Πληρωμή Λογοθεραπειών 2017 - Πόσους μήνες σας χρωστά το ΙΚΑ;

Εικόνα Fofo

Καλημέρα, 

Σημερα 25/1/2017 καταθέσαμε στο ΙΚΑ (στα πλαισια της παράτασης που έδωσε - για να προλάβουμε να καταθέσουμε .....!!!)   αποδείξεις για τον Ιανουαριο, και μας είπαν ότι η τελευταία πληρωμή που έκανε το Ικα ήταν 19/1/2017. Από εκει και ύστερα τις πληρωμές θα κάνει αποκλειστικά ΕΟΠΥΥ. Εμείς έχουμε να πληρωθούμε 4 μήνες (Οκτ - Νοεμ - Δεκ - Ιαν) . 

  • Πόσους μήνες σας χρωστάει το ΙΚΑ;
     
  • Τι σημαίνει ότι θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ; 

Ευχαριστώ, 
Μαρία 

Σχόλια

Στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής

Εικόνα Γιάννης_1970

Στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής οι πληρωμές γίνονται μετά από 1 μήνα

Στον ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής — πριν 3 χρονια — γινόντουσαν μετά από 3 μήνες

Τώρα, τα Καταστήματα του ΙΚΑ δεν δεχονται αποδειξεις, θα πνιγουν τα γραφεια του ΕΟΠΥΥ που ήδη είναι τίγκα στο χατομάνι...

like0

Νέα παράταση ΕΟΠΥΥ για επιστροφές δαπανών έως 31/01/2017

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πάντως, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για νέα παράταση έως 31/01/2017. Δείτε τη σελίδα http://www.noesi.gr/book/epikairotita-nea-symvasi-eopyy εκεί έχουμε αναρτήσει την πρωτότυπη ανακοίνωση που απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ — σε περίπτωση που θέλετε να την εκτυπώσετε.

like1

Επίσημη παράταση για όλη τη διαδικασία (τελευταία είδηση)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Και τρίτη παράταση μόλις ανακοινώθηκε!!! Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η χρονική επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως τέλος του Φλεβάρη 2017. Στόχος της διαβούλευσης πρέπει να είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη σχέση ΕΟΠΥΥ – Επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής και η συγκεκριμενοποίηση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης, η οποία θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι 15/03/2017. Δείτε: http://www.noesi.gr/book/epikairotita-nea-symvasi-eopyy

like0

Δεν αφορά την όποια παράταση, το πρόβλημα με τις αποδείξεις

Εικόνα Βιβη Ασμακ.

Σήμερα πήγα να καταθέσω τις αποδείξεις από λογοθεραπείες των δυο μου παιδιών στο ΙΚΑ όπως έκανα κάθε φορά. Ο υπάλληλος με ενημέρωσε οτι απο αρχες Ιανουαρίου όλες οι αποδείξεις κατατίθονται στον ΕΟΠΥΥ. 

Και εκεί αρχίζεί το μαρτύριο... Στο ένα μου παιδί έχω γνωμάτευση απο Ιατροπαιδαγωγικό Νοσοκομειου με υπογραφή παιδονευρολόγου και όλα ήταν εντάξει δέχτηκαν την απόδειξη.

Το άλλο μου παιδί είχα γνωμάτευση απο τον Δ/ντη του παιδιατρικού του νοσοκομείου της επαρχίας, όπου ζω, κατόπιν γνωμοδότησης απο την λογοθεραπεύτρια του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ της περιοχής μου.. Δεν μου έκαναν δεκτή την απόδειξη και μου είπαν οτι θα είναι σε εκκρεμότητα έως να τους προσκομίσω γνωμάτευση απο Ιατροπαιδαγωγικό.

