Αίτημα αξιολόγησης ΚΕΠΑ για παιδί 3 ετών

Καλημέρα σας, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω αίτημα στο ΚΕΠΑ για τον γιο μου που είναι ηλικίας σχεδόν 3 χρονών. Έχω τις εξής απορίες:

1) Σε πόσο χρονικό διάστημα σε καλούν για αξιολόγηση?

2) Υπάρχουν διαφορές στους χρόνους, μεταξύ των ΚΕΠΑ? Εμείς μένουμε κέντρο Αθηνών, οπότε θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε κάποιο από τα ΚΕΠΑ που βρίσκονται κοντά μας.

3) Ισχύει η "φήμη" που μας μεταφέρθηκε ότι λόγω και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας απορρίπτουν τα αιτήματα των παιδιών που δεν έχουν νοητική υστέρηση;

Γνωρίζετε κάτι σχετικά;

4) Σε περίπτωση έγκρισης, μετά από πόσο χρονικό διάστημα εγκρίνεται η καταβολή του προνοιακού επιδόματος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχόλια

Εξέταση στα ΚΕΠΑ διήρκεσε 5 λεπτά

Εικόνα Ntina Pana

Καλησπέρα σας

Εμείς μένουμε Α.Πατήσια και καταθέσαμε αίτηση στο ΙΚΑ Κεφαλληνίας (Πατήσια) την 26/5/2017 και μας κάλεσαν για εξέταση στις 13/7/2017 στο ΙΚΑ (Πειραιώς 181).

Η εξέταση διήρκησε 5 λεπτά (νευρολογικού τύπου).

Δε λάβαμε απάντηση και μας είπαν να πάμε στο ΙΚΑ Κεφαλληνίας σε 1 μήνα να λάβουμε την απόφαση (δε γνωρίζουμε αν είναι αρνητική ή θετική).

Ευχαριστώ

Παράβολο 46€ είχατε καταβάλλει;

Εικόνα Σταύρος Παπαδόπουλος

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Το παράβολο των 46 ευρώ το είχατε καταβάλλει;

Ρωτάω γιατί καλώντας στο 2105215385 (τηλ. γραμμή για θέματα ΚΕΠΑ) μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί η απόδειξη με την υποβολή της αίτησης.

Στα δικαιολογητικά όμως το έχει ως υποχρεωτικό.

Τι από τα δύο ισχύει;

Την κατέθεσα μαζί με την αίτηση

Εικόνα Ntina Pana

Καλησπερα,

Την απόδειξη (παράβολο (46€) την κατέθεσα μαζί με την αίτηση και έτσι πήρα αριθμό πρωτοκόλλου.

Εξέταση ΚΕΠΑ, επίδομα από Πρόνοια

Εικόνα Aneta Mag

 Γεια σας, πληρώνετε τα 46€ μαζι με την αιτηση σας γιατι αλλιως δεν ενεργοποιείται η αίτησή σας στο συστημα τους. Σας καλουν για αξιολογηση αναλογα με το ποσα περιστατικα ιδιου τυπου εχουν  συγκεντρωθεί ώστε να συσταθεί επιτροπή γιατρων, τουλάχιστον σε εμας ετσι λειτουργησε που είμαστε εκτος Αθηνων. Από την στιγμη που καταθεσετε αιτηση ΚΕΠΑ, θα πατε προνοια του δημου σας να κανετε αιτηση κι εκει, κι όταν θα παρετε το ποσοστο αναπηριας θα το προσκομισετε στην Προνοια, ώστε να ξεκινησει το επιδομα. Συνηθως αργει η ολη κατασταση, αλλα πληρωνεστε αναδρομικα από την αιτηση σας στην προνοια.

Σχετικά με την εξέταση ΚΕΠΑ

Εικόνα Σταύρος Παπαδόπουλος

Ntina Pana, Aneta Mag, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Και εγώ αυτό ήξερα, ότι με την αίτηση καταβάλλεις και την απόδειξη πληρωμής του παραβολου, απλά στο τηλ. ήταν κατηγορηματικοί ότι μπορεί να γίνει η πληρωμή σε δεύτερη φάση, αφού έχεις καταθέσει την αίτηση.

1) Η πληρωμή γίνεται σε οποιαδήποτε ΙΚΑ; Την αίτηση για το ΚΕΠΑ θα την καταθέσω στην Πειραιώς 181 και απ' ό,τι μου είπαν τηλεφωνικά εκεί δε μπορεί να γίνει η πληρωμή.

2) Aneta Mag, μπορείς να υποβάλλεις αίτημα στην Πρόνοια χωρίς να έχεις την απάντηση - αξιολόγηση από το ΚΕΠΑ; Δεν το ήξερα.

Αν σου τα καταβάλλουν αναδρομικά ΟΚ, απλά το σημαντικότερο είναι να μην υπάρχουν καθυστερήσεις όσον αφορά το κομμάτι του ΚΕΠΑ (τυχόν απόρριψη, ενστάσεις κλπ)

Ευχαριστώ

Ναι, φυσικά μπορείς να κάνεις αίτηση

Εικόνα Aneta Mag

Ναι φυσικά μπορείς να κάνεις αίτηση χωρίς να έχετε περάσει από επιτροπή, αρκεί να έκανες την κατάθεση δικαιολογητικων στο ΚΕΠΑ και απλά δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωση στην πρόνοια ότι θα προσκομισεις την απόφαση αναπηρίας μόλις σας κοινοποίηθει. Όσο αφορά την καθυστέρηση όσο υπάρχει η γραφρειοκρατεια θα υπάρχει και η αργοπορια. Υπομονή και καλή δύναμη και εγώ μόλις πριν λίγο τελείωσα από όλα αυτά.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;