Βοήθεια για σημάδια αυτισμού στον γιο μου 2 ετών

Εικόνα Carpediem Seize the day

Βοήθεια για σημάδια αυτισμού. Καλησπέρα σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε ένα site και ο λόγος είναι ο γιος μου. Με έχει προβληματίσει πολύ. Γεννήθηκε πρόωρος 33 εβδομάδων, έμεινε στην θερμοκοιτίδα 20 μέρες ώσπου τον πήραμε σπίτι . Θηλάζει αποκλειστικά μέχρι και σήμερα που είναι 2 χρόνων. Έχει υπερμετρωπία και στραβισμο, τον οποίο και θεραπευσαμε με χειρουργείο όταν ήταν 17 μηνων.

Άρχισε να μπαμπαλιζει 6 μηνών,κάθισε 7 μισή μηνών, 12 μηνών μπουσουλισε, 17 μηνων περπάτησε. Άργησε να κάνει μετάβαση από την ρευστή στην στερεή τροφή αλλά τώρα τρώμε τα πάντα. Λέει πολλές λεξουλες, γνωρίζει όλα τα σχήματα, χρώματα, ζώα( ονοματίζει και κάνει τους ήχους), γνωρίζει όλα τα αντικείμενα στο σπίτι και την λειτουργικότητα τους, ξέρει όλα τα γράμματα της αλφαβήτας, τους αριθμούς μέχρι το 20 (και στα αγγλικά), ξέρει απέξω να τραγουδάει το φεγγαράκι, το γύρω γύρω όλοι και κάνα 2-3 αλλά, αναγνωρίζει τον εαυτό στις φωτογραφίες αλλά κ όλους τους στενούς συγγενείς, ζητάει λεκτικά ότι θέλει.

Αυτά που με προβληματίζουν είναι πως περπατάει αρκετά συχνά στις μύτες, μερικές φορές τον φωνάζω και δεν απαντάει, δεν έχει πάντα καλή βλεμματική επαφή, επαναλαμβάνει ότι ακούει άμεσα( είτε από εμένα ή από κάποιον άλλο),όταν ενθουσιάζεται με κάτι κουνάει τα χέρια του σαν τα πουλάκια αλλά όχι πάντα και του αρέσει να περιστρέφει πράγματα που μπορούν να γυρίζουν αλλά όχι πάνω από 2 λεπτά.

Γενικά δεν έχει εμμονές αλλά όλα αυτά με αγχωνουν για αυτισμό.

Εσεις τι γνώμη έχετε??? Είμαι σε απελπισία.. κοίταω το παιδί μου σαν εξωγήινο και όλη την ώρα κλαίω. Συγγνώμη αν σας κούρασα. Ευχαριστώ πολύ!!!!

Σχόλια

Σημάδια αυτισμού;

Εικόνα Γιάννης_1970

Ολα όσα κανει ο γιος σας δείχνουν πολύ καλό νοητικο επιπεδο.

Εκείνα που σας προβληματίζουν, να τα δει κάποιος ειδικός σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πολλές φορές κάποια μικρή βοήθεια από ειδικούς (εργοθεραπευτές ίσως στην περίπτωσή σας) και τα θέματα ξεπερνιούνται. Είναι και θέμα χρόνου να ωριμάσει περισσότερο το παιδί.

Όλα να πάνε καλά.

like0

Εύχομαι να είναι απλά λίγο ανώριμος

Εικόνα Carpediem Seize the day

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Έχω σκοπό να το κάνω.. ήδη τον παρακολουθεί αναπτυξιολογος λόγω προωρότητας αλλά μέχρι πρότινος όλα ήταν φυσιολογικά. Μετά το χειρουργείο στα ματάκια του στους 17 μήνες δεν καταφέραμε να πάμε στο  follow up. Ίσως για αυτό κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ.. και εγώ εύχομαι να είναι απλά λίγο ανώριμος και με την πάροδο του χρόνου να ξεπεράσουμε αυτά τα πράγματα. 

like1

Παιχνίδι

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα,

Το παιχνίδι του πώς είναι; Ρωτάω για να δω αν το στριφογυρισμα είναι στάδιο παιχνιδιού ή όχι.

