Υπάρχουν άλλα παιδιά στην Ελλάδα με σύνδρομο Williams;

Εικόνα Vana Kalisperati

Θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχουν και αλλα παιδια με συνδρομο Γουίλιαμς? στην Ελλαδα ή ειμαι η μονη; Και αν καποιος γνωριζει περισσότερα θα ηθελα να επικοινωνήσω. Επισης αν γνωριζετε νοσοκομεια στο εξωτερικο που να ασχολουνται με το συγκεκριμενο σύνδρομο. Ευχαριστω για το χρονο σας. 

Σχόλια

Vana εύχομαι να μπείτε σε καλό δρόμο

Εικόνα Ιωάννα
Ευχομαι τωρα που μαθατε τι τρεχει με την μικρη να μπειτε σε ενα καλο δρομο για ολη την οικογενεια σας... Φυσικα και δεν ειστε μονοι... Μπες και δες... www.paidiatros.gr/index.php?cid=3&id=320&st=2 www.genenet.org.cy/Greek/pdf/Wwilliams_Syndrome.pdf
like4

Δεν είσαι η μόνη

Εικόνα Anonymous
Δεν είσαι η μόνη. Η φίλη της μητέρας μου πριν περιπου 3 χρονια γεννησε έναν άγγελο που παρουσιαζει το συνδρομο Williams. Τυχαίνει να σπουδαζω λογοθεραπεία και μου προσεγγισε το ενδιαφερον, γιατι δεν είναι και πολυ συχνο συνδρομο. Χρειαζεται να εισαι πολυ δυνατη και να μην πεφτεις. Για οτιδηποτε μπορω να ρωτησω αν χρειαστείς.
like8

Για το συνδρομο Γουίλιαμς

Εικόνα Vana Kalisperati
Σε ευχαριστω πολυ που μου ειπες οτι δεν ειμαι η μονη.ευχομαι στην φιλη σας να εχει πολυ υπομονη και να μην σταματησει να ελπιζει και ευχομαι μεσα απο την καρδια μου τα καλυτερα.αν μπορουσες να ρωτησεις να σου εξηγησει καποια πραγματα για το συνδρομο αυτο θα σου ειμαι πολυ υποχρεομενη θελω να μαθω γιατι γνωριζω πολυ λιγα πραγματα ειμαι ακομα στην αρχη και εχω πολυ δρομο ακομα μπροστα μου θελω να κανω οτι καλυτερο μπορω.σκεφτομαι να παω καποια στιγμη στο εξωτερικο αλλα δεν γνωριζω που πρεπει να παω αν η φιλη σας γνωριζει που εινα καλυτερα η΄αν εχει παει στο εξωτερικο θα με βοηθησει παρα πολυ.σε ευχαριστω παρα πολυ και συγνωμη που σε βαζω σε κοπο. Ευχαριστω.
like4

Δεν είστε η μόνη με σύνδρομο Williams

Εικόνα Anonymous
Κυρία, δεν είστε η μόνη, είμαι εργοθεραπεύτρια και έχω ένα κοριτσάκι που φέτος το Σεπτέμβριο ετοιμάζεται για την Α΄ Δημοτικού! Είναι λίγο πιο αργή αλλά προσπαθεί και θα τα καταφέρει με το δικό της τρόπο και ρυθμό. Καταφέραμε και ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες, σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης της. Οπλιστείτε με πολύ υπομονη και όλα θα πάνε καλά! Εύχομαι το καλύτερο για το αγγελούδι σας. Αν θέλετε οτιδήποτε που μπορώ να σας βοηθήσω θα ήταν χαρά μου.
like4

Σύνδρομο Williams

Εικόνα Ath
Γνωριζω μια μητερα στη Πατρα που ο γιος της εχει αυτο το συνδρομο. Επισης στο συλλογο «Μέλλον» υπάρχουν γονεις με αυτο το συνδρομο. Αν θες να ερθεις σε επαφη με τη γνωστη μου το μαιλ μου ειναι a.moumouri@yahoo.gr. Να σε φερω σε επαφη μαζι της. Αθανασια
like3

