Ζητώ βοηθεια από άλλα μέλη με σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Αναστασία Πέππα

Ζητώ βοήθεια από άλλα μέλη, ενήλικες που πάσχουν από σύνδρομο Άσπεργκερ. Πρόκειται για τον γιο μου φοιτητή ιατρικής της Αθήνας. Θα ήθελα πολύ να μου μιλήσουν αλλά μέλη και να με κατατοπίσουν περισσότερο.

Σας ευχαριστω

Σχόλια

Δυστυχώς δεν ανηκω στην κατηγορια ενηλικων που ψαχνεις

Εικόνα Νατάσα R.

Καλησπέρα,

Δυστυχώς δεν ανηκω στην κατηγορια ενηλικων που ψαχνεις ούτε εχω καποιο μελος στην οικογένειά μου ενηλικο ασπεργκερ. Ωστοσο, αν δεν σου κανει κοπο, μπορείς να μας πεις λιγα λογια για το γιο σου, πώς ηταν μικρος και πως εξελιχθηκε; Οπως καταλαβαινεις τοσο εγω οσο κ αλλοι γονεις που εχουμε μικρα παιδια στο φασμα θαθα θελαμε να μάθουμε πώς ηταν σε μικρη ηλικια ο γιος σου.

Ευχαριστώ πολυ!

like154

Η εξέλιξη του παιδιού μου με σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Αναστασία Πέππα

Ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε. Θα προσπαθησω κι εγω να απαντησω στην ερωτηση σας οσο πιο συνοπτικα μπορω. Απο πολυ μικρος ...πριν το σχολειο... παρουσιασε προβλημα στην ομιλια και οι ειδικοι μας εστειλαν για λογοθεραπεια. Εκει εμαθε με αναπνοες να διαχειριζεται το προβλημα του. Στο σχολειο ειχε παντα θαυμαστες επιδοσεις οχι ομως λογω του ενδιαφεροντος ως προς τα μαθηματα αλλα για τις γνωσεις που αποκτουσε μονος του. Στο δημοτικο δεν ειχε ποτέ ουτε εναν φιλο. Απεφευγε τις ομαδες και αγαπουσε μονο τις ατομικες δραστηριοτητες. Εδειχνε να διψουσε να συμμετεχει μα φαινοταν να μην ξερει πως. Απο τα 12 μεχρι τα 15 απεκτησε γνωσεις πανω στη μετεωρολογια και κοιμοταν και ξυπνουσε μ αυτον τον...καημο. Μετα τα 15 μας ανακοινωσε πως θα γινει γιατρος κι αρχισε να ασχολειται με τα φαρμακα ...τις δραστικες ουσιες... και αλλα τετοια.Παρολες τις επιτυχιες στο σχολειο εδειχνε παντα να το μισουσε. Περασε πολυ ανετα στην ιατρικη κρητηςκι εκεινομισε πως ηρθε επιτελους η ωρα να ζησει το ονειρο του. Απετυχε και εκει να προσαρμοστει. Εδειχνε φοβο πανικο και τον επομενο χρονο με το 10% ηρθε στην Αθηνα. Δεν μπορεσε ποτε... ουτε μια μερα στη ζωη του να ορθοποδησει αναμεσα στους συνομιληκους του. Ολον αυτο τον καιρο συναναστρεφοταν μονο με οικογενειακους φιλους μας. Οι οποιοι ολοι τον θαυμαζανγια τις εξαιρετικες επιδοσεις του. Στο σπιτι η κατασταση δυσκολη. Δεν μπορπυσαμε να συννενοηθουμε ουτε για τα αυτονοητα. Ειμασταν αναγκασμενοι ακουσια να ακολουθουμε το δικο του προγραμμα.Δεν ηταν πιεστικος. Απλα εδειχνε να μην αντιλαμβανεται το προβλημα συννενοησης. Μεχρι περισυ αυτα... περισυ ειπε παραιτουμαι ...κουραστηκα να προσπαθω.....εδειχνε δυστυχης και θλιμμενος. Τοτε αποτανθηκαμε σε ψυχιατρο... κι εκεινη πρωτη φορα μιλησε για το συνδρομο. Μεχρι τοτε το παιδι απλα χαρακτηριζοταν φωτεινο μυαλο ....απλα ιδιορυθμο. Εξακολουθει σε αυτην την κατασταση... παραιτημενο. Διαβαζω καιρο τωρα.....και προσπαθω να κατανοησω... εχω αποδεχτει και πιστευω πως αν εξαιρεσει κανεις το κοινωνικο κομματι... εχει πιθανοτητες με σωστη καθοδηγηση να αισθανθει καλυτερα. Να κατανοησει πρωτιστως το ιδιο τι του συμβαινει και να συμφιλιωθει μ' αυτο.

like147

Ένα χρήσιμο άρθρο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητή κ. Αναστασία, πρόσφατα οργανώσαμε την παρουσίαση ενός θέματος σε ένα επιστημονικό άρθρο που ίσως βρείτε χρήσιμο. Βρίσκεται με την παρουσίαση του Συνδρόμου Asperger (Άσπεργκερ) στον Οδηγό διαταραχών του NOESI.gr.

