Για το επίδομα ειδικών συνθηκών - Διευκρινίσεις (και κάτι ακόμη...)

Εικόνα anna kal
Σύμφωνα με το ν. 3205/2003, αρ. 8, παρ. 12β καθιερώθηκε επίδομα ειδικής αγωγής για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε θέσεις ειδικής αγωγής ή ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης κλπ) με οργανική θέση, απόσπαση ή αναπλήρωση καθώς και στους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής, ποσού 195 €. Το επίδομα αυτό παρόλο που στο νόμο κατονομάζεται ως επίδομα ειδικής αγωγής, δεν έβγαινε από κάποιον Κωδικό αριθμό εξόδων με όνομα "Επίδομα ειδικής αγωγής''.

Ιατρικός Φάκελος

Εικόνα Arntin
Καλημέρα σας! Θα ήθελα για μια ακόμα φορά τα φώτα σας. Γνωρίζετε αν έχω δικαίωμα να ζητήσω τα χαρτιά από το φάκελο του παιδιού μου απο το ΚΨΥ που το παρακολουθούν; Κι όταν λέω χαρτιά δεν εννοώ τις σημειώσεις του γιατρού αλλά τα ερωτηματολόγια που εγώ και το σχολείο έχουμε συμπληρώσει. Ερωτηματολόγια που ξέρω τι γράφουν αφού εγώ η ίδια τα παρέδωσα σε αυτούς. Τι κρίμα που δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα να τα βγάλω από πριν φωτοτυπίες!!

Πώς να το αντιμετωπίσω??

Εικόνα valia
Καλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος της ιστοσελίδας. Είμαι νέα μητέρα ετών 28 και έχω ενα αγοράκι 4 ετών σήμερα. Σε σχέση με την εγκυμοσύνη μου και τον τοκετό όλα ήταν τόσο τέλεια - εντελώς φυσιολογικά. Δεν υπάρχει κανένα ιστορικο κληρονομικότητας. Επίσης και η ανάπτυξη του μικρού μου ήταν φυσιολογικότατη ώσπου περίπου όταν έγινε 2 ετών. Οι ανυσυχίες μας άρχισαν όταν τον φωνάζαμε με το όνομά του και δεν ανταποκρινόταν πάντα. Η ομιλία υπήρχε στην φυσιολογική ηλικία, αλλα το λεξιλόγιό του είναι φτωχό ώς και τώρα.

Τι εχει το παιδι μου? (4,5 ετών)

Εικόνα Diminna
Καλησπερα. Εχω ενα αγορακι 4 1/2 χρονων. Πανεξυπνο, γλυκυτατο, ζωηρατατο. Δεν με προβληματισε ποτε. Το μονο προβλημα που εχει ειναι στο λογο. Εχει πλουσιο λεξιλογιο,ομως του λειπουν ορισμενα γραμματα και μπερδευει τις αντωνυμιες. Η βλεμμετικη του επαφη δεν ειναι πολυ σταθερη, οπως και οι δικη μου επισης. Το εχω ξεσκονισει το παιδι. Όλοι μου λενε οτι δεν εχει τιποτα, μονο μια καθυστερηση στο λογο. Τωρα ξεκιναμε λογοθεραπεια. Θα ξεπεραστει το προβλημα? Εχετε αντιστοιχες εμπειριες?

Για το παιδί με εγκεφαλική παράλυση - η μαμά του με αγάπη: Τα κάνουμε όλα βιαστικά

Εικόνα anna kal
Φτάσαμε πια στην ηλικία όπου λέμε ποιήματα και ιστορίες και τραγουδάμε τραγούδια. Όταν τα λέει μόνος τους ιδία βουλήσει, μια χαρά. Αν όμως του πω εγώ "πες μου αυτό το τραγούδι / ποίημα / παραμύθι κ.λπ." ή "έλα να κάνεις την προσευχή σου" ή θα μου πει "δεν το λέω" ή αν δεχτεί το λέει παρα πολύ γρήγορα και ξεψυχισμένα σαν να θέλει να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα (που όντως αυτό θέλει).

Ευχαριστώ NOESI

Εικόνα Arntin
Περάσαμε από τα ΚΕΔΔΥ και μας έδωσαν παράλληλη στήριξη τελικά .(Τώρα πότε θα ξεκινήσει είναι άλλο θέμα) Μπορώ να πω πως ήταν απρόσμενο γιατί εγώ πήγα εκεί μόνο για να έχω μια γνωμάτευση κι εκείνοι έκριναν ότι το παιδί χρειάζεται παράλληλη στήριξη τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και στα διαλείμματα . Τελικά αν δε σας είχα "γνωρίσει" ακόμα θα ψαχνόμουν...Νόμιζα πως τα ΚΕΔΔΥ ασχολούνται μόνο με παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Καθυστέρηση ομιλίας

Εικόνα βασω

Η κορη μου είναι σχεδον 2,5 χρονών. Το πρόβλημα μου είναι η καθυστέρηση λόγου. Το λεξιλόγιο της είναι σχεδών ανύπαρκτο. Ακόμα και αυτά τα λογάκια που λένε τα μωρά εμείς δεν τα ακούμε συχνα. Της κάναμε ακουογραμμα και η ακοή της είναι καλή. Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα της ομιλίας είναι ένα φυσιολογικό παιδι.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr παρουσίασε το Κέντρο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ για πρώτη φορά το 2011. Το NOESI.gr επισκέφτηκε το "ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" στις 17/10/2011.

Το πολυεκκαθαριστικό της εφορίας

Εικόνα vaso1
Καθε χρονο δηλωνα το επιδομα της προνοιας στην εφορια. Ετσι μου ειχε πει ο λογιστης μου. Και τωρα τι εγινε; Το προσθεσαν στο δικο μου εισοδημα και φορολογουμαι γι αυτο!!! Πηγα στην εφορια και μου ειπαν οτι απο του χρονου που θα κανει δηλωση μονος του, δεν θα πληρωσει!! Το επαθε κανεις αλλος αυτο;

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.