Σε ποιο Ιατροπαιδαγωγικό μπορώ να απευθυνθώ;

Εικόνα Ελένη

Καλημέρα σας, θα ηθελα την βοηθειά σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πέρσι τέτοια αποχή είχαμε περάσει από το ιατροπαιδαγωγικό της Ν. Σμύρνης, όπου μια παιδοψυχολόγος υποτίθεται ότι θα εξέταζε το παιδί μου για να βγάλει μια διάγνωση. Η κυρία αυτή μόνο την είδε από μακρυά, δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κόρη μου, δεν την πλησίασε δεν έκανε τίποτα. Εγώ έδωσα στην κόρη μου ένα παιχνίδι για να ασχοληθεί και γύρισε η κυρία αυτή και μου είπε ότι το παιδί μου είναι αυτιστικό και έκανα την πιο απλή ερώτηση, που μπορεί να κάνει μια μάνα όταν ακούει κάτι τέτοιο..

- Πως βγάλατε από το συμπέρασμα, από την στιγμή που δεν έχεις ασχοληθει με το παιδί..;

Η απάντησή της ήταν ότι πρέπει να το πάρω απόφαση ότι η κόρη μου έχει πρόβλημα..

Εχασα την γη κάτω από τα πόδια μου.

Συγνώμη που μακρηγορώ..

Φέτος είναι να ξαναπεράσουμε από αξιολόγηση, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε της συνεδρίες

Μπορεί να μου πει κάποιος αν μπορώ να πάω σε άλλο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο να την δουν, γιατί όταν τους είπα ότι δεν θέλω να την ξαναδεί η ίδια κυρία μου είπαν ότι δεν γίνεται αυτό που ζητάω και πρέπει να την δεί πάλι η ίδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..  

Σχόλια

Σαφώς, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα άλλο πλησίον ΙΚ

Εικόνα Ελένη Χαλκίδου

Γεια σας, 

Σαφώς, και μπορείτε να επισκεφτείτε ένα άλλο πλησίον, ιατροπαιδαγωγικό κέντρο! Μπορείτε να δείτε τη λίστα γύρω από τον τόπο κατοικίας και καλέσετε για ένα ραντεβού! Όπως και να έχει μην επικεντρώνεστε σε πρόσωπα αλλά στην ουσία, να εξελιχθεί το παιδί και κατά επέκταση να προχωρήσει ομαλά η οικογένεια τη πορεία της!

Αξιολόγηση σε Νοσοκομείο Παίδων

Εικόνα Γιώργος

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε καποιο απο τα Νοσοκομεία Παιδων επίσης αλλά θα σε βάλουν στην αναμονή για κάποιο διάστημα. Μπορείς να κλείσεις άμεσα σε γιατρους των Νοσοκομείων αυτών που έχουν και ιδιωτικά ιατρεία. 

Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα λειτουργούν τομεακά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κατά βάση, η διεύθυνση του τόπου διαμονής σας είναι αυτή που καθορίζει το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στο οποίο ανήκετε και εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε - αυτό σημαίνει ότι έχουν ως βάση των παιδιών που καλύπτουν τον γεωγραφικό τομέα που εξυπηρετούν, δηλαδή λειτουργούν τομεακά. Σε αυτή τη σελίδα http://www.noesi.gr/pronoise/iatropaidagogika-kpsy μπορείτε να δείτε τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα της περιοχής σας.

Πιστεύω και εγώ ότι, αν θέλετε να αποφύγετε το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, η καλύτερη πρόταση είναι να απευθυνθείτε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο Παίδων. Η άλλη σας εναλλακτική είναι να δηλώσετε μία διαφορετική διεύθυνση κατοικίας, που να αντιστοιχεί σε άλλο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο από αυτό που έχετε ήδη απευθυνθεί (ίσως τη διεύθυνση κατοικίας ενός συγγενικού προσώπου). 

Απογευματινά Ραντεβού

Εικόνα ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ

Καλησπέρα σας,

Θα μπορούσατε να καλέσετε στο 1535 για κάποιο απογευματινό ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο. Οι επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία είναι με πληρωμή. Τα απογευματινά ιατρεία χρεώνονται, ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού από 60€-90€.

Παιδοψυχιατρικό Τμήμα στο Τζάνειο

Εικόνα Μινα

Μπορείς να πας στο Τζάνειο, έχει πολύ καλό Τμήμα και δεν περιμένεις σε μεγάλη αναμονή. Εμένα τον βλέπει ο παιδοψυχίατρος Αμβρόσιος κάθε χρόνο και ασχολείται πολύ με το παιδί και με ρωτάει για το παιδί και απαντάει σε ο,τι απορια έχω.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;