονίκη, αλλά θα ταξίδευα αν έβρισκα κάποιον έστω και σε απόσταση. Ευχαριστώ

Σχόλια

Ενδιαφέρομαι κι εγώ (φυσιοθεραπεία)

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Αν κάποιος έχει να συστήσει παρακαλώ ενημερώστε μας.
like2

Σας στείλαμε στο E-mail σας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ενημέρωση για μέλος του δικτύου www.noesi.gr/specials που εκπαιδεύεται στο πρόγραμμα Feldenkrais.
like0

Μέθοδος Feldenkrais

Εικόνα βασι-λική
Καλησπέρα σας, Είμαι φυσικοθεραπεύτρια και χρησιμοποιώ τη μέθοδο για θεραπείες παιδιών, ώστε η κίνηση να γίνει πιο συνειδητή και πιό εύκολα επιτεύξιμη! Συνδυάζοντας σκέψη,αίσθησεις, συναίσθημα και κίνηση... ανάλογα με όποιο τομέα έχει ανεπτυγμένο περισσότερο κάθε παιδι! Εκπαιδεύομαι σ αυτή τη μέθοδο ακόμη... και την έχω εντάξει στα προγράμματα αποκαταστασης συνδυαστικά με άλλες μεθόδους, δρώντας ανάλογα πάντα με τη περίπτωση! Η αλήθεια είναι πως αυτό το καιρό ψάχνω κι εγώ κάποιον που να χρησιμοποιεί τη μέθοδο σε παιδια...είναι όντως λίγοι! Στη παρακάτω διεύθυνση έχω βρεί κάποια στοιχεία μιας εκπαιδεύτριας, όμως δεν είναι φυσικοθεραπεύτρια http://almamovement.wordpress.com !!! Ελπίζω να σας βοήθησα...! Για ό,τι θελήσετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου... Ευχαριστώ, Καλπάκη Βάσω
like2

Προστέθηκε στο "Βιβλίο των παρεμβάσεων"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Η παρουσίαση της Μεθόδου Feldenkrais Αρχική » Βιβλία » Το βιβλίο των παρεμβάσεων » Feldenkrais http://noesi.gr/book/intervention/feldenkrais Ευχαριστούμε!
like1

Βάσω ευχαριστώ

Εικόνα Axpan
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το Link. Να σε ρωτήσω; Εσύ εκεί εκπαιδεύεσαι;
like2

Παρακαλώ...χαρά μου...

Εικόνα βασι-λική
Οχι δεν εκπαιδεύομαι εκεί! άλλωστε δε μπορούν να το κάνουν... Ξεκίνησε και στην Ελλάδα-επιτέλους- το Πρωτο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Feldenkrais ! Έρχονται 4 φορές το χρόνο διακεκριμένοι εκπαιδευτές από Ευρώπη- HΠΑ και Ισραήλ... Εχει διαφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα μαθήματα που μπορεί να κάνει ο καθένας για προσωπικό του ώφελος από κάποιον εκπαιδευτη, ώντας σε μία ομάδα ή και ατομικά! Το πρόγραμμα απευθύνεται σ αυτούς που θέλουν να το εξελίξουν επαγγελματικά...και γίνεται μόνο σε διεθνή προγράμματα, που μέχρι πρότινος γίνονταν μόνο στο εξωτερικό! http://training.feldenkrais.gr/el/home-4/ Αυτό που ψάχνω κι εγώ, είναι κάποιον που να την εφαρμόζει κι εκεινος σε παιδιά, ώστε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις...γι΄αυτό το έψαχνα και έιχα βρεί το λινκ που σας έστειλα! Δεν έχω έρθει ακόμη σε επαφή μαζί τους... Δυστυχώς για ενηλίκους υπάρχουν πολλά για παιδιά όμως... οχι... Εσείς πως μάθατε για τη μέθοδο? και τι σας κίνησε το ενδιαφέρον; Έχετε κάνει κάποιο ομαδικό μάθημα; Πραγματικά εντυπωσιάστηκα...γιατί δε τη γνωρίζουν πολλοί ακόμη..
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.