Εγω έχω κάνει το ανάλογο τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβου τον Νοεμβριο όπου θα μου είπαν ότι θα με  πάρουν πίσω για ραντεβού τον Ιούνιο, βάλε και κανα τέσσερις μήνες έως να βγάλουν γνωμάτευση στην καλύτερη και τώρα τί;

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Να με συμβουλέψει τι να κάνω;

like0

Μας χρωστούν 4 μήνες, από τώρα ΕΟΠΥΥ Αχαρνών (160 άτομα ουρά)

Εικόνα Μπέτη Ντούνη

Και εμάς μας χρωστάει 4 μήνες και προχθές μας είπαν πως από εδώ και πέρα θα κατατίθενται στον ΕΟΠΥΥ (Αχαρνών) και όχι στο ΙΚΑ. Οταν πήγα είχε μπροστά 160 άτομα. Η ταλαιπωρία συνεχίζεται...

like0

Η αλήθεια για τις πληρωμές: από τον ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Fofo

Σήμερα από το ΙΚΑ  μας πληροφόρησαν ότι οι μήνες  που δεν έχουν πληρωθεί - στην περίπτωση μας 4 - θα σταλούν στον  ΕΟΠΥΥ Αχαρνών. Και από εκεί θα εκκαθαριστούν. Σε έναν ΕΟΠΥΥ που ήδη είναι φορτωμένος.

Επίσης μέχρι να τελειώσει η διαβούλευση με τους πάροχους, εμείς όλοι υποθέτω ότι θα πρέπει να καταθέτουμε τις αποδείξεις στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που όλοι συμπεραίνουμε έιναι ότι δεν προκειται να πληρωθούμε σύντομα.

Επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ δεν  μπορεί  να παίζει με τα παιδιά μας, εγώ προσωπικά θα διαμαρτυρηθώ και προφορικά και εγγράφως στο ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ. Αν χρειαστεί θα φτάσω και στον προεδρο του ΕΟΠΥΥ. Θεωρώ ότι όλοι οι γονείς πρέπει να διαμαρτυρηθούμε έμπρακτα. Αλλιώς δεν βλέπω επομενη πληρωμή ούτε το καλοκαίρι. 

Παρακαλώ όποιος από τους γονείς εχει να προτείνει κατι άλλο, να το καταθέσει.

Μπορούμε και πρέπει να αντιδράσουμε.

like0

Πληρωμή από ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Paletacat

Είμαι από τους τυχερούς γονείς που το ΙΚΑ Ραφήνας με πλήρωνε πάντα αμέσως. Παλαιότερα, το ΙΚΑ Πλ. Αττικης στο οποίο ανήκα, με πλήρωνε όποτε έκανα φασαρία..!!

Κατάλαβα ότι χρησιμοποιούσαν τους "αγανακτισμένους" σαν μοχλό πίεσης προς τους διευθυντές τους, ώστε να τους υπενθυμίζουν ότι χρειάζονται επιπλέον υπαλλήλους.. Ας το δούμε κι έτσι...

Υπάρχει περίπτωση να μη πληρωνόμαστε λόγω ολιγωρίας των υπαλλήλων... Ας μη τους χαριζομαστε... Να αντιδρούμε... Μακάρι να διαμαρτυρηθούμε οργανωμένα!

like0

Ένας χρόνος πέρασε και δεν έχουν δώσει τα χρήματα

Εικόνα Μαρία Π. Φάληρο

Καλησπέρα. Δε ξέρω πια τι γίνεται μ' αυτές τις λογοθεραπείες! Μου χρωστάνε από 4 λογοθεραπιες σε 2. Νοέμβριο και Ιανουάριο πληρώθηκα. Αυτόν τον μήνα τίποτα! Ένας χρόνος πέρασε και δεν τα έχουν δώσει. Αλλάζει και το σύστημα  άκουσα τον Μαρτιο. Θα γίνει μεεεγαλο περδεμα με τα χρωστουμενα! Δεν έχω άλλη υπομονή!

like0

Μας χρωστάει 6 μήνες το ΙΚΑ Κορωπίου!!!

