Neuroprotek, ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω (7,5 ετών)

Εικόνα Eva Papadim

Έχω προβληματιστεί αυτές τις μέρες με το παιδί μου γιατί μου κάνει συνεχώς αλλαγές στην συμπεριφορά του .Ενώ από τα Χριστούγεννα και μετά είχε τρομερη εξέλιξη, τον προηγούμενο μήνα μου έκανε ένα come back και άρχισε να μου σπάει πράγματα, να είναι αναστατωμένος και πολύ υπερκινητικός. Βέβαια μέρες μέρες ηρεμεί και μόλις πούμε ότι πάει πέρασε τον ξαναπιάνει η αναστάτωση, γιαυτό σκέφτομαι μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσω το Neuroprotec που απ' ό,τι διαβάζω δεν είναι φάρμακο αλλά φυτικό προιον. Που πρέπει να απευθυνθώ όμως??? Έχω μπερδευτεί λίγο. Αυτό το "ΕΞΕΛΙΞΙΣ" που διάβασα σε άλλα post είναι Ιατρείο ή Κέντρο Λογοθεραπείας??? Όποιος μπορεί να βοηθήσει....

ΥΓ. Ο γιός μου είναι 7,5 χρονών

Σχόλια

ΕΞΕΛΙΞΗ / Δρ. Φρανσίς Κων/νος

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Η ΕΞΕΛΙΞΗ είναι Κέντρο Ειδικών Θεραπειών με παραρτήματα σε Χαλάνδρι και Περιστέρι. Ο Δρ Φρανσίς είναι ο ψυχίατρος που τα έχει ιδρύσει. Θα τον βρείτε, νομίζω, πιο εύκολα στο Περιστέρι και στο Google.

like0

Καλές εντυπώσεις από το Neuroprotek

Εικόνα Αλεξάνδρα

Τις πρωτες περιπου 10 μερες ειχε αυξηθει η υπερκινητικοτητα και τα νευρα αλλα μετα ειδα τρελη διαφορα σε συμπεροφορα, ομιλια, συγκεντρωση και υπερκινητικοτητα. Εγω το συστηνω 

Ευχομαι να πανε ολα καλα με το γιο σου.

like1

Θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες για το Neuroprotek;

Εικόνα Λυδια

Θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες για το Neuroprotek, από που το προμηθευτήκατε και ποιος σας έδωσε οδηγίες δοσολογίας; Ευχαριστω.

like2

Κι εγώ θα ήθελα λίγη κατατόπιση για το πώς να κινηθώ

Εικόνα Eva Papadim

Σας ευχαριστώ πόλυ για την απάντηση. Συμφωνώ με την Λυδία και εγώ θα ήθελα λίγο κατατόπιση για το πώς πρέπει να κινηθώ. Και πάλι ευχαριστώ...

like1

Neuroprotek πληροφορίες

Εικόνα Τάνια

Αυτά είχα γράψει και παλιότερα σε άλλο ποστ εδώ: http://www.noesi.gr/comment/13510#comment-13510

Εγώ τελικά αποφάσισα να το δόσω στον μικρό μου περισυ τον Γενάρη (ηταν 3 χρονων παρα 2 μήνες), και εχουμε κλείσει ένα χρόνο. Διάβασα ποιά είναι η θεωρία πίσω απο το συμπλήρωμα (είναι συμπλήρωμα διατροφής και όχι φαρμακο), γενικά το ζουμί είναι ότι ρυθμίζει το ανοσοοποιητικό και την φλεγμονή που υποθέτουν ότι υπαρχει στον εγκέφαλο. Αυτό που μου ταίριαζε στην δικία μας υπόθεση είναι ότι ο Ιάσωνας παλλινδρομισε μετά τους 18 μήνες (μετά από ένα εμβολιο και μιά ασχημη ιωση). Σε αυτές τις περιπτώσεις εχουν δει στοιχεία χρονιας φλεγμονής (δηλ υπερλειτουργει το ανοσοοποιητικο). Επισης είχα παρατηρήσει ότι όταν επερνε Algofren (ενα ηπιο αντιφλεγμωνοδες) για πόνο στα λαιμά η κάποια ιωση το παιδί ήταν πολύ ποιο επικοινωνιακό για καποιες μέρες. Το depon δεν είχε την ίδια επιδραση.