Η Δρ. Στέλλα Τσερμεντσέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής & Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Παν/μιο Greenwich στην Αγγλία, συνέταξε το παρακάτω άρθρο:

like1

Καθοδήγηση από ψυχολόγο

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Κυρια Πεπα,

Συμφωνα με την εικονα που περιγραφετε πιστευω ότι μ' εναν έμπειρο ψυχολογο που να δουλεύει με Άσπεργκερ σε ενήλικες, ο γιος σας θα βοηθηθει παρα πολυ. Στη δουλειά θα χρειαστει να δουλευει σε ομάδες κι αυτο ισως τον δυσκολέψει, οπότε θα ειναι καλο να λάβει καθοδηγηση στις κοινωνικες σχέσεις αλλα και στην κατανοηση του εαυτου του απο τωρα.

Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρινηση, μη διστάσετε να επικοινωνησετε μαζι μου.

Θερμές Ευχές

Βικυ

like3

Ευχαριστούμε

Εικόνα Νατάσα R.

Ευχαριστώ πολυ για τις πληροφοριες που μοιραστηκατε μαζι μας! Εύχομαι καλη πρόοδο στις σπουδες του παιδιου σας και καλη δυναμη στην προσπάθειά σας να το στηριξετε

like132

Αυτόν τον έμπειρο ψυχολόγο... και ψυχίατρο αναζητούμε (!!!!!!!)

Εικόνα Αναστασία Πέππα

Σας ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε. Αυτον τον εμπειρο ψυχολογο.....και ψυχιατρο αναζητουμε. Δεν ειναι τοσο ευκολη αυτη η αναζητηση καθως τωρα.....αργα.....εχομαστε αντιμετωποι με ενα τοσο σοβαρο θεμα που φαινεται πια οτι δεν ηταν μια ιδιαιτεροτητα του παιδιου....αλλα κατι αλλο. Αγνωστο σε μας μεχρι σημερα. Σκεφτομαι πως αν το παιδι δεν ειχε αυτη την αδυναμια στη γνωση.....το βλεπαμε νωριτερα το προβλημα. Κι ετσι δεν θα ταλαιπωρουταν τοσο πολυ οπως εγινε τελικα. Και παλι ομως σας ευχαριστω πολυ!

like140

Σύλλογος Άσπεργκερ (ΕΛ.Σ.Α.)

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Ισως σας βοηθήσει να ερθετε σε επαφη με το συλλογο Ασπεργκερ (ΕΛ.Σ.Α). Σε εκδηλώσεις του συλλογου οπου ετυχε να παρευρεθω ειδα οτι συνεργαζεται με πολυ εμπειρους ψυχολογους για ενηλικες με Άσπεργκερ.

Ελπιζω να βρειτε το καταλληλο πλαίσιο και το παιδι να βοηθηθεί!

Καλη συνέχεια!!
Βικυ

like148

Πάλι σε αναζήτηση, χτυπώ συνεχώς σε τοίχο

Εικόνα Αναστασία Πέππα

Επικοινωνω μαζι σας γιατι χτυπω συνεχως σε τοιχο. Προφανως χρειαζομαστε εναν πολυ καλο ψυχολογο κι εναν πολυ καλο ψυχιατρο. Αργησε η διαγνωση με αποτελεσμα να τον εχουν γεμισει ψυχοφαρμακα για να διαχειριζεται υποτυπωδως την καθημερινοτητα και το αγχος του. Βρηκαμε καποιον καλο ψυχιατρο γι αυτο... οπως μας ειπαν... Του εβγαλε ενα χαπι... και του ειπε να επικοινωνησει μαζι του τηλεφωνικως σε 10 ημερες. Οταν τον ρωτησαμε για ψυχικη υποστηριξη μας ειπε... τωρα ειναι καλοκαιρι... παλι αναζητουμε... παλι ψαχνουμε. Αλλος ψυχιατρος παλι που ασχολειται και με τη γνωσιακη συμπεριφορα... σε μήνυμα που του εστειλα... μου απαντησε οτι το παιδι ειναι μικρο. Ενω μεχρι τωρα... στα αλλα κεντρα παιδων κτλ... δεν μπορει να ειναι γιατι ειναι μεγαλος... παλι σε αναζητηση επομενως... ετσι στα τυφλα. 