Εικόνα Tania sigma

τελευταία φορά που είχα καταθέσει την απόδειξη στις αρχές Ιανουαρίου μου είπαν την επόμενη φορά να πάω στο ΕΟΠΥΥ στη Παλλήνη, όσων αφορά τα χρήματα μου είπε ότι σε όλους έχουν καθυστερήσει, και όταν θα περάσουν στη Παλλήνη τα χαρτιά μας θα καθυστερούν ακόμα πιο πολύ! Δεν ξέρω σε ποιον να απευθυνθώ για να διαμαρτυρηθώ, οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ Κορωπίου είναι ευγενέστατοι, αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν έχουν σχέση με τις πληρωμές, μας πληρώνει το ΕΟΠΥΥ και αυτοί απλώς μας παίρνανε τα δικαιολογητικά και τις αποδείξεις..

like0

Εγώ δεν έχω πληρωθεί 3 μήνες

Εικόνα Ντίνα

Εγώ δεν έχω πληρωθεί τους μήνες Οκτώβριο- Δεκέμβριο. Υποτίθεται πως ό,τι μας χρωστούσε το ΙΚΑ θα έμπαινε μέσα στον Ιανουάριο αλλά δεν έχει πιστωθεί κανένα ποσό από τα μέσα Δεκεμβρίου....(ΙΚΑ Σερρών)

like0

Αυτό ήταν το θέμα...

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Αυτο δεν το ξερατε απο την αρχη;;; Εγω αυτην την απορια εχω. Εδω και δυο χρονια τρεχαμε με πολυ ταλαιπωρια στο ΙΚΑ, παρακαλωντας η ουρλιαζωντας στην Διευθυντρια να μας επισπευσει λιγο την διαδικασια, ειτε εγω ειτε ο αντρας μου... Ο αντρας μου το καταφερνε γιατι ηταν αντιθετου φυλου. Τωρα τι περιμενατε;;; Ο ΕΟΠΥΥ με εκατονταδες περισσοτερο κοσμο και ολα τοσο ρευστα περιμενετε να πληρωθουμε ποτε;;; Οχι απλα οι θεραπευτες κερδισαν χρονο με την παραταση και εμεις χασαμε και θεραπειες και χρηματα. Ποιοι λοιπον εχουν κερδισει;;;

Μηπως πρεπει να αναρωτηθειτε ποιους υποστηριζετε και με τι τροπο γιατι εγω εχω δεχτει ηδη πολλες απειλες που λεω την αληθεια.

Ευχαριστω

like0

Από ποιον έχετε δεχτεί απειλές;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Εάν επιτρέπεται, η παρέμβαση, από ποιον έχετε δεχτεί απειλές; Αν θέλετε, καλύτερα γράψτε μας σε προσωπικό μήνυμα. 

like0

Οι γονείς πληρώνουν ΑΦΟΥ πάρουν τα χρήματα

Εικόνα Ντίνα

Αναστασία σε πάρα πολλές περιπτώσεις (ανάμεσά τους κι εγώ) οι γονείς πληρώνουν ΑΦΟΥ πάρουν τα χρήματα από το ΙΚΑ. Ειλικρινά δεν ξέρω ποιοι βρίσκονται σε χειρότερη θέση: εμείς ως γονείς που από τον ήδη αποδεκατισμένο οικογενειακό προυπολογισμό καλούμαστε να πληρώσουμε ποσά που σε άλλες εποχές / χώρες θα αποτελούσαν πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο ή οι θεραπευτές που χωρίς καμία προειδοποίηση καλούνται να υπογράψουν μία σύμβαση-έκτρωμα;  Αν όλο αυτό είχε γίνει με σωστό προγραμματισμό από το κράτος, τα πράγματα θα ήταν σαφώς ευκολότερα για όλους...

like0

Σε 10 Κέντρα που αλλάξαμε επειδή δεν γίνονταν τίποτα

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Επειδη αργησαν να φανουν οι αναρτησεις σας απανταω λιγο καθυστερημενα. Οσον αφορα τις απειλες θα σας τα γραψω προσωπικα ειναι παντως και απο γονεις και απο θεραπευτες και ο λογος ειναι η επομενη απαντηση.

Δεν συμφερουν αυτα που λεω γιατι εμεις σε δεκα κεντρα που αλλαξαμε επειδη η δεν εκαναν τιποτα η απλα διαλυοντουσαν απο μονοι τους... Πληρωναμε καθε μηνα η ακομα και προπληρωναμε. Αν θελετε σε προσωπικο μηνυμα να σας αναφερω τα κεντρα αυτα για να μην δεχθω αλλες απειλες. Κανενα κεντρο δεν δεχτηκε να πληρωθει οταν εγω θα πληρωνομουν απο το ικα παρολο που ηξεραν οτι εργαζομαι μονο εγω... ΚΑΙ Οτι εχω δυο παιδια με αυτισμο.