Θερμές Ευχές
Βίκυ

like0

Δείχνει ότι έχει φαντασία

Εικόνα Carpediem Seize the day

Καλησπέρα. Παίζει με όλα τα παιχνίδια του.Γενικα μου δείχνει ότι έχει φαντασία, παίρνει μόνος του τα κουζινικα της ξαδέρφης του και κάνει πως πινει, παίρνει την κατσαρόλα και την κάνει τύμπανο κ.α. Κάθεται και ασχολείται με σφηνοματα και παζλ, διαβάζουμε παραμύθια, χτίζουμε πύργο με τουβλάκια,παίρνει τα αυτοκίνητακια του και τα κάνει μπρος-πισω αλλά αν βαρεθεί έτσι τα γυρνάει ανάποδα και τα στροβιλιζει. Όταν τον ρωτάω τι κάνει εκεί μου λεει, κάνω σβούρα το αυτοκίνητο. Αλλά θα το κάνει ελάχιστες φορές. Δεν θα κολλήσει πάνω από 1-2 λεπτά. Άρχισε να μου δείχνει και τα πράγματα που κρατάει στα χεράκια του όταν του αρέσουν σαν να θέλει να μοιραστεί την χαρά του μαζί μου. Τι γνώμη έχετε?? Παρατηρεί τα πάντα από ανθρώπους μέχρι έντομα και με τον τρόπο του μου τα σχολιάζει. Βλέπει τις φωτεινές ταμπέλες στα φαρμακεία με γράμματα και μου λέει κάνει-περα δώθε το φως μαμά. Είδε ανεμιστήρα οροφής και δεν του έδωσε σημασία πάνω από 2-3 λεπτά. Δεν κόλλησε εκεί το βλέμμα του. Ποια είναι η γνώμη σας??? Έχω μπερδευτεί αλήθεια τόσο πολύ. Κάνει τόσα πράγματα και είναι πάλι και αυτά τα λίγα που με προβληματίζουν και δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω. Ο σύζυγος μου λέει πως το παιδί είναι μια χαρά και πολύ έξυπνο για την ηλικία του. Έμαθε απ'εξω να λέει ένα τραγούδι που του το εμαθέ η πεθερά μου που δεν το ακούει και πολύ συχνά.Συγγνωμη αν σας κουράζω απλά θέλω να σας δώσω μια ακριβή εικόνα του γιου μου για το πώς έρχονται είναι και τι κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ!

like0

Συμπεριφορά

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα και παλι,

Ακουγεται οτι κανει πολυ συνθετες προτασεις για την ηλικια του( κοιτα κανει πέρα-δώθε μαμα), σωστα ή δε κατάλαβα καλα;

Αυτο που ειναι λιγο ανησυχητικο ειναι η ηχολαλια (επαναλαμβανει ο,τι ακούσει) και τα πεταρισματα. Η εξυπναδα και η μνημη ειναι διαφορετικά κεντρα εγκεφάλου. Αλλα ακομη και να ειναι αυτισμος αυτες οι ενδειξεις δείχνουν ηπιο υψηλό.

Η συμπεριφορά του πώς είναι; Εχει ξεσπασματα; τον δυσκολεύει η μεταβαση απο το ενα μερος στο αλλο;

Δε μπορω να σας πω κατι πιο συγκεκριμένο χωρις να εχω εικονα, ιστορικο κλπ. Θα πρότεινα να ηρεμησετε και να δειτε αναπτυξιολογο ή καλύτερα και παιδοψυχίατρο ( για να αποκλεισει το ηπιο υψηλό). 

Ευχομαι τα καλύτερα!

Θερμές ευχες

Βικυ

like2

Γενικά είναι ένα ήρεμο παιδί, νευριάζει όταν θέλει κάτι

Εικόνα Carpediem Seize the day

Γενικά είναι ένα ήρεμο παιδί, νευριάζει όταν θέλει κάτι και δεν του το δίνω ή του χαλάω το χατίρι. Επειδή η καταγωγή μου είναι από αλλού πρόσφατα πήγαμε ταξίδι πολύωρο(5-6 ώρες) στο οποίο δεν δυσανασχετήσε παρά μόνο λίγο πριν φτάσουμε. Και η παραμονή μας εκεί παρόλο το διαφορετικό κλίμα, σπίτι,δωμάτιο, κρεβάτι πολλούς ανθρώπους προσαρμόστηκε αμέσως. Κάνει όντως συνθέτες προτάσεις και λέει συντακτικά σωστά προτάσεις. Μπερδεύει το α' με το β' ενικό αλλά όταν του λέω να πει κάτι σωστά το διορθώνει αμέσως. Λέει: θέλεις να ζωγραφισεις, και όταν του λέω να το διορθώσει το κάνει αμεσως. Όταν λέτε ήπιο υψηλό τι ακριβώς είναι??? Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσεις θα το εκτιμούσα πολύ. Ευχαριστώ πολύ!

like0

Ιατρική γνώμη

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Απλα εννουσα ότι μπορει να ναι ενδειξεις πολυ ηπιου αυτισμου, μπορει να ναι αναπτυξιακά αλματα μπορει και κανενα απο τα παραπανω οπότε καλύτερα συζητηστε το μ'έναν αναπτυξιολογο/παιδοψυχίατρο που θα μπορέσει να δει ολο το ιστορικο και την εικονα του παιδιού. 

Μην ανησυχείτε το πιθανότερο ολα να ναι καλα.

Θερμές Ευχές

Βικυ

like0

Θα κλείσω ραντεβού σύντομα στην παιδοψυχολόγο

Εικόνα Carpediem Seize the day

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Και εγώ εύχομαι να είναι όλα καλά. Θα κλείσω ραντεβού σύντομα στην παιδοψυχολογο που τον παρακολουθεί από τότε που γεννήθηκε και έχει όλο το ιστορικό του. Ευχαριστώ και πάλι.

like0

Είναι όλα καλά!!!!

Εικόνα Carpediem Seize the day

Είχαμε ραντεβού στην παιδοαναπτυξιολογο σήμερα. Μας είδε και μας βρήκε παρά πολυ καλούς. Κινητικά είμαστε λίγο ανώριμοι λόγω προωροτητας αλλά όχι κάτι το παθολογικο. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά . Σας ευχαριστώ πολύ που εισασταν δίπλα μου στις ανησυχίες. Εύχομαι όλα τα παιδιά να είναι γερά και ευτυχισμένα.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.