like132

Θα μπορούσα να σας στείλω προσωπικό μήνυμα;

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Αγαπητή κ. Πεππα,

Θα μπορουσα να σας στειλω ενα προσωπικό μηνυμα ωστε να σας δωσω καποιες πληροφορίες; (λογω προσωπικών δεδομένων θα ηθελα ν' αποφυγω δημοσιο σχόλιο).

Θερμές Ευχές

Βίκυ

like163

Τι έγινε τελικά με την αναζήτηση;;;

Εικόνα Μαρία Διάκο

Κ. αναστασια γεια σας... Τι εγινε τελικα με την αναζήτηση που εχετε;;; Βρήκατε κάποια ακρη;;; Ενδιαφερομαι κι εγω για τον 19χρ γιο μου.. Εαν ναι στειλτε μου ενα μήνυμα ...ευχαριστω.

like154

Εμείς βρήκαμε έστω και τώρα έναν ψυχίατρο

Εικόνα Αναστασία Πέππα

καλησπερα σας!!! Εμεις βρηκαμε ....εστω και τωρα .....εναν γιατρο....ψυχιατρο....που θα δουλεψουν μαζι με το παιδι. Να του μαθει βασικες αρχες επιβιωσηςστη κοινωνια....και να χαληναγωγησουν το αγχος και τον πανικο που φερνει μαζι αυτη η ιδιαιτερη θα ελεγα μορφη αυτισμου. Κι εσεις τωρα εντοπισατε τις ιδιαιτεροτητες του παιδιου??? Ετσι τον χαρακτηριζαν το δικο μας παιδι....ολα τα χρονια. Ιδιαιτερο και χαρισματικο. Οφειλαν να γνωριζουν ομως.....

like154

Φυσικα και θα μπορουσατε!!!!

Εικόνα Αναστασία Πέππα

Φυσικα και θα μπορουσατε!!!! κΚαι σας ευχαριστω πολυ. Σε καποια αναρτηση ειχα γραψει μαλιστα και το κντ μου τηλ....μηπως θελησει να επικοινωνησει καποιος μαζι μου. Μπορω να το ξαναγραψω. Δεν μιλω ανωνυμα εξ αλλου!!! Ισως ετσι κι εγω αυριο να μπορεσω να βοηθησω καποιους αλλους ανθρωπους με οσα γνωρισα/ γνωριζω.

like135

Επικοινωνία

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Ευχαριστώ πολυ! Σας έστειλα E-mail.

Θερμές Ευχές

Βίκυ

like143

Θέλετε τα παιδιά μας να αναπτύξουν μία φιλία;

Εικόνα Tonia

Καθως εχω κορη 18 με αναλογη δυσκολια θα θελατε ισως τα παιδια να αναπτυξουν μια φιλια; Το email: toniazosim@gmail.com

like145

Ίδιο πρόβλημα έχω και γω με τον γιο μου

Εικόνα PantelisX

Ιδιο προβλημα εχω και γω με τον δικο μου γιο. Εξαιρετικες επιδοσεις στο σχολειο και υψηλη νοημοσυνη αλλα στο κοινωνικο κομματι αδυναμια συνυπαρξης και συνεννοησης. Ειναι 37 ετων με πτυχιο ως μηχανικος και στη λογιστικη και σπουδαζει για τριτο πτυχιο στη φαρμακευτικη.

Το προβλημα με διαφορους συλλογους ειναι οτι τα ατομα με Ασπεργκερ αποφευγουν επιμονα καθε ομαδα, συναθροιση και συνεστιαση.

Θα μπορουσατε να με παραπεμψετε σε ιατρο που να μπορει να κανει τη διαγνωση απισημα ή να μου στειλετε πληροφοριες και κατευθυνσεις για το πως μπορω να βοηθησω τον γιο μου με τροπο που να ειναι αντιστοιχος στο προβλημα του ;

Χρειαζομαι βοηθεια απο ειδικευμενο ιατρο και η οικονομικη κατασταση της οικογενειας δεν επιτρεπει να απευθυνθουμε σε ιδιωτη ιατρο.

like115

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.