ΔΑΔ και επιθετικότητα στην κόρη μου 6,5 ετών

Εικόνα Φωτεινή Κουϊμτζή Μπασιαρά

Καλησπέρα, στην ομάδα... έχω μια κόρη 6,5 ετών με διαγνωσμένη ΔΑΔ. Τον τελευταίο καιρό παρουσίασε έντονη επιθετικότητα κι ένταση η παιδονευρολόγος μου σύστησε το Risperdal υπάρχει κάποιος που το έχει πάρει το παιδί του. Ανησυχώ γιατί ότι και να είναι είναι ένα φάρμακο.  

Σχόλια

Το παιδιά μου έπαιρναν Risperdal

Εικόνα Παναγιώτα Γαρδελάκου

Τα παιδια μου επαιρναν το φαρμακο αυτο για αρκετο διαστημα. Στον ενα εκανε πολυ καλο (ηρεμια κανονικα υπνο) στο αλλο παιδι μου δεν ηταν τοσο αποτελεσματικο. Εξαρταται και απο τον οργανισμο του καθε παιδιου.

like0

Ψυχοφάρμακα στα 6χρονα...

Εικόνα Anamela

Δεν παύει να είναι ένα ψυχοφάρμακο. Δεν είμαι ειδικός, αλλά στη θέση σας θα έπαιρνα και δεύτερη και τρίτη γνώμη πριν του το δώσω. Σε μας το σύστησε ένας ψυχολόγος για το γιο μας όταν ήταν στην εφηβεία και είχε πολύ έντονα συμπτώματα ΔΕΠΥ με επιθετική συμπεριφορά. Τελικά καταφεύγοντας σε πιο ειδικούς καταλήξαμε σε εντελώς άλλου τύπου φάρμακο (διεγέρτη ντοπαμίνης) με καλά αποτελέσματα. Πιθανόν αυτό να είναι άσχετο για την περίπτωση σας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι σοβαρή απόφαση και θέλει ψάξιμο. Επίσης εκ πείρας μην υποτιμάτε τις εναλλακτικού τύπου παρεμβάσεις (διαιτητικές κλπ.)

like0

Απευθυνθείτε σε Παιδοψυχίατρο

Εικόνα Kostas Texnasmatablog

Καλό είναι να απευθυνθείτε σε Παιδοψυχίατρο.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.