Αίτημα αξιολόγησης ΚΕΠΑ για παιδί 3 ετών

Εικόνα Σταύρος

Καλημέρα σας, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω αίτημα στο ΚΕΠΑ για τον γιο μου που είναι ηλικίας σχεδόν 3 χρονών. Έχω τις εξής απορίες:

1) Σε πόσο χρονικό διάστημα σε καλούν για αξιολόγηση?

2) Υπάρχουν διαφορές στους χρόνους, μεταξύ των ΚΕΠΑ? Εμείς μένουμε κέντρο Αθηνών, οπότε θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε κάποιο από τα ΚΕΠΑ που βρίσκονται κοντά μας.

3) Ισχύει η "φήμη" που μας μεταφέρθηκε ότι λόγω και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας απορρίπτουν τα αιτήματα των παιδιών που δεν έχουν νοητική υστέρηση;

Γνωρίζετε κάτι σχετικά;

4) Σε περίπτωση έγκρισης, μετά από πόσο χρονικό διάστημα εγκρίνεται η καταβολή του προνοιακού επιδόματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχόλια

Εξέταση στα ΚΕΠΑ διήρκεσε 5 λεπτά

Εικόνα Κωνσταντίνα Pana

Καλησπέρα σας

Εμείς μένουμε Α.Πατήσια και καταθέσαμε αίτηση στο ΙΚΑ Κεφαλληνίας (Πατήσια) την 26/5/2017 και μας κάλεσαν για εξέταση στις 13/7/2017 στο ΙΚΑ (Πειραιώς 181).

Η εξέταση διήρκησε 5 λεπτά (νευρολογικού τύπου).

Δε λάβαμε απάντηση και μας είπαν να πάμε στο ΙΚΑ Κεφαλληνίας σε 1 μήνα να λάβουμε την απόφαση (δε γνωρίζουμε αν είναι αρνητική ή θετική).

Ευχαριστώ

like172

Παράβολο 46€ είχατε καταβάλλει;

Εικόνα Σταύρος

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Το παράβολο των 46 ευρώ το είχατε καταβάλλει;

Ρωτάω γιατί καλώντας στο 2105215385 (τηλ. γραμμή για θέματα ΚΕΠΑ) μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί η απόδειξη με την υποβολή της αίτησης.

Στα δικαιολογητικά όμως το έχει ως υποχρεωτικό.

Τι από τα δύο ισχύει;

like132

Την κατέθεσα μαζί με την αίτηση

Εικόνα Κωνσταντίνα Pana

Καλησπερα,

Την απόδειξη (παράβολο (46€) την κατέθεσα μαζί με την αίτηση και έτσι πήρα αριθμό πρωτοκόλλου.

like153

Εξέταση ΚΕΠΑ, επίδομα από Πρόνοια

Εικόνα Aneta Mag

 Γεια σας, πληρώνετε τα 46€ μαζι με την αιτηση σας γιατι αλλιως δεν ενεργοποιείται η αίτησή σας στο συστημα τους. Σας καλουν για αξιολογηση αναλογα με το ποσα περιστατικα ιδιου τυπου εχουν  συγκεντρωθεί ώστε να συσταθεί επιτροπή γιατρων, τουλάχιστον σε εμας ετσι λειτουργησε που είμαστε εκτος Αθηνων. Από την στιγμη που καταθεσετε αιτηση ΚΕΠΑ, θα πατε προνοια του δημου σας να κανετε αιτηση κι εκει, κι όταν θα παρετε το ποσοστο αναπηριας θα το προσκομισετε στην Προνοια, ώστε να ξεκινησει το επιδομα. Συνηθως αργει η ολη κατασταση, αλλα πληρωνεστε αναδρομικα από την αιτηση σας στην προνοια.

like160

Σχετικά με την εξέταση ΚΕΠΑ

Εικόνα Σταύρος

Ntina Pana, Aneta Mag, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Και εγώ αυτό ήξερα, ότι με την αίτηση καταβάλλεις και την απόδειξη πληρωμής του παραβολου, απλά στο τηλ. ήταν κατηγορηματικοί ότι μπορεί να γίνει η πληρωμή σε δεύτερη φάση, αφού έχεις καταθέσει την αίτηση.

1) Η πληρωμή γίνεται σε οποιαδήποτε ΙΚΑ; Την αίτηση για το ΚΕΠΑ θα την καταθέσω στην Πειραιώς 181 και απ' ό,τι μου είπαν τηλεφωνικά εκεί δε μπορεί να γίνει η πληρωμή.

2) Aneta Mag, μπορείς να υποβάλλεις αίτημα στην Πρόνοια χωρίς να έχεις την απάντηση - αξιολόγηση από το ΚΕΠΑ; Δεν το ήξερα.