Αν δεν τους πληρωναμε δεν μας εδιναν αποδειξη... Τοσο απλα!!! ΚΑΙ Εννοειται οτι εμενα με συμφερει να υπογραψουν συμβασεις ολοι τους για να τελειωνει το μαρτυριο μας.

Και ακομα και να μειωσουν τις θεραπειες καλο θα μας κανει αν αφυπνιστουμε εμεις οι γονεις και ασχοληθουμε παραπανω με τα παιδια μας. Θα πρεπει να ειμαστε διατεθειμενοι και με ορεξη αλλιως.... Τι;;; περιμενετε απο τους θεραπευτες να σας λυσουν τα προβληματα...;;; Δεν ξερω εγω αυτην την γνωμη εχω και δεχομαι υβριστικα σχολια στο λεγομενο facebook απο απειρους ανθρωπους που δεν γνωριζω.

Δεν θα σταματησω να διεκδικω τα δικαιωματα του παιδιου μου οτι και να σημαινει αυτο. Το προβλημα για μενα ειναι οτι δεν υπαρχουν δομες ουτως η αλλως ουτε δημοσιες ουτε ιδιωτικες, ουτε για πρωιμη παρεμβαση ουτε για μετα... ΟΛΑ Ειναι μυθος. Ο γονιος πρεπει να αγαπαει το παιδι του γιατι αλλιως δεν θα αντεξει την περιθωριοποιηση και ολο αυτο το πανηγυρι του εμποριου του αυτισμου.

Θα ηθελα πολυ να γνωρισω γονεις απο κοντα αν θελουν να στησουμε μαζι δημιουργικο χρονο για τα παιδια μας ασχετα με το τι θα γινει με την ειδικη αγωγη... Παιχνιδι και ενδιαφερον. Δεν μπορει κανεις να γλυτωσει απο την δυσκολια του παιδιου του μονο αν την ζει και την αγαπησει πραγματικα.

like0

Σε ποια Κέντρα πληρώνετε αφού πάρετε τα χρήματα;

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Επίσης ήθελα να ρωτήσω, σε ποια Κέντρα πηγαίνετε και πληρώνετε αφού πάρετε εσείς τα χρήματα;;; Πραγματικά θα ήθελα να μάθω!!! Ευχαριστώ

like0

Κατοικώ στην επαρχία

Εικόνα Ντίνα

Αναστασία μου δεν αναφερόμουν στην Αθήνα ( για την οποία έχω ακούσει πολύ χειρότερα από όσα αναφέρεις). Μένω σε επαρχιακή πόλη και εδώ κι ένα χρόνο που ξεκινήσαμε παρέμβαση παραμένουμε πιστοί στην πρώτη μας επιλογή. Θεωρώ τον εαυτό μου απίστευτα τυχερό σε αυτό το θέμα καθώς βρέθηκα στο συγκεκριμένο κέντρο εντελώς τυχαία. Μας παρακολουθεί μία κοπέλα νέα (κάτω από 30) η οποία -ας μου επιτραπεί η αργκώ- γουστάρει τρελά αυτό που κάνει και φαίνεται. Η κόρη μου πάει πολύ καλά και τη μερίδα του λέοντος της εξέλιξης αυτής την κατέχει δικαιωματικά η λογοθεραπεύτρια, η οποία συν τοις άλλοις συντονίζει όσους εμπλέκονται στην εξέλιξη της κόρης μου (σχολείο, οικογένεια, δασκάλα μουσικής).

Στο θέμα της εμπορευματοποίησης του αυτισμού με βρίσκεις σύμφωνη, αν και είμαι η πρώτη που μιλάω για το θέμα όπου σταθώ. Με σωστή ενημέρωση/ καθοδήγηση λύνονται όλα..