Ετσι αποφασισα να τον αρχισω και η πρωτη διαφορά ήταν ότι σταματησε να αρρωσταίνει με το παραμικρο (Γεναρης, Φλεβάρης Μάρτης κάτι συνάχια μόνο). Στην ειδική αγωγή αρχισε να περνάει ακόμα και αυτά που τον δυσκολευαν πιο γρήγορα. Και μέσα σε 6 μήνες έγινε το μπουμ στον λογο (πλυθηντκοι, ρηματα, αντωνιμίες). Φύγαμε για διακοπές γυρίσαμε και ουτε η λογοθεραπευτρια δεν το πιστευε.

Στην δικιά μας περιπτωση νομίζω ότι βοηθησε, αλλά αν δεν το δοκιμάσεις δεν ξέρεις γιατί κάθε οργανισμός είναι διαφορέτικος. Έχουν δημοσιευθει και 2 κλινικες μελέτες μπορώ να τις βρω αν κάποιος ενδιαφέρεται.

Ελπίζω να βοήθησα
Τάνια

Εγώ το αγοράζω από την Αγγλία (δεν θυμάμαι το μαγαζί αλλά μπορώ να το βρω) και του έδινα το ελλάχιστο (1 την μέρα).Η δοση πάει ανάλογα με τα κιλά (γράφει πάνω το μπουκάλι) Από ότι έχω δει εκτώς από τα άλλα που τον βοηθάει, μειώνει και την εποχιακή αλλεργία του.

Ηθελα επίσης να πώ ότι από ότι είχα διαβάσει στην βιβλιογραφία  οτι έχουν παρατηρήσει ότι τα αυτιστικά συμτώματα εντίνονται σε περιόδους εποχιακής αλλεργίας εφόσων τα παιδία έχουν κάποια από αυτές. 

Ελπίζω να σας βοηθησα λίγο,
Τάνια

like0

Ο γιος μου παλινδρόμησε στους 18 μήνες

Εικόνα Eva Papadim

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορίες. Έχω να επισημάνω ότι και ο γιός μου παλλιδρόμησε στους 18 μήνες όπου εμάς εκτός από το εμβόλιο συνέπεσαι και ένα σοβαρό αλλεργικό επεισόδιο από την AMOXIL οπού για να συνέλθει νοσηλευτικαμε 5 μέρες στο ΠΑΙΔΩΝ. Πάντα ήτανε ζωηρό παιδί αλλά μιλούσε κανονικά για την ηλικία του και είχε βλεμματική επαφή. Επίσης σοκαρίστικα με αυτό που γράφεις για τις αλλεργίες γιατι αυτή την εποχή που τον έχει πιάσει αλλεργική ρινίτιδα έχει τρομερή αναστάτωση. Απλά φοβάμαι να του χορηγήσω κάτι χωρίς συμβουλή γιατρού. Το παιδί μου το καλοκαίρι μου έκανε επιληπτική κρίση και από τότε παίρνει αγωγή και φοβάμαι μη του δημιουργήσω παρενέργειες...

like0

Neuroprotek πληροφορίες (συνεχεια)

Εικόνα Τάνια

Αν παιρνετε αγωγή ισως να είναι καλύτερα να μιλούσατε με τον Δρ Φρανσις, γιατί έχει κάνει είδη μια κλινική ερευνα στο συγκεκριμένο. 

Ο δικός μου δεν περνει τίποτα άλλο οποτε ήταν πιο ευκολο να το αποφασίσω.

Οτι άλλο θες πες μου η στείλε μου ένα e-mail.
Τάνια

like0

Αναστάτωση από τις αλλεργίες

Εικόνα Ελένη

Καλημέρα! Οι αλλεργίες είναι απόλυτα φυσικό να δημιουργούν αναστάτωση στα παιδιά μας. Σκεφτείτε λίγο πόσο εκνευριστικό είναι για μας να μας τρώνε τα μάτια, να έχουμε συνεχώς συνάχι, να μην μπορούμε να κοιμηθούμε καλά από το βήχα... Στα παιδιά μας αυτή η ενόχληση είναι κατά πολύ μεγενθυμένη! Και όχι μόνο λόγω των συμπτωμάτων αυτών, αλλά και λόγω της κούρασης που επιφέρουν στον οργανισμό τους, ειδικά αν δεν κοιμούνται καλά!