Αν σου τα καταβάλλουν αναδρομικά ΟΚ, απλά το σημαντικότερο είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά το κομμάτι του ΚΕΠΑ (τυχόν απόρριψη, ενστάσεις κλπ)

Ευχαριστώ

like169

Ναι, φυσικά μπορείς να κάνεις αίτηση

Εικόνα Aneta Mag

Ναι φυσικά μπορείς να κάνεις αίτηση χωρίς να έχετε περάσει από επιτροπή, αρκεί να έκανες την κατάθεση δικαιολογητικων στο ΚΕΠΑ και απλά δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωση στην πρόνοια ότι θα προσκομισεις την απόφαση αναπηρίας μόλις σας κοινοποίηθει. Όσο αφορά την καθυστέρηση όσο υπάρχει η γραφρειοκρατεια θα υπάρχει και η αργοπορια. Υπομονή και καλή δύναμη και εγώ μόλις πριν λίγο τελείωσα από όλα αυτά.

like1

Μερικά ερωτήματα μετά την επίσκεψη στα ΚΕΠΑ

Εικόνα Σταύρος

Καλησπέρα σας,

πήγα στο ΚΕΠΑ για να καταθέσω τα δικαιολογητικά και εν τέλει δεν τα παρέλαβαν, γιατί θέλουν και υπέυθυνη δήλωση από τη σύζυγό μου, ότι συμφωνεί να περάσει ο γιος μας από εξέταση επιτροπής.

Μερικά ερωτήματα που προέκυψαν κατόπιν συζήτησης με την αρμόδια υπάλληλο.

1) Τι ποσοστό αναπηρίας θα πρέπει να αναγράφεται στην απόφαση του ΚΕΠΑ, για να δικαιούται ο γιος μου έστω και μέρος του επιδόματος προνοιας?

Το αν δικαιούται ή όχι το επίδομα πρόνοιας, έχει να κάνει μόνο με το ποσοστό αναπηρίας ή πρέπει να αναγράφεται ότι υπάρχει και νοητική στέρηση? Το ρωτάω γιατί, σύφωνα με τον γιατρό που τον παρακολουθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ευτυχώς δεν προκύπτει ότι υπάρχει νοητική στέρηση. Αν όμως είναι υποχρεωτικό για την πρόνοια 'ωστε να καταβάλλει το επίδομα, το παιδί να έχει νοητική στέρηση, τότε ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε αν θέλουμε να υποβάλλουμε το παιδί σε όλη αυτήν την ταλαιπωρία

2) Στον εισηγητικό φάκελο, αναγράφεται ότι ό μικρός είναι στο πλαίσιο Διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής (F84.0)

3) Γνωρίζει κάποιος το τηλ. για την πρόνοια του Δήμου Αθηναίων, για να επικοινωνήσω μαζί τους?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

like159

Ερωτήματα για τα ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

1) Πρέπει να εχει 67% τουλάχιστον. Δεν λαμβανει "μερος του επιδοματος" με μικροτερο ποσοστο, δεν προβλεπεται τετοια περιπτωση.

2) Πρεπει να αναφερεται στην αποφαση του ΚΕΠΑ το ποσοστο και το ειδος αναπηριας όπου αντιστοιχεί, για να παρει το σχετικο επιδομα.  Εσεις για ποιο επιδομα θα αιτηθείτε; Νομιζω στις περιπτωσεις ΔΑΔ προβλεπεται επιδομα που δεν ειναι αυτο της "Νοητικής υστέρησης". Ψαξτε στο noesi ή αλλου για τις περιπτωσεις ΔΑΔ (F84.0) .

Επισης το ΔΑΔ εμπιπτει στις 47 παθησεις εφ' ορου ζωης (επ' αοριστο) κι αυτο να το υπενθυμισετε στην επιτροπη εξετασης ΚΕΠΑ να σας το γραψει, ωστε να μην ξαναπερασετε σε 3-5 χρονια.

Παρακατω στη λιστα ειναι και οι ΔΑΔ.


Δείτε ακόμη στο noesi.gr:

like157

Διευκρινήσεις για τη συμπλήρωση της φόρμας των ΚΕΠΑ

Εικόνα Σταύρος

Γιάννης 1970, ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Κοιτάζω τη λίστα με τα επιδόματα και δεν υπάρχει κάποιο που να απευθύνεται σε παιδιά με ΔΑΔ. Η υπάλληλος στα ΚΕΠΑ επέμενε ότι θα έπρεπε να σημειώσω το 032-επίδομα νοητικής στέρησης.

Υπάρχει κάποιος γονιός που κατέθεσε αίτηση για το παιδί του στα ΚΕΠΑ για ΔΑΔ, με άλλον κωδικό?

Επίσης, διαβάζοντας τη λίστα με τα αιτηματα για κεπα υπάρχει και η κατηγορία Γ (λοιπά αιτήματα) και ειδικότερα με κωδ.004-αίτημα για εφορία, 018-λοιπές κοινωνικές παροχές.

Γνωρίζει κάποιος τι αφορούν τα παραπάνω?

Αν δηλώσεις πάνω από 1 αίτημα, θα πρέπει να καταβάλλεις το παράβολο επί δύο ή επί τρία αντίστοιχα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

like127

ΚΕΠΑ και ΔΑΔ

Εικόνα Γιάννης_1970

Δεν ξερω ποιο επιδομα παιρνουν για ΔΑΔ (ΔΑΦ).

Μπορεις να σημειωσεις και τους κωδ. 004,  018.

