Ξένε

Εικόνα ligeri

"Ξένε"

Ας μιλήσουμε  ενώπιος ενωπίω, Γιάννη Στουρνάρα  Υπουργέ Οικονομικών της χώρας μου. Στον Ενικό,στα Ελληνικά την γλώσσα της καρδιάς  μας.

Μάθε, ότι τα «ακριβά μας» ανάπηρα παιδιά ,είναι τα τελευταία που θα πεινάσουν ή θα πεθάνουν σαν τα σκυλιά στ' αμπέλι, στην Ελλάδα, όπως σχεδιάζεται μέσα από τις πολιτικές σου.

Οι γονείς τους θα τα θρέψουμε με τις σάρκες μας και θα τα κρατήσουμε ζωντανά με το αίμα της ψυχής μας.

Η Ελληνική κοινωνία  στέκεται αλληλέγγυα στους λαβωμένους αλλά και τους απόκληρους συμπολίτες της και το κόβει από το στόμα της, αν χρειαστεί, να το δώσει για την ανακούφιση των εγκαταλελειμμένων από το κράτος  συνανθρώπων της.

Όσο «καλός μαθητής» κι αν είσαι, όσο στα σοβαρά και αν έχεις πάρει τον «εκτελεστικό σου ρόλο»δεν θα καταφέρεις να μας αφανίσεις.

Γι' αυτό παραιτήσου από αυτήν την ανίερη προσπάθεια της εξόντωσης των Ελλήνων Αναπήρων και των λοιπών ευπαθούντων του Ελληνικού λαού, όσο είναι καιρός.

Μάθε, ότι δεν θα νίψεις, τόσο εύκολα, τας χείρας σου  εσύ, ούτε κανένας άλλος, για την απεμπόληση των δικαιωμάτων των παιδιών μας που απορρέουν από την αναπηρία τους και προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Εν ολίγοις, μες τον δικό μας ιδρώτα μιας ζωής, που ξοδέψαμε  για να εξασφαλίσουμε  στα παιδιά μας  μιαν αξιοπρεπή ζωή, δεν θα ξεπλύνεις εσύ τα χέρια σου από την Ντροπή της Πολιτείας την οποία εκπροσωπείς ως Υπουργός Οικονομικών.

Καθήκον της Πολιτείας, στην οποία παρείσφρησες ως υμέτερος της εξουσίας, δεν είναι να τιμωρεί  τους γονείς των ΑμεΑ  επειδή δουλέψαμε,  στερηθήκαμε, για να εξασφαλίσουμε  μια στέγη στα παιδιά  μας κι ένα στοιχειώδες εισόδημα για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις υπέρογκες ανάγκες διαβίωσης που συνεπάγονται της Αναπηρίας τους, κυρίως μετά την δική μας αναχώρηση...

Αν αυτό για σένα και το Υπουργείο σου, Γιάννη Στουρνάρα, αποτελεί μέγα λάθος και  κριτήριο ικανό ν' αποστερήσει  από το παιδιά  μας, την κοινωνική προστασία που δικαιούται (πράγμα που ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη) για μας  αποτελεί  ύψιστο καθήκον το οποίο θα συνεχίσουμε να εκτελούμε.

Αν δεν κατάλαβες τίποτα από τα απλά Ελληνικά μου, λυπάμαι «ξένε» που η μητρική μας γλώσσα είναι και των δυο,

η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

http://ligery.pblogs.gr/2013/10/xene.html

Σχόλια

" Ξένε "

Εικόνα ligeri

H πίκρα, η απογοήτευση, η κατάφορη αίσθηση της αδικίας ,η αγανάκτηση και η οργή γεννά ΠΑΘΟΣ σε όλους εμάς που παροικούμε στην κοινότητα των ΑμεΑ.

Αντί της βελτίωση της ζωής των Αναπήρων σε όλα τα επίπεδα ,αντί μιας αξιοπρεπούς, έντιμης, ανθρώπινης μεταχείρισης των παιδιών ,αδελφών, φίλων ή συγγενών ΑμεΑ ακόμη και ημών των ιδίων( όσοι έχουμε την δυνατότητα λόγου και τον καταθέτουμε,) εισπράττουμε την ολιγωρία, την περιφρόνηση, την ομηρία και την πατούσα της εξουσίας στο στομάχι.
Αυτή ή χυδαία άνεση εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών με την οποία αποφάσισε να βγάλει ξύγκι από την πενιχρή κρατική απολαυή του αναπηρικού επιδόματος (10 ευρώ ημερησίως περίπου..)ξεπέρασε κάθε όριο κι έσπασε και το τελευταίο φράγμα υπομονής, ανοχής και καρτερικότητας των αναπήρων.

Το ΠΑΘΟΣ στο οποίο αναφέρομαι ,ακόμη και αν εκφράζεται μέσα από λαβωμένα κορμιά και κουρασμένες ψυχές ,κανείς μας δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κοινωνική θύελλα μπορεί να ξεσπάσει.
Στοιχειώδη Νοημοσύνη αν διέθεταν αυτοί που κυβερνούν ( μέσα-έξω) θα ήταν πιο προσεκτικοί....

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.