Άσπεργκερ στον γιο μου 9 ετών

Εικόνα Nashua Petre

Έχω έναν γιο 9 ετών. Από τριών ετών έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε οχι εντατικά με επισκέψεις σε παιδοψυχιάτρους με δική μου προτροπή (ο σύζυγος δεν συμφωνούσε με την άποψή μου ότι κατι διαφορετικό έχει το παιδί μας) χωρίς να μπορούν να δουν κατι στον μικρό μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα στο μεγάλωμά του, απλά εμένα κάτι μου έλεγε ότι είναι διαφορετικός. Πολλές φορές τον έβλεπα να τον απορροφούν οι σκέψεις του.

Φέτος άρχισαν να τον ενοχλούν χαμηλοί ήχοι του στοματος και ξαναπήγαμε σε παιδοψυχίατρο. Η διάγνωση: "Ηπια συμπτώματα Άσπεργκερ με ήπιες δυσκολίες στο κοινωνικό κομμάτι". Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι στο χαρτί γράψαμε ειδική φοβία (έχουμε ένα θέμα με τον φόβο κοιμάται μαζι μας) γιατί, όπως μου είπε η παιδοψυχίατρος, το Άσπεργκερ δεν καλύπτει παροχές και δεν μπορεί να γράψει ΔΑΔ γιατί το παιδί δεν ανήκει εκεί..

Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Είναι καινούρια μονοπάτια αυτά για εμάς. Αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία, θα ήθελα τη συμβουλή του.

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Τι εννοείς τον απορροφούσαν οι σκέψεις του;

Εικόνα Maria Papadamis

Καλησπέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Σχετικά με αυτό που έγραψες πως έβλεπες ότι τον απορροφούσαν οι σκέψεις του τι ακριβώς εννοείς; Εμένα ο γιος μου είναι τώρα οχτώ μηνών και κολλάει τον βλέμμα του. Από πέντε μηνών το έχω παρατηρήσει. Τον τελευταίο καιρό το κάνει λιγότερο αλλά συνεχίσει και το κάνει. Είχες παρατηρήσει κάτι τέτοιο στην ηλικία του γιου μου; Σε ευχαριστώ πολύ.

Μέχρι την ηλικία των τριών

Εικόνα Nashua Petre

Μέχρι την ηλικία των τριών δεν έβλεπα κάτι στον μικρό μου. Μετά τα τρια αρχισα να παρατηρω οτι πολλες φορες ηταν "στον κοσμο του'' οπως λεω εγω. Αργοτερα που μεγαλωσε  και τον ρωτουσα "τι σκεφτεσαι παιδι μου;" μου απαντουσε: "Τωρα σκεφτομαι τα δικα μου μαμα". Ηταν απο μικρος τυπικος στην αναπτυξη του μονο που ηταν λιγοτερο ομιλητικος απο τον ξαδερφο του για παραδειγμα. Ηταν και ειναι ενα πολυ κοινωνικο παιδι, που δυσκολευεται λιγο στην συναναστροφη με τους συνομιλικους. Δεν θυμαμαι να κολλουσε το βλεμμα του, οταν ηταν μικρος.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.