Πρόσκληση για Μετάφραση Οδηγού ΔΑΦ για Μαθητικές Κοινότητες στα Ελληνικά | Ομάδες εργασίας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητά μέλη, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε στις ομάδες εργασίας Easy-to-Read! Οι ομάδες συστήνονται πανελλαδικά (και όχι μόνο!) με πρωτοβουλία του NOESI.gr για την μετάφραση ενός μεγάλου Οδηγού για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), που απευθύνεται στο ευρύ κοινό με ιδιαίτερο επίκεντρο τις Σχολικές Μονάδες και άλλες κοινότητες όπου φοιτούν μαθητές με αυτισμό (ΔΑΦ). Στον Οδηγό με τον όρο ΔΑΦ εννοούνται οι ΔΑΔ (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή), οι ΔΑΔ-ΜΠΑ (ΔΑΔ Μη Προσδιοριζόμενη Αλλιώς), ο αυτισμός και το σύνδρομο Asperger.

Χρησιμοποιούμε την τεχνική Pomodoro για τη μετάφραση του Οδηγού λόγω του πολύ μεγάλου μεγέθους του! Η τεχνική βασίζεται στην αρχή ότι μπορούμε να εστιάζουμε την προσοχή μας με ένταση σε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα για μικρά διαστήματα, περίπου 25 λεπτών της ώρας. Μπορείτε να δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί η μετάφραση του Οδηγού.

H μετάφραση του Οδηγού για τις ΔΑΦ είναι ένα έργο που θα γίνει συνεργατικά, από πολλά μέλη που θα μεταφράσουν μικρότερα μέρη ο καθένας / η καθεμία, ανάλογα με τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει. Θυμηθείτε το μότο μας από την κεντρική σελίδα www.noesi.gr.

Πολλοί άνθρωποι μικροί, κάνοντας πολλά πράγματα μικρά, σε πολλά μέρη της γης μικρά, θα αλλάξουν το πρόσωπο αυτού του μεγάλου κόσμου.

Τι πρέπει να κάνετε τώρα;

  • Αν θέλετε να συμβάλλετε εθελοντικά σε αυτό το project, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας www.noesi.gr/contact. Όλοι οι υποψήφιοι χρειάζεται να είναι μέλη των συνεργατικών ομάδων και θα έχουν προσωπική επικοινωνία τηλεφωνικά ή μέσω E-mail με ένα μέλος της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο, σχετικά με την πρόοδο του αιτήματός τους να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας. Προηγουμένως, θα χρειαστεί να μελετήσετε τι είναι και πώς λειτουργούν οι συνεργατικές ομάδες του NOESI.gr
     
  • Αν θέλετε να συνδράμετε το έργο του NOESI.gr, με κάποια δωρεά από 3 ευρώ δείτε την ιστοσελίδα www.noesi.gr/ananeosi.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση για τις συνεργατικές ομάδες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/coworking.

Πρόσκληση για Μετάφραση Οδηγού ΔΑΦ για Μαθητικές Κοινότητες στα Ελληνικά | Ομάδες εργασίας.
Φώτο: Η άκρη του νήματος.

Άγγελος Κουτουμάνος — για την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο :)
Συντονιστής | Editor-in-Chief NOESI.gr

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.