Ο δικός μου είχε αλλεργία από μικρός σε κάτι που δεν μπορέσαμε ποτέ να προσδιορίσουμε. Τώρα του έχει περάσει. Το τι αντισταμινικά, κορτιζόνη και atarax είχε καταπιεί,και το πόσες φορές κάναμε εισπνεόμενα τη μέρα δε λέγεται. Το παιδί ήταν μονίμως εκνευρισμένο και μη συνεργάσιμο (σκεφτείτε κι εσείς πως είστε με αντισταμινικά!). Και επιπλέον όλα αυτά δεν έκαναν τίποτα, και στο τέλος, αναγκαζόμασταν να πάρουμε αντιβίωση (ναι, όπως το λέω, αντιβίωση για την αλλεργία) επειδή από τον πολύ βήχα ο λαιμός του πάθαινε φλεγμονή. Η αντιβίωση τον έκανε καλά για δύο εβδομάδες και μετά φτου κι απ΄ την αρχή.

Χρωστάω μεγάλη χάρη σε μία παιδίατρο (που βλέπαμε τότε για πρώτη φορά) που ήταν η μόνη που συμφωνούσε με το παράλογο του να καταλήγουμε σε αντιβίωση κάθε φορά και πως θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο των φαρμάκων που επιπλέον δεν έφερνε αποτέλεσμα. Μου είπε να δίνω depon μαζί με τα εισπνεόμενα  στην αρχή των επεισοδίων. Προφανώς το depon αναισθητοποιούσε λίγο το λαιμό και δεν έβηχε τόσο πολύ ώστε να προκληθεί η φλεγμονή. Ακούγεται απίστευτο, αλλά πέτυχε! Το παιδί δεν έχει πάρει ξανά αντιβίωση, κορτιζόνη ή αντισταμινικά από τότε και είναι πολύ καλύτερα. Το αναφέρω αυτό για να "ρίξω στο τραπέζι" την ιδέα ότι καμιά φορά η λύση υπάρχει εκεί που δεν την περιμένεις, και μπορεί να στη δώσει ο τρίτος, ο τέταρτος γιατρός που θα δεις. 

Τάνια, χαίρομαι πολύ που ο μικρός σου πάει τόσο καλύτερα! Εμείς είχαμε δει τα αντίθετα αποτελέσματα με το algofren, πάντα όταν χρειζόταν να το πάρει ήταν χειρότερα. Γενικά εγώ έχω παρατηρήσει στον δικό μου ότι όσο λιγότερα φάρμακα παίρνει, τόσο το καλύτερο.

Εύα, εύχομαι να ξεμπερδέψετε μ' αυτήν την αλλεργία το συντομότερο!

ΦΙλικά,

Ελένη

like1

Αλλεργίες συνέχεια

Εικόνα Τάνια

Ενδιαφέρον αυτό με το Ντεπον, γιατί και ο δικός μου έχει βήχα κυρίως και τον τρώει και η μυτη του γιατί όλο την τριβει ο καημένος.

Εγώ του κάνω όταν είναι στα χαλια του μια εισπνοή κορτιζόνη πριν κοιμηθει και πιάνει αλλά πάλι με κορτιζόνη, το αερολιν δεν τον πιάνει...οταν το σταματήσω σε 2-3 μερες τον πιάνει πάλι βήχας κυρίως το βράδυ...ξερόβηχας. Εχω σκεφτεί τα αντισταμινικά αλλά επείδη κι έγω έχω αλλεργική ρινίτιδα οταν πάρω κυκλοφορώ σαν ζόμπι....και δεν θέλω να περνάει τα ίδια

Οσο γιαυτο που λες, ότι πως να είσαι καλά με την αλλεργία είναι πολυ σωστό. Εδω εγώ αποσυντονίζομαι αν με πιάσει, και έχω νευρα. Πόσο μάλλον ένα παιδί.

Παντως έχω σκεφτει και τη ομιοπαθητική για τον βήχα, μια γνωστή μου είχε πολύ καλα αποτελέσματα.

