Ζητείται ειδική παιδαγωγός ή συναφής ειδικότητα για παράλληλη στήριξη αγοριού 4 ετών με ΔΑΦ (Χαϊδάρι)

Εικόνα Carer

Ζητείται ειδική παιδαγωγός ή συναφής ειδικότητα για παράλληλη στήριξη τετράχρονου αγοριού με ΔΑΦ (αυτισμό) σε νηπιαγωγείο στο Χαϊδάρι από το Σεπτέμβρη 2018 για τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 28/02/2018.

Νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ένσταση στα ΚΕΠΑ)

Εικόνα Σωτήριος Ντελλας

Πριν δυο μήνες πέρασε το παιδι μου 12 ετών επιτροπή ΚΕΠΑ καθώς εχει ΝΙΑ (νεανική ιδιοφυής αρθρίτιδα). Η Επιτροπή μας πρότεινε καλο θα ητανε, να παρακολουθήσει το παιδι και ένας παιδοψυχίατρος. Πριν βγούνε τα αποτελέσματα της επιτροπής ήδη κάναμε τρεις συνεδρίες με την παιδοψυχίατρο η οποία μας είπε πως θα χρειαστεί περίπου εναν χρόνο συνεδρίες το παιδι. Επίσης η παιδοψυχιατρος μας ενημέρωσε πως  έπρεπε να είχε δει ποιο νωρίς το παιδι έτσι ώστε να είχαμε καταθέσει και δικιά της ιατρικής γνωμάτευση στην επιτροπή.

Αναζητούμε παράλληλη στήριξη για μαθητή Α Γυμνασίου (Κορυδαλλός)

Εικόνα NOESI.gr

Αναζητούμε ένα άτομο για την παράλληλη στήριξη ενός μαθητή 13 χρόνων που φοιτά στην πρώτη γυμνασίου σε δημόσιο σχολείο στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για ένα παιδί με διάγνωση αυτισμός / ΔΑΦ το οποίο έχει δουλευτεί αρκετά και από νωρίς στο πλαίσιο πρώιμης παρέμβασης και αργότερα με θεραπείες. Επιπλέον, σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου είχε παράλληλη στήριξη. Είναι λειτουργικός, έχει καλό λόγο, ωστόσο χρειάζεται υποστήριξη στο κομμάτι της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης.

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Παρουσιάζουμε το "Είμαι ακόμα παιδί" :)

Λογότυπο του ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ.Το εθελοντικό Σωματείο "Είμαι Ακόμα Παιδί" είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Δράσεις του υλοποιούνται ήδη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού στον Πόρο, στο Ορφανοτροφείο της Μονής Παναγίας της Καλυβιανής και τη Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βουλιαγμένης στην Αθήνα. Δείτε την παρουσίαση.

Αλλαγή ποσοστού αναπηρίας = Περικοπές επιδομάτων στα άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ)

Εικόνα NOESI.gr

Από 1 Ιανουαρίου 2018, τα επιδόματα που λαμβάνουν τα άτομα με αυτισμό μειώνονται δραστικά, στο πλαίσιο των περικοπών των κρατικών εξόδων. Η μείωση αυτή προέρχεται από την "αυτόματη" μείωση του ποσοστού αναπηρίας που σχετίζεται με τον αυτισμό.

Παρουσιάζουμε όλες τις συλλογικές αντιδράσεις στο νέο μέτρο, για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με αυτισμό. Εάν γνωρίζετε άλλες κινήσεις φορέων ή προσώπων, ενημερώστε μας. Διαβάστε όλα τα νεότερα εδώ.

26/02/2018 — Νέα παρέμβαση της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ: Zητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με ΔΑΦ και ΝΥ.

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού σχετικά με την πρόσφατη μείωση του ποσοστού αναπηρίας σε άτομα με ΔΑΦ και ΝΥ

Εικόνα NOESI.gr

Στην επιστολή της με θέμα: "Υπόμνημα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, για άμεση και προσωπική του παρέμβαση για προβλήματα που προκύπτουν για τα άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και άτομα με Νοητική Υστέρηση από τον νέο ΕΠΠΠΑ" η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ), αναφέρει ότι τα πρόσφατα νομοθετήματα, παρότι είναι μία σαφής βελτίωση των μέχρι πρότινος ισχυόντων ΕΠΠΠΑ και πίνακα με τις επ’ αόριστον κρίσης παθήσεις, εντούτοις έχουν σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, δεδομένου ότι τόσο η μείωση ποσοστών αναπηρίας που επιφέρουν σε κρινόμενα άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) και σε άτομα με νοητική υστέρηση, όσο και η μη συμπερίληψη του αυτισμού στον πίνακα με τις επ’ αόριστον κρίσης παθήσεις, δημιουργούν εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα.

Κέντρα ημέρας για ΑμεΑ

Εικόνα AnthEuth

Καλησπέρα, 

Ηθελα να ρωτήσω, τα Κέντρα Ημέρας για ΑμεΑ είναι ιδιωτικού φορέα; Επίσης βρίσκονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας σαν ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής όπως π.χ. ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;

Μπορεί το σύνδρομο Άσπεργκερ ή ο αυτισμός να διαγνωστούν από ένα εγκεφαλογράφημα ή κάποια παρόμοια εξέταση;

Εικόνα Taraballoo

Είναι δυνατό το Άσπεργκερ ή ο αυτισμός να διαγνωστούν από ένα εγκεφαλογράφημα ή κάποια εξέταση εκτός από ψυχολόγο - ψυχίατρο, δηλαδή να εντοπιστεί κάποια ανωμαλία στον εγκέφαλο που να αποδεικνύει ότι το άτομο πάσχει από Άσπεργκερ - αυτισμό; Και τι εξέταση ακριβώς χρειάζεται να γίνει, γιατί με αφορά το θέμα. Πάσχω, αλλά δεν είναι διαγνωσμένο.

Βοήθεια με τις θεραπείες για ήπιο Asperger στον γιο μου 4 ετών

Εικόνα Purple Daisy

Γεια σας. Είναι νέο μέλος. Έχω έναν γιο, 4 ετών, που στα 3,5 διαγνώστηκε με ήπιο Asperger από παιδοψυχίατρο, τον κ. Καμπάκο. Ευτυχώς είμαι εκπαιδευτικός και κάποια «σημάδια» μου έκαναν εντύπωση από νωρίς. Από τον Νοέμβριο κάνει εργοθεραπείες και λογοθεραπείες αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες για το συγκεκριμένο κέντρο στο οποίο πάει.

Θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου σε παιδιά με αυτισμό

Εικόνα Τζενσιλα Κλογκερι Τζένη

Θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ. Από γονείς που έχουν παιδιά με αυτισμό και έχουν δοκιμάσει θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου. Ποια τα κέρδη σας;

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.