Αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μάκης Παπάς

Εχουμε ενα αγορακι 4,5 ετων με διαγνωση ΔΑΔ το οποιο το υποστηριζουμε δυναμικα τα τελευταια δυο χρονια με εργο- λογο- ιπποθεραπεια μουσικοκινητικη και παιδικο σταθμο. Ειδε μεγαλη βελτιωση και εχει πολυ καλο δυναμικο. Αναδυομενος λογος, μιμισεις επικοινωνια παιχνιδι, πολυ καλες κινητικες και νοητικες ικανοτητες. Συχνα, ενω γνωριζει κατι δεν το κανει οταν το ζητας ειτε γιατι λειτουργει αντιδραστικα και πεισμωνει, ειτε γιατι βαριεται. Ολοι οι ειδικοι που τον παρακολουθουν τον τελευταιο χρονο μας λενε οτι αποκλειεται η περιπτωση του ειδικου σχολειου και οτι σιγουρα το Κεδδυ θα προτεινει παραλληλη η ενταξη για τα νηπια. Μας καλεσαν πριν λιγες μερες και μας γνωμοδοτησαν για ειδικο σχολειο. Δεν υπογραψαμε και σκεφτομαστε τις κινησεις μας. Η παιδοψυχιατρος, οι δασκαλες και οι θεραπευτες το χαρακτηρισαν ως ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, καθως κανεις δεν περιμενε κατι τετοιο. Ειμαστε αναστατωμενοι και ψαχνουμε διαρκως τι κινησεις μπορουμε να κανουμε; Γνωριζει κανεις; Υπαρχει περιπτωση να αναθεωρησουν την γνωμοδοτηση, αν προσκομισουμε συμπληρωματικα εγγραφα απο γιατρο ΕΟΠΥΥ που να αντικρουει τη δικη τους αποφαση; Δεν θελουμε να μπλεξουμε με δευτεροβαθμιες επιτροπες παρολο που στην αναγκη θα το κανουμε. Νομικα, δικαστικα μπορουμε να κανουμε κατι; Το χαρτι του ΚΕΔΔΥ αν το υπογραψω μονο για να το παραλαβω και οχι γιατι συμφωνω μπορει να διακινηθει υπηρεσιακα η ειναι σαν ανυπαρκτο. Η κυρια που μας ενημερωσε στα ΚΕΔΔΥ σε ερωτηση μου για πιθανο λαθος, μας ειπε επι λεξη: "ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ". Απ’ την αλλη ολη η ομαδα που παρακολουθει τον μικρο επιμενει για λαθος εκτιμηση. Εμεις ειμαστε στη μεση και κοντευουμε να τρελαθουμε. SOS. Αν μπορει καποιος να με διαφωτισει. Ευχαριστω.

Σχόλια

Εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο

Εικόνα Kalma

Καλησπέρα σας, τώρα είδα το μήνυμά σας. Έχουν περάσει μέρες από τότε που διατυπώσατε το ερώτημα και δεν ξέρω αν στο μεταξύ βρήκατε άκρη. Ήθελα όμως να σας πω ότι το ΚΕΔΔΥ απλά εξέφρασε μια άποψη που δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε. Κανείς δε θα σας υποχρεώσει να στείλετε το παιδί σε ειδικό σχολείο αν εσείς δε συμφωνείτε. Απλά, αφού το ΚΕΔΔΥ δε γνωμοδότησε υπέρ της παράλληλης στήριξης, χάνετε τη δυνατότητα να έχετε δημόσια παράλληλη και αναγκαστικά πρέπει να βάλετε ιδιωτική.

Το ότι οι ειδικοί που παρακολουθούν και δουλεύουν με το παιδί διαφωνούν καθετα με τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, προφανώς και λέει πολλά. Χωρίς να μηδενίζω τη συνεισφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας και την ύπαρξη σωστών επαγγελματιών και παιδαγωγών, αναφέρω ότι κι εμείς είχαμε κακή εμπειρία από ΚΕΔΔΥ και άλλοι γονείς που γνωρίζω, κι ας ισχυρίζονται στο ΚΕΔΔΥ ότι "δεν κανουν ποτέ λάθος".

