Επανάληψη Νηπιαγωγείου λόγω ανωριμότητας

Εικόνα Amalia Kir

Καλησπέρα σας, έχω δίδυμα αγοράκια 4 χρονών, γεννημένα στις 30/12/2012. Βάσει νόμου, φέτος τον Σεπτέμβριο  2017 θα πρέπει να πανε νηπιαγωγείο. Οι γιοι μου γεννήθηκαν πρόωροι 28 εβδ. με αποτέλεσμα ο ένας μου να έχει πιστοποιημένη αναπηρία με ποσοστο 70% (εγκεφαλική παράλυση) και ο άλλος μαθησιακά (χωρίς διαγνωση). Ο πρώτος είναι αρκετά λειτουργικός, περπατάει μόνος του, ανεβαίνει σκαλιά και είναι τζιμανι! Πανέξυπνος. 

Τα πάω 2 φορές τη βδομάδα στην ΕΛΕΠΑΠ για φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες.

Εξωιδρυματικό επίδομα δημοσίου

Εικόνα Amalia Kir

Χθες περάσαμε επιτροπή ΚΕΠΑ με τον 4χρονο γιο μου (ημιπληγία - εγκεφαλική παράλυση) και μας είπαν εκεί στην Επιτροπή, να κάνουμε αίτηση για το εξωιδρυματικό επίδομα δημοσίου (ΕΟΠΥΥ). Ξέρει κανείς α) πόσο ειναι το ποσό και β) αν πρέπει να περιμένω την απόφαση των ΚΕΠΑ και μετά να κάνω την αίτηση;

Επανεξέταση ΚΕΠΑ

Εικόνα Amalia Kir

Καλημέρα σας, ο γιος μου εχει εγκεφαλικη παραλυση. Περάσαμε ΚΕΠΑ στις 05/6/2014 και μας έδωσαν το 67% εως και τις 30/6/2016. Το ερωτημά μου είναι.. τώρα τι κανω που τελειώνει η διορία; Ξανακάνω τη διαδικασία απο την αρχή; Ξαναμαζευω τα ιδια χαρτια, παλι μου συμπληρωνει τον φακελο ο γιατρος του, παλι ξημεροβραδιαζομαια στα ΚΕΠΑ; αγχωθηκα!  Μπορείτε να με καθοδηγήσετε;

Υπερτονία 26 μηνών...

Εικόνα Amalia Kir

Καλησπέρα σας, ξαναγραφω το ποστ  γιατι δεν ξερω αν χθες το δημοσιευσα  σωστα. Ειμαι καινουργια εδω κ δεν τα παω κ τοσο καλα με τους υπολογιστες.

Στο δια ταυτα.. εχω διδυμα αγορακια 26 μηνων πια, προωρα γεννημενα στις 28 βδ. Ο πρωτος μου γιος δυο μερες αφου γεννηθηκε παρουσίασε  εγκεφ.αιμορ. β βαθμου η οποια κ εξαλειφθηκε τον επομενο μηνα. Εκατσε στην μενν δυο μηνες , πηρε το βαρος πιυ επρεπε κ τον πηρα σπιτι. 3 μηνες μετα επαναλαβαμε  τον υπερηχο εγκεφαλου κ ολα μια χαρα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.