Τάνια

like0

Δεν ξέρω ειλικρινά τι απ'ολα

Εικόνα Eva Papadim

Δεν ξέρω ειλικρινά τι απ'ολα φταίει, αυτό που ξέρω είναι ότι έχω ένα παιδί που είναι πολύ έξυπνο,καταλαβαίνει τα πάντα και σας το λέω όπως τον ζω έγω και όχι οι παιδοψυχίατροι με τις διαγνώσεις τους, το οποίο κάποιες μέρες χάνεται μέσα σε νεύρα και μια ανεξέλεκτη ταραχή.Γιαυτό το λόγο θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο το οποίο να μην είναι χημικό.Είναι κρίμα αν  μπορεί κατί να τον βοηθήσει να μην το δοκιμάσω.

like0

Είμαι επιφυλακτική

Εικόνα didyma1103

Εγώ προσωπικά είμαι επιφυλακτική στα συμπληρώματα όπως επίσης και στη δίαιτα και στα βλαστοκύτταρα! Είμαι υπέρ της εκπαίδευσης, της προσπάθειας από τους γονείς φυσικά και της βοήθειας του χρόνου που είναι ο καλύτερος γιατρός γιατί ωριμάζει ο εγκέφαλος. 

like2

Δίαιτες, Neuroprotek, Βλαστοκύτταρα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Σε οτι αφορα τις διαιτες και το neuroprotek απο προσωπικη εμπειρια σας λεω οτι ειδα μεγααααααααααααααααααλη διαφορα.. επισης οταν υποκυπτουμε σε ατασθαλιες οπως πχ να παμε σε ενα παρτι και να φαει τα μη επιτρεπομενα, φαινεται αμεσως η επιπτωση:αερια, νευρα, αφηρημαδα σαν να ζει μεσα σε ομιχλη.. Για τα βλαστοκυτταρα δεν ξερω τιποτα αλλα 2 Μαιου εχουμε ραντεβου στο Μετροπολιταν για να δοκιμασουμε και αυτο. Γνωμη μου ειναι οτι εφοσον οι γιατροι λενε πως δε θεραπευεται και δε σου δινουν επιλογες, απο τη στιγμη που κατι δε θα το βλαψει τουλαχιστον, δεν εχω να χασω τιποτα, αντιθετως εαν βεελτιωθει και στο ελαχιστο η κατασταση, εχω να κερδισω πολλα.. Επισης το Neuroprotek αποτελειται απο χαμομηλι και ελαιολαδο και δεν νομιζω να τιθεται θεμα παρενεργειων χωρις να θελω βεβαια να επηρεασω κανεναν, απλα εξηγω για ποιο λογο το δοκιμασα. εγω το παραγγελνω απο την ορθοβιοτικη εδω στην Ελλαδα και την επομενη μερα το χω.

like1

Δεν υπάρχει μαγικό χαπάκι.....

Εικόνα kati. d

Θα συμφωνήσω με την Δήμητρα, η οικογένεια, η αγάπη, η προσπάθεια και χρόνος κάνουν θαύματα! Μακάρι να υπήρχε ενα  μαγικό χαπάκι που θα άλλαζε τους ανθρώπους. Νομίζω ότι οι περισσότεροι γονείς αυτό ψάχνουν. Εγώ στο γιό μου δεν έδωσα κανένα συμπλήρωμα, δεν προσπάθησα να τον αλλάξω, προσπάθησα να αλλάξω εγώ. Εβγαλα τις ετικέττες απο πάνω του και τον είδα ξεχωριστό, ικανό και ιδιαίτερο. Ο δρόμος δύσκολος και ανηφορικός, στη κορυφή όμως είχε απίστευτη θέα!!

like0

Δυστυχώς όσο τα επιστημονικά δεδομένα είναι λίγα

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής

Δυστυχώς όσο τα επιστημονικά δεδομένα είναι λίγα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Πάλι πριν γράψω εδώ, έκανα μια "μίνι έρευνα" στο διαδίκτυο προσπαθώντας να βρω κάτι γραμμένο σχετικά με το συμπλήρωμα (σε ερευνητικό επίπεδο πάντα) αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι.

