Μαθητές χωρίς παιδαγωγούς

Το ανάλγητο πρόσωπο του κράτους βιώνουν τις ημέρες αυτές χιλιάδες οικογένειες με αυτιστικά παιδιά που κινδυνεύουν να... εξοριστούν από τις σχολικές αίθουσες εξαιτίας των καθυστερήσεων στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και στην αδυναμία του υπουργείου Παιδείας να στηρίξει θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτισμός

Μη σας φανεί παλαβό αλλά κοιτάξτε τα αυτιά των παιδιών (τα ακουστικά πτερύγια) που έχουν πρόβλημα με ακουστικά ερεθίσματα. Μήπως είναι διαφορετικά. Μήπως το μυστικό της ακουστικής ολοκλήρωσης είναι εκεί; θα βγάλω φωτογραφίες και θα τις συγκρίνω περιμένω την άποψή σας.

Αυτισμός άτομα με διαφορετικότητα

Η ενημέρωση των άλλων για το τι είναι αυτισμός και γενικά η διαφορετικότητα του άλλου είναι στο χέρι μας. Πριν μπούμε και εμείς σε αυτόν το λαβύρινθο ακούγαμε ιστορίες από άλλους και απλός νοιώθαμε συμπόνια ή νομίζαμε δεν μας αφορά γιατί εμείς δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα ή ποτέ δεν θα μας συμβεί. Σήμερα όμως το έχουμε και πρέπει να αγωνιστούμε για την ενημέρωση των υπολοίπων (των συμμαθητών των παιδιών μας ,των γονιών τους, των δασκάλων τους).

ΔΑΔ - Αυτισμός, προβλήματα δυο σχολείο

Φέτος ο γιος μου 7 ετών παρακολουθεί την Α τάξη Δημοτικού και σε τμήμα ένταξης 2 ώρες την ημέρα κατόπιν γνωμάτευσης του ΚΔΑΥ. Ο Διευθυντής του σχολείου όμως μας είπε ότι αυτός αποφασίζει για τις ώρες που θα διατεθούν για το παιδί από την δασκάλα ειδικής αγωγής η οποία θα διαθέτει μια ώρα μόνο γιατί υπάρχουν κι άλλα παιδιά με προβλήματα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.