Αυτισμός και χειρουργείο υδροκήλης

Εικόνα Aneta Mag

Καλησπερα σας, θα ηθελα  τις εμπειριες σας απο χειρουργειο υδροκηλης (ή γενικοτερα για ενα χειρουργειο), ο μικρουλης ειναι 5 1/2 χρονων και θα υποβηθει σε επεμβαση το επομενο διαστημα. Αγχωνομαστε για την αντιδραση του πριν και μετα την ναρκωση καθως ο,τι αφορα γιατρο πανικοβαλλεται. Τι τακτικη ακολοθουν μεχρι να τον παρουν στο χειρουργειο για να ειναι ηρεμο;

Σχόλια

Έκανε κι ο δικός μου γιος το ίδιο χειρουργείο

Εικόνα Ελένη Π

Καλημέρα. Έκανε κι ο δικός μου γιος το ίδιο χειρουργείο πριν από μερικούς μήνες όταν ήταν 3 ετών. Πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας και συνήθως τα παιδάκια επιστρέφουν σπίτι μετά από μερικές ώρες. Επειδή κι ο γιος μου φοβάται τους γιατρούς, είχαμε αυτή την ανησυχία. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνει προνάρκωση, όσο είστε ακόμα μαζί του. Είναι κάτι σαν σιροπάκι που του το έδωσα εγώ με σύριγγα στο στόμα  όπως δίνουμε το depon. Μετά χαλάρωσε κι έφυγε πιο ήρεμα. Οι νοσοκόμοι είναι πολύ έμπειροι με τα παιδιά και ξέρουν να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Μετά το χειρουργείο μέχρι να περάσει η επήρεια της νάρκωσης είναι λίγο ταραγμένα, κλαίνε, φωνάζουν, μπορεί να κάνουν εμετό (ο δικός μου δεν έκανε). Μετά από λίγο συνέρχονται. Ίσως είναι λίγο δύσκολα αλλά να θυμάστε ότι είναι μια μέρα μόνο που θα περάσει. Ούτε καν θα πονάει μετά την πρώτη μέρα. Ελπίζω να βοήθησα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

like0

Σας ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Aneta Mag

Σας ευχαριστω πολυ  για την εμπειρια σας που μοιραστηκατεα. Ελπιζω να παμε και εμεις καλα!!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.