Με το 004 θα εχεις μειωση φορου 200 ευρω στη δηλωση που θα κανεις του χρονου στην εφορια, εφοσον γραψεις  1 προστατευομενο μελος με αναπηρια 67%.

Με το 018 μπορει να δικαιουσαι μειωμενα Δημοτικα τελη, εξαρταται τον δημο ...

Το παραβολο δεν αυξανεται, 45 κατι ευρω νομιζω ειναι.

like145

ΚΕΠΑ -ΔΑΔ - Πρόνοια

Εικόνα Γ Β

Άτομο που έχει διαγνωστεί με ΔΑΔ (ΔΑΦ) δικαιούται ποσοστό αναπηρίας 67% και το αντίστοιχο προνοιακό επίδομα είναι το 034 ΟΙΚΟΝ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΕΑ Β. ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

like161

Δεν ήξερα ότι παιδιά με ΔΑΔ θεωρούνται ΑμεΑ με βαριά αναπηρία

Εικόνα Σταύρος

Γ Β ευχαριστώ.Για τον κωδικό 034 θα υποβάλλω το αίτημα στο ΚΕΠΑ.

Απλά μου έκανε εντύπωση που η αρμόδια υπάλληλος στο ΚΕΠΑ, μου έλεγε να υποβάλλω το αίτημα 032- νοητική στέρηση.

Επίσης, δεν ήξερα ότι τα παιδιά με ΔΑΔ θεωρούνται ότι είναι ΑΜΕΑ βαριάς αναπηρίας, γιατί θεωρητικά μπορούν να εξελιχθούν με τα χρόνια και να γίνουν λειτουργικά, ίσως αυτό θα ήθελα να πιστεύω και για το δικό μου παιδι.

Σ' ευχαριστώ ειλικρινά για τις πληροφορίες.

like1

Μας ενημέρωσαν από Πειραιώς ότι θα περάσουμε Επιτροπή

Εικόνα Σταύρος

Καλημέρα σας,

Μας ενημέρωσαν από Πειραιώς ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσουμε από Επιτροπή.

Υπενθυμίζω ότι ο γιος μας ηλικίας περίπου 3 ετών έχει διαγνωσθεί με ΔΑΔ (ΔΑΦ), χωρίς νοητική στέρηση.

Υπάρχει κάτι που θα προτείνατε να προσέξω ή να πω στην επιτροπή κατά την εξέταση?

Όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερες αναρτήσεις, η έγκριση του επιδόματος θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια προκειμένου να μπορέσει το παιδί να ακολουθήσει ακόμη πιο εντατική παρέμβαση.

Ευχαριστώ

like171

Περάσαμε τελικά από επιτροπή για τον γιο μου ηλικίας 3 ετών

Εικόνα Σταύρος

Καλησπέρα σας,

Περάσαμε τελικά από επιτροπή για τον γιο μου ηλικίας 3 ετών που έχει διαγνωσθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο με ΔΑΔ, χωρίς έως τώρα να υπάρχουν σημάδια νοητικής υστέρησης.

Η εξέταση ήταν τυπική, απ' ό,τι όμως μου ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της ομάδας αξιολόγησης, η απόφασή τους είναι 67% για 5 έτη, καθώς θεωρούν ότι λόγω της συγκεκριμένης πάθησης δε ξέρουν πώς θα εξελιχθεί το παιδί, θα θέλουν τότε (σε 5 χρόνια) να έχουν και τα αποτελέσματα ενός τεστ αξιολόγησης κλπ.

Όταν τους έδειξα το ΦΕΚ του 2013 που περιλαμβάνει τη ΔΑΔ στις μη αναστρέψιμες παθήσεις, η ανίδραση τους ήταν η εξής:

Ναι, τα ξέρουμε αυτά, τα έχουμε δει, αλλά έχει αλλάξει ο νόμος και κάτι τέτοια.

Όταν τους ζήτησα να μου πουν με ποιον νόμο έχει αλλάξει αυτό, δεν πήρα απάντηση.

Εν τέλει δε το συνέχισα γιατί είχα και το παιδί μαζί, οπότε σκέφτομαι τι ενέργειες πρέπει να κάνω όταν λάβω επίσημα τη γνωμάτευση.

1) Υπάρχει κάποιος που αντιμετώπισε κάτι αντίστοιχο και τελικά πήρε το επ' αόριστον;

2) Απ' ό,τι είχε γραφτεί στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν κάνεις ένσταση, αφενός για να μη ξαναπληρώσεις το παράβολο αφετέου για να μη ταλαιπωρείς ξανά το παιδί με επανέλεγχο κ.λπ.

Ισχύει αυτό?
Ευχαριστώ

like1

ΚΕΠΑ, δηλώνουμε και τους κωδ. 004, 018;

Εικόνα Θοδωρής Theochim

Είμαι και εγώ νέος στο θέμα, έχω ένα αγοράκι με ΔΑΦ 3 ετών που φτιάχνω τα χαρτιά για να περάσει ΚΕΠΑ.

Τελικά για ΔΑΦ εκτός τον κωδικό 034 δηλώνουμε και τους κωδ. 004, 018????

Ευχαριστώ

like127

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.