Εξωιδρυματικό επίδομα δημοσίου

Εικόνα Amalia Kir

Καλημέρα, χθες περάσαμε επιτροπή ΚΕΠΑ με τον 4χρονο γιο μου (ημιπληγία - εγκεφαλική παράλυση) και μας είπαν εκεί στην Επιτροπή, να κάνουμε αίτηση για το εξωιδρυματικό επίδομα δημοσίου (ΕΟΠΥΥ).

Ξέρει κανείς α) πόσο ειναι το ποσό και β) αν πρέπει να περιμένω την απόφαση των ΚΕΠΑ και μετά να κάνω την αίτηση;

Ευχαριστώ

Σχόλια

Επίδομα εγκεφαλικής παράλυσης (Σπαστικότητας)

Εικόνα Γιάννης_1970

Το επίδομα για την περίπτωση σας λέγεται "Εγκεφαλικής παράλυσης (Σπαστικότητας)"

Είναι 1.394 € το δίμηνο.

Εμάς λήγει τον Ιούλιο 2017. Πρέπει να ξαναπεράσουμε ΚΕΠΑ τότε.

Από τη στιγμή που κάνατε αίτηση στο ΚΕΠΑ μέχρι το ραντεβού πόσος καιρός πέρασε;

like0

Εξωιδρυματικό επίδομα δημοσιου

Εικόνα Amalia Kir

Γιαννη καλημερα, έκανα την αίτηση στις 20 Ιουλίου και  μας κάλεσαν για τις 14 Σεπτέμβρη, σχετικά νωρις. Τα χαρτια μας τα κατεθεσα στο Ικα Καλλιθεας και περασαμε επιτροπη στην Πειραιως.

Οι γιατροί ηταν αρκετα κατατοπιστικοι, μας ρωτησαν ποιο επιδομα αιτουμαστε και επειδη δεν ξεραμε , μας ειπαν οι ιδιοι οτι θας μας "δωσουν" το εξωιδρυματικο επιδομα δημοσιου.

Σε εναν μηνα θα βγει η αποφαση και τοτε πρεπει στο ταμειο μας να καταθεσουμε τα δικαιολογητικα.

Το επιδομα δλδ μπαινει καθε διμηνο; και αφου κανεις την αιτηση ποτε σου κατατειθετε; αργεί ή και αυτή η διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη; Επίσης βγαινει μόνο για 2 χρόνια;

Χθες πηγαμε παιδιατρο για εμβολια και πηραμε και τη βεβαιωση για το κολυμβητηριο, μας ειπε πως το παιδι ειναι 100% λειτουργικό και πως μας "μενει"πια να φτιαξουμε το αισθητικό κομματι (παει σαν να μην εχει καλη ισορροπια), ελπιζω κι αυτο σιγα σιγα να λυθει.

Τελευταια ερωτηση αν ξερετε, οι γιοι μου(διδυμα) ειναι προωροι 28βδ και γεννημενα στις 30/12/2012. Πανε φετος σε ιδιωτικο προνηπιο και τον Σεπτεμβρη του 2017 πρέπει να τα γραψω νηπιαγωγειο, γνωρίζεις αν μπορω να μην  τα γραψω αλλα να παραμείνουν 2η χρονια στο προνηπιο και να κάνω την εγγραφη για το νηπαιγωγειο τον Σεπτεμβρη του 2018..για 2 μερες ειναι κριμα να φανε την χρονια..

like0

Αμαλία νομίζω πρέπει να τα γράψεις νηπιαγωγείο

Εικόνα didyma1103

Αμαλία νομίζω πρέπει να τα γράψεις νηπιαγωγείο. Αλλά μπορείς μετά να κάνεις επανάληψη ! Δηλ. να πάτε άλλη μια χρονιά νηπιαγωγείο. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! 

like0

Ευχαριστω!

Εικόνα Amalia Kir

Αλλοι μου λενε γινεται αλλοι δεν γινεται, δεν ξερω, θα το ψαξω και θα ενημερωσω. Ο γιος μου κανει προγραμμα στην Ελεπαπ και εκει ειναι μονο πρωι, αν τον σεπτεμβρη τον γραψω νηπιο δεν θα μπορει να συνεχισει εκει το προγραμμα του, και θα πρεπει να βρω φυσιο σπιτι κλπ κλπ. Ειμαι πολυ ευχαρηστημενη με την ελεπαπ και ο λογος που θελω να καθυστερησω την εγγραφη ειναι ακριβως γιατι θελω το παιδι να κανει +1 χρονο εκει..

Η δ/ντρια του παιδικου που πανε μου ειπε πως εχει ξαναπροκυψει τετοιο ζητημα και με ενα χαρτι απο αναπτυξιολογο το παιδακι παρεμεινε..πηρα την πρωτοβαθμια αλλα ετυχα στην εναρξη της σχολικης χρονιας και η υπαλληλος μου ειπε να ξανατηλεφωνησω τον Οκτωβριο..

Ευχαριστω για τις ευχες, επισης!

like0

Επανάληψη Νηπιαγωγείου 2η ή/και 3η χρονιά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Δείτε το βιολόγιο με θέμα Επανάληψη Νηπιαγωγείου 3η χρονιά νομίζω ότι θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης, το υπ' αρ. πρωτ. 137/14-4-2015 έγγραφο της Σχολικής Συμβούλου, κ. Σ. Περδικάρη, προς τις/τους Προϊσταμένες/νους των δημοσίων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων σχετικά με την «Επανάληψη φοίτησης μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο σχολικού έτους 2015-2016». Θα σας δώσει το στίγμα για το τι ακριβώς ισχύει.

ΑΓΚ

like0

Από τη μέρα της αίτησης θα το πάρεις

Εικόνα Γιάννης_1970

Aπο την μερα της αιτησης θα το παρεις με την επομενη  ή μεθεπομενη καταβολη στους δικαιουχους.

Παντως δεν χανεις περιοδο, θα ειναι αναδρομικά τα λεφτα απο την μερα της αιτησης. 

Η αποφαση ΚΕΠΑ μπορει να εχει διαρκεια 3-5 χρονια ή επ' αοριστον εξαρταται την παθηση (π.χ. το σύνδρομο Down δεν αλλαζει...).

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.