Πρώιμη πρωινή παρέμβαση για κορίτσι 2,5 ετών

Εικόνα Ελένη Κ.

Καλησπέρα. Ονομάζομαι Ελένη και εκπροσωπώ την μικρή μου κορουλα που δεν έχει ακομή κατακτήσει το λόγο, αλλά έχει πολλούς λόγους να θέλει να μιλήσει για να μας εξηγήσει πως νιώθει και να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως σκέφτεται... Είναι 2.5 ετών με "πιθανή" (λόγω του νεαρού της ηλικίας, αλλά για εμάς σχεδόν σίγουρη) διάγνωση ΔΑΔ η οποία ετέθει στην ηλικία των 2 ετών έπειτα από επεισόδιο παλινδρόμησης.

Ξεκινήσαμε αμέσως εργοθεραπείες σε κέντρο και ψυχοπαιδαγωγική κατ'οίκον αντιμετώπιση. Δεν  είμαι σε θέση, ακομη, να κρίνω βάσει αποτελεσμάτων αλλά πιστεύω ότι το ιδανικό σε αυτή την ηλικία είναι η καθημερινή πρωινή πρώιμη παρέμβαση. Κάτι σαν σχολείο πρώιμης παρέμβασης. Αναζητάμε λοιπόν κέντρο που θα μπορούσε να αναλάβει το παιδί μας. Και εδώ ζητάω την βοήθεια σας. Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πληροφορία και προς αποφυγή παρεξηγήσεων , καθώς θα θέλαμε ονόματα κάποιου κέντρου στις  περιοχές του  Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω  και Πειραιά , στείλτε π.μ....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σχόλια

Ο γιος μου είναι ΥΛΑ, στα 2,5 υπήρχαν κάποιες υπόνοιες

Εικόνα Μαρια Ρουφ

Καλησπέρα σας, στην ίδια ακριβώς φάση βρέθηκε και το αγοράκι μου πέρυσι, μόνο που εμάς φάνηκε στα 2, 5 στα 2 δεν ήταν ξεκάθαρο. Στα 2,5 υπήρχαν κάποιες υπόνοιες, το παιδί μου κάνει 9 μήνες λογοθεραπείες και εργοθεραπείες, μπορούμε να πούμε "ότι μιλάει" τουλάχιστον επικοινωνεί λεκτικά με λέξεις και φράσεις, έχει καλύτερη βλεμματική επαφή, γενικότερα ό,τι έχει είναι ήπιας μορφής, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει στην αλληλεπίδραση είναι πιο πολύ παθητικός.

Εγώ θα σε συμβούλευα γιατί είναι και η δουλειά μου τέτοια, να πας το παιδί σου σε έναν παιδικό σταθμό με παράλληλη στήριξη 3 μερες την εβδομάδα και 2 μέρες να κάνει από 3 ώρες εργοθεραπείες και λογοθεραπείες. Ο γιος μου είναι ΥΛΑ (σημ. ενν. υψηλής λειτουργικότητας αυτιστικός), τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ το πρωινό μάθημα στο Κέντρο που πάει και στο σχολείο τον έχει βοηθήσει πολύ η κοπέλα που του κάνει παράλληλη. Το πρόγραμμα του παιδιού μου το έχω φτιάξει εγώ, γιατί είμαι ειδική παιδαγωγός, υπάρχουν στην Αθήνα πολλά Κέντρα τέτοια που θες, αλλά προτείνω το παιδί να έρθει σε επαφή με το σχολικό περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο νωρίς γίνεται με παράλληλη στήριξη θα βοηθηθεί πολύ η κορούλα σου.

Η πρώιμη παρέμβαση σώζει! 

like0

Δυσκολεύομαι να βρω βρεφονηπιακό σταθμό

Εικόνα Ελένη Κ.

Σε ευχαριστώ πολύ... Παρόμοιο πλάνο έχω στο μυαλό μου, μόνο που δυσκολεύομαι να βρω βρεφονηπιακό σταθμό όπως και εσύ απ'οτι κατάλαβα από το βιολόγιο σου... Ούτε σε εμάς ήταν ξεκάθαρη η (κλινική) εικόνα αρχικά, καθόλου ... Ξεκίνησε με αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες και στον ύπνο... Σταμάτησε να τρώει στερεά τροφή και δεν ήθελε να ακουμπάει ούτε καν να βλέπει το φαγητό. Η απάντηση που μου έδιναν όλοι, ειδικοί και μη - πριν φυσικά απευθυνθώ σε ανεπτυξιολόγους, παιδονευρολόγους- ήταν ο,τι " έτσι είναι τα παιδιά!!! Υπομονή, πήγαινε την σε παιδικό σταθμό και θα βελτιωθεί ..."

Και πάλι σε ευχαριστώ και σου εύχομαι να είσαι παντα καλά να φροντίζεις το αγγελούδι σου και την οικογένειά σου!

like0

Πρώιμη πρωινή παρέμβαση

Εικόνα Odille

Καλησπέρα! Είμαι λογοθεραπεύτρια, θα συμφωνήσω και εγώ με τα σχόλια της ειδικής παιδαγωγού. Δυστυχώς - επειδή δουλεύω στον Πειραιά και γνωρίζω τις ειδικές δομές που υπάρχουν στις περιοχές που ανέφερες - δεν υπάρχει ιδανικό πλαίσιο για ένα παιδί υψηλής λειτουργικότητας.

Πιστεύω και εγώ ότι είναι προτιμότερο να βρεις ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό με ολιγομελή τμήματα και μια ειδική παιδαγωγό ή ίσως καλύτερα λογοθεραπεύτρια που να έχει εκπαίδευση και εμπειρία στον αυτισμό και παράλληλα να ξεκινήσετε πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης σε κέντρο. Επειδή πιστεύω στη δυνατότητα και δικαίωμα των παιδιών με ΔΑΔ να ενσωματωθούν και να ενταχθούν στο σχολικό πλαίσιο δεν θα σου πρότεινα κέντρο ημέρας... Εύχομαι το καλύτερο!!! Και να είσαι σίγουρη ότι μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να υπάρξει τεράστια βελτίωση....

like0

Πρωινή πρώιμη παρέμβαση

Εικόνα Μαρίνα

Καλησπέρα σας. Εχω ένα αγοράκι 4 ετών στο φάσμα του αυτισμού. Απο 18 μηνών κάνουμε εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κλπ. Το παιδί έχει εξελιχθεί σημαντικά,λέει κάποιες λέξεις συνειδητά,αλλά όχι σε καθημερινή βάση,σε γενικές γραμμές δε μιλάει. Εκανε ένα χρόνο πρωιμη παρέμβαση όμως θέλω να τον αλλάξω Κέντρο διότι άλλαξε όλη η θεραπευτική ομάδα που είχαμε όταν ξεκίνησε και αντικαταστάθηκε με "παιδάκια" άπειρα. Μπορει να είναι άριστοι επαγγελματίες, όμως δεν δείχνω εμπιστοσύνη σε θεραπευτές με μηδενική εμπειρία. Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος να γνωρίζει κέντρο καλό για πρώιμη παρέμβαση. Νοτια προάστια και κέντρο Αθήνας. Σας ευχαριστώ πολύ 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.