Πολλές φορές έχω πει κι έχω ξαναπεί πόσο συμφωνώ με τα κορίτσια που υποστήριξαν την "εκπαίδευση και τη δουλειά" δυστυχώς όμως, ειδικά στις προκλητικές  και δύσκολες συμπεριφορές, ο δρόμος των φαρμάκων ή τιμωρίας (ναι, ναι) είναι συχνό φαινόμενο. Δυστυχώς το τέλος έιναι επίσης συχνά προβλέψιμο: "το παιδί πισω-γύρισε, δε ξέρουμε γιατί, ε μα έχει αυτισμό"

Ο καθένας έχει τη γνώμη του, το παιδί του, την εμπειρία του, την ανησυχία του, τις αγωνίες του, τη γνώση του κι έτσι (ευτυχώς σε κοινότητες όπως αυτή εδώ) μπορούμε να ανταλάσσουμε πληροφορίες χωρίς εντάσεις όπως δυστυχώς γίνεται συχνά.

Από τη δική μου εμπειρία θέλω να καταθέσω ότι τελευταία άκουσα (από γονείς) να λένε πως οι ίδιοι οι γιατροί τους απέτρεψαν από τις θεραπείες με τα βλαστοκύτταρα ή αντίστοιχα άλλους από άλλες θεραπείες και "υποσχέσεις". Από την άλλη πλευρά έχω γονείς που με ρώτησαν τη γνώμη μου για κάτι εναλλακτικό και ενώ τόνισα την έλλιψη επιστημονικών δεδομένων, σεβάστηκα και κατανόησα παολύυτως την ανάγκη τους να δοκιμάσουν κάτι (εφόσον μπορούν το στηρίξουν οικονομικά) και να προσπαθήσουν.

Τέλος, μιλώντας μόνο από τη δική μου πλευρά με τις δικιές μου εμπειρίες, γνώση, υπόβαθρο, ηθική, κλπ κλπ έχω δει τεράστιες διαφορές με σκληρή δουλειά κι εκπαίδευση όταν φάρμακα και συμπληρώματα απέτυχαν. Με όπλο "πάντα να ψάχνουμε το γιατί", όλες οι συμπεριφορές μπορούν να τροποποιηθούν (ακόμα με φάρμακα αν η αιτία έιναι η αλλεργία) αλλά δεν θα έινια πάντα όλα τόσο προφανή. Με σκληρή δουλειά κι εκπαίδευση έχουμε κάνει παιδάκι που ξυπνούσε κάθε μέρα 3-6 το πρωί να κοιμάται ήσυχα όταν το μόνο που είχε η οικογένεια (από όλους) ήταν το αταραξ.

Αυτό που θέλω να πω,μάλλον είναι πως τελικά είναι ευθύνη δική σου, μου, της το παιδί σου, μου, της..αλλά πάντα αφιερώνοντας λίγο ψάξιμο παραπανω όχι μόνο στο "γιαλι ξεκινάει μια συμπεριφορά" αλλά και "από τι συντηρείται", μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Τώρα, αυτό το "γιατί συντηρείται" όταν έχει να κάνει με την ανοχή μας στη προκλητική συμπεριφορά γιατί το παιδάκι μας υποφέρει (πχ από μια αλλεργία) είναι δύσκολο-το ξέρω, αλλά όταν η δουλειά γίνει για ένα παράγοντα (πχ έχω ένταση λόγω αλλεργίας αλλά θα μάθω να τη διαχειρίζομαι) έχει πολλές πιθανότητες να γενικευτεί!

Καλή συνέχεια και όμορφο σαββατοκύριακο σε όλους.

