Διακοπή επιδόματος αν βρω δουλειά;

Εικόνα Alexandros Hatziioannidis

Γεια σας Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη εάν το συγκεκριμένο ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί,αλλά επειδή δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είπα να κάνω τον κόπο γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Αυτήν την στιγμή λαμβάνω προνοιακό επίδομα αναπηρίας με ποσοστό 67%. Λόγω της κατάστασης με τον COVID-19 οικονομικά βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση ( όπως και πολλοί άνθρωποι φαντάζομαι) και θα ήθελα να ρωτήσω, εάν βρω κάποια δουλειά η εαν ανοίξω κάποια εταιρεία μεσω ίντερνετ, θα γίνει διακοπή του επιδόματος;

Ευχαριστώ πολύ, Αλέξανδρος.

Σχόλια

Το προνοιακό επιδομα δεν είναι εισόδημα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Το προνοιακό επιδομα δεν είναι εισόδημα. Είναι μια είδους βοηθειας για τα τεράστια έξοδα που υπάρχουν σε άτομα με αναπηρία ανάλογα το είδος της για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις καλυτέρευσης της ζωής τους.

Οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα να το λαμβάνετε ακόμη κι όταν δουλεύετε. Δεν μιλάμε για αναπηρική σύνταξη, ε;

Ρωτήστε στον ΟΠΕΚΑ για σίγουρα, αλλά πιστεύω δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να εργαστείτε.

like2

Αν κολλήσω ένσημα, πρέπει να το δηλώσω στην πρόνοια

Εικόνα Alexandros Hatziioannidis

Καλησπέρα,

Οχι δεν μιλάω για αναπηρική σύνταξη αλλά για το προνοιακό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.
Πριν κάποια χρόνια που είχα ρωτήσει και στον ΟΠΕΚΑ αλλά και στην Πρόνοια μου είχαν πει ότι εάν ξεκινησω να δούλευω κάπου και μου κολλήσουν ένσημα, θα πρέπει να πάω να το δηλώσω στην Πρόνοια και αυτομάτως θα μου το έκοβαν για την διάρκεια που ήμουν ασφαλισμένος.

Βεβαια έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε και οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν ήταν και 100% σίγουροι. 

Για αυτό και ρωτάω εάν γνωρίζει να μου πει κάποιος.

like0

Αυτό γράφει ο ΟΠΕΚΑ

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Δικαιούχα πρόσωπα:
α. Τα ανασφάλιστα ή έμμεσα ασφαλισμένα άτομα
β. Τα άμεσα ασφαλισμένα άτομα με αναπηρία, εφόσον:
•    δεν ασκούν επάγγελμα και είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα του ΟΑΕΔ ή έχουν διακόψει την άσκηση του επαγγέλματος που ασκούσαν και δεν δικαιούνται σύνταξη ή επίδομα ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική ενίσχυση από τον ασφαλιστικό φορέα τους, επειδή δεν πληρούν τις απαιτούμενες ασφαλιστικές προϋποθέσεις που προβλέπουν οι οικείες διατάξεις του ασφαλιστικού τους οργανισμού.

Άρα ίσως διακοπεί το επίδομα.

like1

Σχετικά με την διακοπή επιδόματος όταν εργάζεσαι

Εικόνα Δημήτρης

1) Αυτά που γράφει ο κύριος Μπαρδάκης εδώ: https://www.noesi.gr/book/epidoma-varias-anapirias-pronoia

δεν ισχύουν ακόμα και σήμερα; 

2) Επίσης στα σχόλια γράφει: «Οταν όμως κάποιος εργάζεται, μόνο αν υποβάλλει αίτηση στην οποια θα δηλώνει και θα αναλύει ακριβώς εκείνο το χρονικό σημείο που θα συμπληρώνει τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις, να κάνει δηλαδή επίκληση του νόμου, μόνο τότε θα μπορέσει να συνεχίσει την επιδότησή του.

Ειδική περίπτωση, αλλά σύμφωνα με το γράμμα του νόμου μπορεί να το κάνει.»

Που πρέπει να γίνει αυτή η αίτηση; Και θα έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης;  Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης εδώ: http://www.crohnhellas.gr/nomothesia/ODIGOS_POLITI_ME_ANAPIRIA.pdf σελίδα 116  3.9.1/2δ αναφέρει αυτά που λέει και ο κύριος Μπαρδάκης.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.