Εύχομαι να επιλέξετε την πλέον επωφελή λύση για το παιδάκι σας!

like109

Αξιολόγηση ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιάννης_1970

Το χαρτι-γνωματευση του ΚΕΔΔΥ δεν κοινοποιείται σε αλλον οργανισμό -σχολείο. Μονο αν θελησετε να κανετε εσεις αιτηση μέσω του σχολείου για το είδος της εκπαιδευτικης υποστηριξης που προτεινει το ΚΕΔΔΥ θα επισυναψετε στην αιτησης σας και την γνωματευση του.

like107

Τμήμα Ένταξης

Εικόνα Μάκης Παπάς

Μετα απο αρκετο ψαξιμο, προσανατολιζομαστε σε νηπιαγωγειο με τμημα ενταξης και αν χρειαστει ιδιωτικη παραλληλη. Απο βδομαδα θα μιλησω με καποιο διευθυντη σχολειου. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν με ρωτησει για κεδδυ τι του λεω και αν εχει δικαιωμα να αρνηθει την εγγραφη η την ιδιωτικη παραλληλη. Επισης δεν ξερω τι αντιμετωπιση θα χουμε απ τα κεδδυ στην επομενη αξιολογηση που αφορα ολο το δημοτικο και αν η πρωτη αποφαση τους επηρεαζει.Ευχαριστω για τις απαντησεις.

like96

Δεν μπορεί να σας αρνηθεί την εγγραφή

Εικόνα Kalma

Το νηπιαγωγείο στο οποίο υπάγεστε -βάσει της διεύθυνσής σας- σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σας αρνηθεί την εγγραφή. Για την ιδιωτική παράλληλη στήριξη πλέον απαιτείται μόνο έγκριση από το σύλλογο διδασκόντων, η οποία και δίνεται γιατί η παράλληλη αποτελεί εξυπηρέτηση και για τον εκπαιδευτικό της τάξης. Για να είστε σίγουρος όμως μπορείτε να αναφέρετε στο διευθυντή την πρόθεσή σας να βάλετε ιδιωτική παράλληλη. Απεναντίας, δε χρειάζεται να αναφέρετε το γεγονός ότι πήγατε στο ΚΕΔΔΥ. Δεν είμαι γενικά της άποψης ότι πρέπει να κρύβουμε πράγματα από τους δασκάλους των παιδιών μας, αν όμως στα αλήθεια η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ αδικεί το παιδί (δεν είναι και η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει) γιατί να σχηματίσει η δασκάλα μια εικόνα για το παιδί που δεν το αντιπροσωπεύει; Επίσης, μην αγχώνεστε από τώρα για την επόμενη αξιολόγηση στο ΚΕΔΔΥ. Δεν έχει νόημα γιατί θα μεσολαβήσει καιρός και θα συνεκτιμηθεί η πρόοδος του παιδιού 

like112

Στο σχολείο κοινοποιείται

Εικόνα Elena5

Στο σχολείο κοινοποιείται. Σε άλλον οργανισμό κατόπιν αιτήσεως. 

like99

Βρέθηκα στη θέση σας πριν έναν χρόνο!!!

Εικόνα Demi Papa

Καλησπέρα κι απο μενα!!! Σας καταλαβαίνω απόλυτα!!! Βρέθηκα στη θέση σας πριν εναν χρόνο!!! Οταν εισηγήθηκαν απο το ΚΕΔΔΥ ειδικό πλαίσιο και για το δικό μου γιο. Αντέδρασα έντονα στην αρχή, μετά στενοχωρήθηκα αλλα κάθισα και σκέφτηκα πως ήταν το παιδί μου την προηγούμενη χρονιά στο κανονικό σχολείο στην ένταξη . Ηταν μόνος για να μην ενοχλεί την ροή του μαθήματος . Κι έτσι αποφάσισα να τον στειλω Ειδικό. Και τελικά δεν το μετάνοιωσα. Αντίθετα νοιωθω απίστευτη χαρά γιατί τον αγκάλιασαν απο την αρχή, τον εβαλαν αμέσως στην μικρή μεν αλλά τόσο ζεστή φωλιά των πέντε παιδιών που φοιτούν στον Ειδικό Νηπιαγωγείο μας και ο μικρός ήρθε και άνθισε , μέρα με τη μέρα προοδεύει.

Μέσα σε λίγους μήνες έμαθε να κόβει με το ψαλιδάκι , να κάνει κατασκευές, να κολλάει, να ΓΡΑΦΕΙ, αναγνωρίζει ολα τα γράμματα της αλφαβήτου και μετράει τουλάχιστον μέχρι το 30. Πλένει τα δοντάκια του χωρίς καμία βοήθεια, χεράκια κλπ και άλλα πολλά που αυτή τη φορά μου διαφεύγουν. Τρώει με τα άλλα παιδάκια γιατί ήθελε να τρώει μόνος. Και μιλάει , μιλάει και καθαρά . Είναι ευγενικός, λέει ευχαριστώ και παρακαλώ. Είναι ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!