Φανή

like0

Διαβασα ολες τις αποψεις

Εικόνα Αλεξάνδρα

και μαλλον καποιοι καταλαβαν οτι οι περισσοτεροι γονεις ψαχνουν για μαγικο χαπι και δεν προσπαθουν οι ιδιοι να αλλαξουν κλπ κλπ.. Κανεις δεν ειπε πως δε χρειαζεται εκπαιδευση και προσπαθεια και ειναι πολυ αδικο τη στιγμη που οι περισσοτεροι γονεις που ξερω, μαζι με μενα "δουλευουν" 24 ωρες το 24ωρο με το παιδι τους και δε σταμνατουν ποτε ακομη και οταν η εμπνευση στερευει...πως ξερετε οτι κατι δε βοηθαει αν δεν το χρησιμοποιησετε και γιατι αμφισβητειτε οσους λενε οτι εχουν βοηθηθει..εκτος αυτου κανεις δε μιλησε για φαρμακο..οσο για τις τροφικες αλλεργιες και τα συμπληρωματα δε νομιζω καμια εκπαιδευση να προσφερει κατι σε συνεχομενες επωδυνες διαρροιες ενος παιδιου γιατι κανενα παιδι αυτιστικο και μη, αν ειναι μονιμως με διαρροιες και κοιλοπονο δεν εχει και την καλυτερη συγκεντρωση ουτε συμπριφορα,αισθανεται χαλια και συμπεριφερεται αναλογως. Θελετε να μου πειτε δηλαδη οτι το παιδι μου κανοντας διαιτα η οποια επουλωνει αυτα τα επωδυνα συμπτωματα και συνολικα ολη του τη συγκεντρωση και εικονα ειναι λαθος? οτι ειναι μια προσπαθεια μου να το αλλαξω και οχι να αλλαξω εγω για αυτο??Λυπαμαι πολυ αλλα εχω την αισθηση οτι εαν μια μητερα βλεπει ενα παιδι να υποφερει χωρις κιολας να μπορει να πει τι το κανει να αισθανεται χαλια και το μονο που θεωρει οτι πρεπει να κανει ειναι να το εκπαιδευσει να ¨σκεπασει¨ τα συμπτωματα του, πισωαπο τεχνικες εκπαιδευσης ε τοτε μαλλον η μητερα εκεινη πρεπει οντως να αλλαξει για το παιδι της και να κατανοησει ακριβως τι του συμβαινει.. Γιαυτο καποια παιδια πισωγυριζουν συνεχως, γιατι καλυπτουμε μονο τα αποτελεσματα χωρις να καταπολεμουμε την αιτια του προβληματος και δυστυχως καποια μυαλα ειναι ακομα τοσο στενα και την πληρωνουν τα παιδια.. Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος που ακουει για ενα συμπληρωμα πχ για ω3 που μονο καλο κανουν γενικοτερα, οχι μονο στον αυτισμο να μην το δοκιμασει στο παιδι τη στιγμη που δεν εχει να χασει κατι

like1

neuroprotek

Εικόνα magi1975
Θα ηθελα να ρωτησω αν το neuroprotek το συστηνουν χωρις να χρειαζεται να εξετασουν το παιδι και αν ξερετε μηπως καποια πληροφορια για το σκευασμα στο οποιο αναφερθηκε ο κ.Θεοχαριδης προ ημερων στη Θεσσαλονικη.Ειδατε οντως βελτιωση στο λογο?Ενδιαφερομαι για το γιο μου ο οποιος ειναι 5ετων. Ποσο καιρο το παιρνει? Ευχαριστω
like0

Βελτίωση με το Neuroprotek

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ειδα οντως βελτιωση στο λογο, ο οποιος εγινε αυθορμητος πλεον, εννοει ο,τι λεει, κατανοει περισσοτερα πραγματα και αρχισε να απανταει σε καποιες ερωτησεις. Το συμπληρωμα αυτο αποτελειται απο χαμομηλι και ελαιολαδο στην ουσια και δεν ειναι επικινδυνο για την υγεια.. Τις πρωτες μερες βεβαια ισως παρατηρησεις καποια υπερκινητικοτητα η οποια υποχωρει και εγω σχεδον αμεσα ειδα τα πρωτα αποτελεσματα..Το παιρνει περιπου 5 μηνες με μια μικρη διακοπη λογο ελλειψης εδω στην Ελλαδα.. 

like0

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

Εικόνα magi1975

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας!θα το δοκιμασω και ελπιζω για οτι καλυτερο.

