Βοήθεια με τις θεραπείες για ήπιο Asperger στον γιο μου 4 ετών

Εικόνα Purple Daisy

Γεια σας. Είναι νέο μέλος. Έχω έναν γιο, 4 ετών, που στα 3,5 διαγνώστηκε με ήπιο Asperger από παιδοψυχίατρο, τον κ. Καμπάκο. Ευτυχώς είμαι εκπαιδευτικός και κάποια «σημάδια» μου έκαναν εντύπωση από νωρίς. Από τον Νοέμβριο κάνει εργοθεραπείες και λογοθεραπείες αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το συγκεκριμένο κέντρο στο οποίο πάει.

Θέλω βοήθεια στο να βρω τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένα παιδί αυτής της ηλικίας από θεραπείες. Ο παιδοψυχίατρος μας είχε πει ότι αυτό που πρέπει να δουλέψει το συγκεκριμένο παιδί είναι η τέχνη της επικοινωνίας και ότι πρέπει να βρούμε κάποιον που να ξέρει να το κάνει(λογοθεραπευτή ή παιδοψυχολόγο). Μέχρι στιγμής κάνει 2 λόγο- και 2 έργο- αλλά πολύ αμφιβάλλω αν δουλεύεται αυτό που μας είπε ο παιδοψυχίατρος.

  • Να σας πω την αλήθεια ψάχνω κάποιον να μου πει: «ο τάδε ή η δείνα ειδικεύεται στο ήπιο Άsperger»...

Αν μπορείτε να με βοηθήσετε συγκεκριμένα, με ονόματα, απαντήστε μου σας παρακαλώ. Και αυτό θα γίνει κατ’ ιδίαν αν δεν επιτρέπεται εδώ.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σχόλια

Κι εμείς ψαχνόμαστε....

Εικόνα Kalma

Και η κόρη μου πήρε διάγνωση πριν λίγες μέρες επίσης από τον Καμπάκο, ήπιο (οριακό) asperger. Την είχε δει άλλες δύο φορες σε μικρότερη ηλικία, αλλά δεν της είχε δώσει διαγνωση. Την είχα πάει και σε άλλους ειδικούς, αλλά μας μιλούσαν για συναισθηματική ανωριμότητα και διάσπαση προσοχής αποκλείοντας το φάσμα.

Η κόρη μου (5 ετών) κάνει λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, συνεδρίες με παιδοψυχολόγο και πρόσφατα ξεκίνησε και σε μια ομαδα κοινωνικοποίησης με άλλα δύο παιδάκια που επίσης εχουν ήπιες δυσκολίες. Επίσης συμμετέχει σε αθλητική δραστηριότητα, αλλά και στους προσκόπους. Ο Καμπάκος είπε ότι θα βοηθηθεί αν δουλέψουμε περαιτέρω τις κοινωνικές δεξιότητες. Μας έκανε καποιες προτάσεις αλλά ακόμα ψαχνόμαστε, το πρόγραμμά της είναι ήδη επιβαρυμένο και θέλουμε να το ψάξουμε καλά πριν προσθέσουμε κατι ακόμα.

Το παιδάκι σας τι συμπτώματα έχει, γενικά; Η κόρη μου έχει ανωριμότητα, δυσκολία στις κοινωνικές δεξιότητες και διάσπαση προσοχής. Επίσης συνηθίζει να μιλάει ακατάπαυστα και προσπαθούμε να το περιορίσουμε.

Οι κυριότερες δυσκολίες

Εικόνα Purple Daisy

Τα κυριότερα είναι η δυσκολία στις κοινωνικές δεξιότητες (σε σχέση με τους συνομιλήκους) και το ότι μιλάει για τον  εαυτό του ακόμα στο β’ ή γ’ πρόσωπο. Μου φαίνονται λίγο «βουνό» αυτά τα δύο.

Μετά από 5 μήνες εργο– και λογο–, λοιπόν, βλέπω πολύ μικρή βελτίωση σε αυτούς τους τομείς-σε αντίθεση με την αδρή κινητικότητα στην οποία είχε κάποια θεματάκια αλλά η βελτίωση είναι τεράστια! Το κακό είναι ότι στο κέντρο που γίνονται αυτά, τώρα βρέθηκε ομάδα παιδιών για να μπει κι ο μικρός μας σε αυτή, ενώ το ζητάμε εδώ και 2 μήνες.

Aναρωτιέμαι αν είναι χάσιμο χρόνου να περιμένουμε άλλους 3-4 μήνες για να δούμε τα αποτελέσματα της ομάδας ή πρέπει να αλλάξουμε Kέντρο. Δεν έχω καταλήξει.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.