Έχουμε δουλεια ακόμη αλλά δεν μπορω να μην πω το εξης: Πολλές φορες το κανονικό πλαίσιο δεν ταιριάζει σε όλα τα παιδάκια ή ακόμα μπορεί να μην είναι έτοιμα να το δεχθούν. Εμεις ανήκαμε σε αυτή την κατηγορία . Και φυσικά περιμένουμε και ελπίζουμε σύντομα να μπορεσει να ενταχθεί και να πάει κι εκείνος στο κανονικό σχολείο. Αν πάλι δεν τα καταφερει το μόνο που θέλουμε εγώ και ο μπαμπάς του είναι να είναι χαρούμενος!!!!!! 

like100

Δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε την απόφαση του ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Demi Papa

Τωρα για την αποφαση του ΚΕΔΔΥ. Δεν είστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσετε μπορει να αποφασίσετε να γράψετε το παιδί σας σε κανονικό πλαίσιο αλλα η παραλληλη που θα βάλετε θα ειναι ιδιωτική και θα πρεπει να συμφωνεί και ο Συλλογος Διδασκόντων σου Νηπιαγωγείου. Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε , νομίζω κανείς δεν θα αρνηθεί την εγγραφή του παιδιού . Δεν θα σας το συνιστούσα να μπλεξετε με δευτεροβάθμιες επιτροπές κλπ. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλη προοδο!! 

like114

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

Εικόνα Μάκης Παπάς

Ευχαριστω για τις συμβουλες. Θα κινηθουμε για Τμημα Ενταξης και για ιδιωτικη παραλληλη θα το δουμε, αναλογως τι θα μας πουν και απο το σχολειο. Ελπιζω να πεσουμε σε καλους παιδαγωγους.

like2

Όχι δεν κοινοποιείται στο σχολείο

Εικόνα Συννεφάκι

Καλησπέρα είμαι δασκάλα και θεία ενός αυτιστικού παιδιού. Το ΚΕΔΔΥ θα προτείνει ο,τι έχει να προτείνει. ΔΕΝ στέλνουν τίποτα στο σχολείο.. είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.. Μόνο εάν συμφωνήσει ο γονιός.. εάν προτείνουν ωστόσο ειδικό σχολείο και θέλετε ιδιωτική παράλληλη (δεν μπορείτε δημόσια εφ όσων προτείνουν ειδικό) θα πρέπει να εμφανίζετε το χαρτί διότι ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να εγκρίνει την ιδιωτική παράλληλη. Πρακτικα ποτέ δεν την αρνείται.. Εγώ θα πρότεινα, ωστόσο, επειδή στη διάρκεια των χρόνων περνάνε πάλι ΚΕΔΔΥ τα παιδιά να μιλήσετε ανοιχτά για τις προθέσεις σας στο ΚΕΔΔΥ μήπως πάρετε δημόσια. Τωρα ως αναφορά το νηπιαγωγείο δικαιούμαστε ανεξάρτητα από το που μένετε και μόνο με τη γνωμάτευση να το γράψετε σε νήπια με τμήμα ένταξης (δε χρειάζεται το ΚΕΔΔΥ).. εάν ωστόσο θέλετε στη γειτονιά, θα βάλετε ιδιωτική παραλληλη διότι θα σας ζητουν να περάσετε ΚΕΔΔΥ κ.τ.λ. εκπαιδευτικοί σύμβουλοι κ.τ.λ.

like122

Γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Elena5

Ίσως από τη βιασύνη μου να γράψω το προηγούμενο post μου δεν έγινα κατανοητή. Δεν κοινοποιείται γραπτώς η γνωμάτευση στο σχολείο, ωστόσο, ενημερώνεται ο Διευθυντής ή/και ο εκπαιδευτικός του τμήματος του μαθητή προφορικά, εφόσον το ζητήσουν. Όσο για την εγγραφή σε Τμήμα Ένταξης, όχι αυτή δεν μπορεί να γίνει εφόσον το ΚΕΔΔΥ προτείνει Ειδικό Σχολείο.  Διαφορετικά μπορεί να εγγραφεί στο σχολείο της γειτονιάς του με ιδιώτη βοηθό. 

like127

Αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαρ. Πα.

Ειμαι μαμα διδυμων αγοριων που ειναι στο φασμα του αυτισμου. Μετα απο την αξιολογηση του ΚΕΔΔΥ και πριν τελειωσει την εξεταση του ο ενας απο τους δυο βγηκε η διευθυντρια του κεντρου και ουσιαστικα μου ανακοινωσε πως κατοπιν επικοινωνιας με τη νηπιαγωγο του σχολειο που φοιτουν και με γνωμονα παντα το "καλο" του παιδιου πρεπει να παει στο ειδικο νηπιαγωγειο. 

Ειμαι υποχρεωμενη να στειλω το παιδι μου εφοσον διαφωνουμε ο παιδοψυχιατρος κι εμεις οι γονείς;;

Σε ποια νομοθεσια μπορω να στηριχθώ;

Σας ευχαριστώ πολύ.

like47

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.