like0

Διατροφή και συμπληρώματα

Εικόνα Βικτώρια

Επειδη ο αυτισμός ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ και επειδή η συμπεριφορα και εκπαίδευση απο μόνα τους δεν επαρκουν για να σταματήσουν οι πονοι απο τα κακα που δεν έρχονται (και όταν έρχονται το παιδι τρέχει πανω - κάτω και σου λεει οτι το κάνει για να κατεβουν τα κακα) και επειδη εμεις οι γονείς δεν εχουμε κανένα λόγο να πλασάρουμε την μία ή την άλλη θεραπεία ΣΥΜΦΩΝΩ πως πρέπει να κοιτας (όπως και εγω αλλωστε κάνω) την διατροφή του παιδιού όπως και όλης της οικογενειας αποφευγοντας γλουτενη καζεϊνη, εμπλουτίζοντας την διατροφή με τροφές χαμηλου γλυκαιμικό δείκτη και υψήλης αξίας σε φυτικές ίνες σημαντικό είναι η προσθήκη πρεβιοτικών για την χλωρίδα του εντέρου (δες κεφιρ που φτιάχνω απο κατσικίσιο). ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ να παραγνωρίζω και την συμπεριφορά μας την δουλεια στο σπίτι και την αξία των παρεμβάσεων. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ

like0

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Eva Papadim

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους!!! Πρώτα όμως από τον άλλο μήνα θα αλλάξω Κέντρο Θεραπειών να δω τι θα γίνει και μετά. Και πάλι ευχαριστώ!!!

like1

Κατά τη διάρκεια του Neuroprotek παρακολουθούσε κάποιος ιατρός;

Εικόνα Λυδια

Αγαπητή ΤΑΝΙΑ θα ήθελα να σε ρωτήσω αν κατα την διάρκεια της αγωγής του συμπληρώματος αυτού,παρακολουθούσε κάποιος Ιατρός το παιδί σου. Επισης, απο την στιγμή που το αρχίσατε, σε πόσο διάστημα είχες διάφορα στο παιδί και αν το συνεχιζεις.

Ευχαριστω, Λυδια

like0

Ιατρική παρακολουθηση για Neuroprotek

Εικόνα Τάνια

Καλημέρα,

Οχι δεν είχε κάποια παρακολούθηση απλά είχα μιλήσει μέσω μαιλ με τον Θεοχαρίδη( τον γιατρό που το πατεντάρισε).

Εγώ είδα διαφορά πρώτα από όλα στη συχνότητα που αρρώσταινε αμέσως. Επίσης αρχισε να καλύπτει πράγματα στην ειδική αγωγή που τον δυσκόλευαν πριν, πολύ γρήγορα (αυτά μέσα στον μήνα).

Στην αρχή ήταν λίγο πιο υπερκινητικός, αλλά μετά από μερικές βδομάδες ηρέμησε. Η ομιλία του καλυτέρευε σταδιακά αλλά μεσα σε 6 μήνες έκανε ένα μπουμ και μέσα σε μερικές βδομάδες αρχισε να μιλάει με προτάσεις με ρήματα και αντωνυμίες και όχι 'μαμά γάλα', οπως πρίν. Τότε ήταν 3.5 ακριβώς. Τώρα δεν τον σταματάμε. Πλέον επειδή κοντεύει τα 20 κιλά αρχισα και του δίνω 2 την ημέρα (οταν τον αρχισα του έδινα 1  και ήταν 14 κιλά). Το μπουκαλι γράφει 2 ανα 20 κιλά. Ηταν λίγο ασυγκέντρωτος στην λογοθεραπία του και όταν αρχισα να του δίνω και δευτερο κατα τις 5 το απογευμα λύθηκε το πρόβλημα (το ενα το πέρνει το πρωι).

Νομίζω  πάντως ότι τον βοηθάει πολύ να συγκεντρωθεί. Από στερεοτυπίες κτλ δεν μπορώ να πω γιατί δεν είχε τέτοια θέματα. Ελπίζω να βοηθησα, Οτι άλλο θες πές μου.

Τάνια

like1

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ΤΑΝΙΑ

Εικόνα Λυδια

Θα ήθελα αν μπορούσες να μου στείλεις το mail του Θεοχαρίδη και να μου πείς απο που το προμηθεύεσαι το Neuroprotek,γιατί εγώ το παράγγειλα απο Αμερική (υπάρχει στην Ελλάδα και ποιό είναι...)

Το δικό μου mail είναι Ldmakraki@gmail.com Θα χαρώ να τα πούμε εκτενέστερα

Φιλικά Λύδια

like0

Αύξηση νευρικότητας στο Neuroprotek?