Και κάτι τελευταίο, με όλο το σεβασμό διαφωνώ μαζί σου με το θέμα των συμβάσεων. Δυστυχώς έχω διαβάσει λεπτομερώς το κείμενο και σε πάρα πολλά σημεία είναι λάθος. Σκέψου μόνο ότι σχεδόν υποδιπλασιάζεται το ήδη αποδεκατισμένο ποσό που δικαιούμαστε... Όπως έχω ξαναπεί: αν γινόταν έγκαιρη ενημέρωση από την κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους..... 

like0

Δεν είναι θέμα τύχης η τύχη των παιδιών

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Δυστυχως δεν ειναι ολοι τυχεροι σε αυτη τη ζωη και στην αθηνα των χιλιαδων κατοικων ειναι πολλοι οι ατυχοι σαν κι εμενα. Το να πληρωνουμε χωρις να παιρνουμε χρηματα πισω ποτε και να μην ειμαστε και τυχεροι παει πολυ. Εδω πιστευουν οτι ειναι απεσταλμενοι του θεου!!! Χριζωντας μονοι τους τους εαυτους τους ετσι.

Ασ μεινουν επιτελους σε αυτη τη δουλεια οσοι την αγαπουν χωρις να περιμενουν την κερδοφορια. Αυτο εχει πια μεινει. Τιποτε αλλο.

like0

ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής πληρωμές

Εικόνα Γιάννης_1970

To IKA Αγίας Παρασκευης αυτη την εβδομαδα πληρωσε θεραπειες (Νοε - Δεκ) που ειχα καταθεσει αρχες Ιανουαριου.

like0

Καταθέσατε στο ΙΚΑ ή στον ΕΟΠΥΥ;

Εικόνα Fofo

Τα καταθεσατε στο IKA ή στον ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής;

like0

ΙΚΑ Πληρωμές

Εικόνα Γιάννης_1970

Στο ΙΚΑ.

like0

Γιάννης_1970 πώς έγινε αυτό;

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;;;;ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΑΣΧΟΛΙΑ!!!ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΞΕΡΕΤΕ...

like0

Κάπως έτσι βλέπω και εγώ τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής

Εικόνα Ευαγγελία Φαλουτσα

Κάπως έτσι βλέπω και εγώ τα Κέντρα!!! Όχι πως δε εχει βελτιωθεί λίγο ο γιος μου αλλά την πολλή δουλειά την κάνω εγώ!!! Και ο σύζυγος! Συμφωνώ να γίνουν συμβάσεις με τα Κέντρα, αρκετά εχουμε ταλαιπωρηθει για να κερδίζουν τα Κέντρα χωρίς κανέναν έλεγχο!!! Εύχομαι τα καλύτερα!

like0

Έχω σταματήσει τον γιο μου λογοθεραπείες εδώ και 10 μήνες

Εικόνα Μαρία Π. Φάληρο

Καλησπέρα. Έχω σταματήσει τον γιο μου λογοθεραπειες εδώ και 10 μήνες για αυτό τον λόγο με την ασυνέπεια του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ επειδή αδυνατώ δυστυχώς να πληρώνω και και να μην παίρνω τίποτα! Ήδη μου χρωστούν 1 απο τα 4 και έχει περάσει 1 χρόνος σχεδόν.

Θα ήθελα να ρωτήσω,το σύστημα δεν άλλαξε τελικά; Τα χαρτιά να τα πηγαίνει το Κέντρο και να παίρνουν από κει τα χρήματα και οι γονείς να πληρώνουν την διαφορά;

like0

Σήμερα πήγα στον ΕΟΠΠΥ

Εικόνα Σταύρος

Σήμερα πήγα στον ΕΟΠΠΥ Αχαρνών. Απ ότι μου είπαν δεν έχουν πληρώσει όλους τους δικαιούχους για τον Ιανουάριο του 2017. Προχωράνε βάσει ημερομηνίας πρωτοκόλλου που καταθέτουν οι γονείς την αίτηση.

Για παράδειγμα, εγώ για τις θεραπείες του Ιανουαρίου κατέθεσα την αίτηση το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και γι αυτό δεν έχω πληρωθεί ακόμη

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.