Η μικρή μου δυόμιση ετών έχει πιο αργή ανάπτυξη από τα άλλα δυο παιδιά μου

Εικόνα Ελένη Λουλάκη

Γεια σας ειμαι η Ελενη απο Κρητη. Εχω 3 παιδια και η μικρη που ειναι 2,5 ετών ειναι αργη σε συγκριση με τα αλλα 2. Αργησε στο περπατημα, στα δοντια, τωρα που ειναι 2,5 ετών παρατηρω μια υπερκινητικοτητα και δε μιλαει σχεδον καθολου, το μονο που μπορει να πει, αν την ρωτας οχι απο αναγκη, ειναι το μαμα μπαμπα μπα (για το φιλι) γιαγια και τις τελευταιες μερες το παπα (για τα παπουτσια). Έχει μια επιθετικοτητα προς τα αλλα παιδια, που πανε να την αγγιξουν, και εχει τρομερα νευρα - τσιρίζει οταν τις απαγορευεις κατι. Το συζητησα με την παιδιατρο της οτι ανυσηχω και μου ειπε τωρα που θα παει παιδικο θα μιλησει πολλα παιδια αργουν. Αλλα εγω σκεφτομαι να την παω σε αναπτυξιολογο, για σιγουρια, αλλα δε ξερω τι μου συμβουλευετε να κανω?

Σχόλια

Φοβάμαι γιατί είχα κακή γέννα

Εικόνα Ελένη Λουλάκη

Φοβαμαι γιατι ειχα κακη γεννα απο βλακεια των γιατρων. Την αφησαν 2 μερες με σπασμενα τα νερα και κολλησε κατα τη διαρκεια και εκανε ρηξη πλακουντα ενω ηταν ακομα μεσα και απο το πολυ ζορισμα και των δυο με επιασε ακατασχετη αιμαραγια και αντι να μπω καισαρικη με ολα αυτα με αφησαν να παλευω φυσιολογικα. Και λεω μηπως εγινε κατι με ολο αυτο. Και μου ειχε κολλησει απο πολυ νωρις να την παω αλλα ολοι μου λενε οτι ειμαι υπερβολικη. Με εχουν τρελανει και δεν ξερω τι να κανω. Στον παιδικο οταν δουλευα ειχα παιδια που αργουσαν να μιλησουν. Μπορει οντως να ειμαι υπερβολικη αλλα κακο ειναι να εχω μια γνωμη απο ειδικο για το παιδι μου; Αλλα εδω πολλες φορες δεν εχουν και τα καλυτερα και δε ξερω που να παω.

like0

Να πας σε κάποιον ειδικό

Εικόνα Penny

Να πας σε κάποιον ειδικό, είναι σημαντικό να μην καθυστερήσεις ούτε 2-3 μήνες. Αφου σε αγχώνει καλύτερα να πας σε κάποιον παρά να ακουσεις παιδιατρό που πράγματικα κάποιοι δεν έχουν ιδέα. 

Εγώ έχω αλλάξει 3 παιδιατρούς, και οι 3 πήγαν να με κάψουν για διαφορετικούς λόγους.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.