Εικόνα magi1975

Θα ηθελα να ρωτησω αν εχετε παρατηρησει αυξηση της νευρικοτητας του παιδιου στην αρχη. Δινω το Neuroprotek στο γιο μου εδω και ενα μηνα και ενω εχει βελτιωθει παρα πολυ στην ομιλια εχει πολλα νευρα και λιγοτερη υπομονη. Ευχαριστω

like0

Υπερκινητικότητα και Neuroprotek

Εικόνα Τάνια

Και ο δικός μου ήταν πιο υπερκινητικός για κανένα μήνα. Μετά αρχισε να ηρεμεί. Μπορείς να του μειώσεις την δόση λιγο και ίσως αυτό τον βοηθήσει η υπάρχει και το low phenol Neuroprotek που ισως να είναι καλύτερο για τον μικρό σου είδικα αν έχει κάποια υπερευαισθησία στης φυσικές φαινόλες ( δες εδώ για πληροφορίες σχετικά με τις φαινόλες http://greenhealthreport.com/2010/09/phenol-sensitivity-%E2%80%93-how-it...)

Τάνια  

like3

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα 2 σκευάσματα;

Εικόνα maria stella

Τάνια επειδή έχεις μιλήσει με το Θεοχαρίδη, πότε επιλέγεις και πότε το άλλο σκεύασμα; Σε παρακαλώ απάντησε, σκεφτομαι να τα δοκιμάσουμε...

like0

Το Low Phenol του δινω και ένα χαπάκι την ημέρα

Εικόνα magi1975

Το Low Phenol του δινω και ενα χαπακι την ημερα. Αλλα εχει αρχισει και χτυπαει το κεφαλι του οταν νευριαζει και δεν ξερω πως να το χειριστω.

like1

Neuroprotek ποιο από τα δυο (το κανονικό ή το χαμηλές φαινόλες)

Εικόνα Αλεξάνδρα

Το κανονικο εχει πιο αμεση και εντονη δραση αλλα ισως ερεθιζει την υπερκινητικοτητα καποιων παιδιων (αν εχει δυσανεξια η δυσανεκτικοτητα στις φαινολες) και για αυτον τον λογο το low phenol (χαμηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες) το αντικαθιστα σε αυτες τις περιπτωσεις.. Κατα τα αλλα ειναι το ιδιο και δεν προκαλει προβληματα στην υγεια, αντιθετως στηριζει το ανοσοποιητικο συστημα, απλα δεν μπορουμε να ξερουμε ακριβως τι συμβαινει στο σωμα του παιδιου οταν αρχιζει να υποχωρει η φλεγμονη και γιαυτο ισως για καποιες μερες παρατηρησουμε αλλαγη συμπεριφορας.. Το χτυπημα του κεφαλιου μπορει να οφειλεται σε πονοκεφαλο γιατι μια φιλη μου το εδινε στο παιδακι της που ηδη μιλουσε καπως και τις πρωτες μερες παραπονιοταν για πονοκεφαλο.

like1

Neuroprotek χορηγήσαμε αλλά σταματήσαμε

Εικόνα Petros D

Χορηγήσαμε στον 10χρονο πριν δυο χρόνια γιο μας αλλά δεν παρατηρήσαμε βελτιώσεις για αυτό και σταματήσαμε. Να πούμε βέβαια οτι δίναμε μικρότερες απο τις προτεινόμενες δόσεις, υπό τον φόβο της εξάρτησης απο σκευάσματα.

like0

Έχω παιδί με αυτισμό, έχει λόγο μόνο 2-3 λέξεις, είναι 12 χρονών

Εικόνα mitko radev

Χρειάζομαι πληροφορίες για το Neuroprotek. Παρακαλώ γονείς που το έχουν δοκιμάσει να με βοηθήσουν. Το παιδί έχει υπερκινητικότητα και επιληψία, έχει λόγο μόνο δυο τρεις λέξεις, είναι 12 χρονών.

like2

Το έχω χρησιμοποιήσει στον γιο μου

Εικόνα Δημητριος Ντινος

Εγω το εχω χρησιμοποιήσει στον γιο μου που εχει αυτισμο με πολυ καλα αποτελεσματα παρ' οτι ειναι μεγαλος ηλικιακα (17 ετων).

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.