Williams Syndrome

Εικόνα Anonymous
O γιός μου γεννήθηκε με το σύνδρομο αυτό (οι στατιστικές είναι 1 στα 20-25.000 παιδιά). Τώρα είναι 10 ετών, μαθητής τετάρτης δημοτικού. Δύσκλολα, αλλά το παλεύει. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Αγγλικού Συλλόγου (γιατί φυσικά εκεί είναι οργανωμένοι, δεν ζουν στον μεσαίωνα, όπως εδώ)η οποία είναι η: www.williams-syndrome.org.uk. Ρωτήστε με ότι θέλετε.
like4

Williams Syndrome

Εικόνα Vana Kalisperati
Nα χαίρεσαι το παιδακι σου. ξερατε απο την αρχη τι ειχε; σας το ειχαν πει η το βρηκατε σε καποια εξεταση που κανατε μετα; εμενα η μαρια μου ειναι τωρα 23μηνων και το μονο που κανει αυτη τηστιγμη ειναι να φερνει το χερι της κοντα στο προσωπο επισης εχουμε 2 εβδομαδες τωρα που μπουσουλαει και πιανει καποια παιχνιδια στο χερι της ακομα δεν μιλαει και δεν καταλαβαινει τα περισσοτερα πραγματα. Οταν ηταν 6μηνων ειχε κανει βρεφικους σπασμους το οποιο απο οτι μου ειπαν δεν εχει το συνδρομο αυτο. Θα μπορουσες να μου πεις τι περιπου εκανε ο γιος σου;και οτι αλλο γνωριζεις που θα μπορουσε να με βοηθησει; Σε ευχαριστω πολυ.να εισαι παντα καλα και να χαίρεσαι τον γιο σου ελπιζω να μην σε κουρασα. Ευχαριστώ
like6

Είμαι λογοθεραπεύτρια και έχω δουλέψει με παιδί με Σ. Williams

Εικόνα mutismus
Ειμαι λογοθεραπευτρια και τυγχάνει να έχω δουλέψει με παιδί με σύνδρομο williams για 4 συναπτά έτη. Απο ότι γνωρίζω υπάρχει και σύλλογος γονέων, θυμάμαι χαρακτηριστικά τους γονείς του παιδιού να το αναφέρουν. Εχε δύναμη, υπομονή και επιμονή, κάνε σωστές επιλογές και όλα θα πάνε καλά. Ειναι απο τις καλές περιπτώσεις το williams.
like6

Πληροφορήκαμε γιά το σύνδρομο Williams

Εικόνα Anonymous
Πληροφορήκαμε γιά το σύνδρομο όταν ο μικρός ήταν 2,5 μηνών και ο παιδίατρος άκουσε ένα φύσημα στην καρδιά. Ο γιατρός στον οποίο απευθυνθήκαμε ανεγνώρισε στα χαρακτηριστικά του παιδιού (στο πρόσωπο) κάποια από τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών με σύνδρομο Williams. Ετσι ξεκίνησε η ιστορία. Πάντως γιά 100% διάγνωση είχαμε κάνει αιματολογικές εξετάσεις (στην Αγγλία) γιά να διαπιστωθεί η έλλειψη του χρωματοσώματος που είναι η βασική αιτία του συνδρόμου. Σ'εσάς ποιός έκανε την διάγνωση και με ποιόν τρόπο; Υπάρχει καρδιολογικό πρόβλημα; Τα παιδιά με Williams είναι ζωηρά και χαρούμενα. Ο γυιός μου περπάτησε μετά τα δύο, αλλά έως τότε αρκούδιζε τόσο γρήγορα που δεν τον προλάβαινες. Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που υπέδειξα στο προηγούμενο μηνυμα θα βρείτε τα κωδικοποιημένα κοινά χαρακτηριστικά (η ένταση των οποίων όμως διαφέρει από παιδί σε παιδί).
like8

Φυσικά και δεν είστε οι μόνοι

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μητέρα

Εικόνα Anonymous
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.