Δράση διαμαρτυρίας του ΔΕΣ με τίτλο "Ανοιχτό Σχολείο"

Εικόνα Jackie
Την Κυριακή 14/10/2012 και σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Δ.Ε.Σ. στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα Μουσικά Σχολεία της Αθήνας, εκπρόσωποι από ΣΜΕΑΕ της Αθήνας συνεδρίασαν σε Γενική Συνέλευση (2η κατά σειρά αυτές τις μέρες) με σκοπό, πέρα από την αποτίμηση της διαμαρτυρίας (που ήταν θετική), να παρθούν αποφάσεις για το συνεχιζόμενο εμπόδιο των μεταφορών και των προβλημάτων με ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ανεπάρκειας στην κάλυψη θέσεων στην παράλληλη στήριξη. Το Δ.Ε.Σ. αντιμετωπίζει ενιαία την οποιαδήποτε έλλειψη ή ανεπάρκεια από μέρους της Πολιτείας, η οποία καταλύει το ισότιμο δικαίωμα των παιδιών της ΕΑΕ στη μόρφωση, από ό,τι κι αν προκαλείται – ελλείψεις υποδομών, προσωπικού ή μεταφορών. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι το ίδιο: στέρηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση, ασύμμετρη επιβάρυνση του παιδιού και της οικογένειάς του μέσα σε μια σκληρή περίοδο για τις ευπαθείς ομάδες. Θεωρούμε ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ημίμετρα και υπεκφυγές δελτίων τύπου που ανακοινώνουν τις μισές λύσεις. Με ανακοινώσεις που λένε τη μισή αλήθεια. Που δείχνουν για άλλη μια φορά την πραγματική αδιαφορία με την οποία η Πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα της Ε.Α.Ε. αλλά και των μεταφορών των μαθητών γενικότερα. Ως εκ τούτου οι Εκπρόσωποι των ΣΜΕΑΕ του Δ.Ε.Σ. αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά ενέργειες και δράσεις, διότι θεωρούμε ότι η παρέμβασή μας στη λύση των προβλημάτων πρέπει να είναι άμεση και καθοριστική. Έτσι, συστάθηκαν ομάδες όπου η κάθε μία έχει συγκεκριμένη ενέργεια να σχεδιάσει και να εκτελέσει και ανάμεσα σε μια σειρά δράσεων (που δε θα θέλαμε ακόμη όλες να τις ανακοινώσουμε) αποφάσισαν: 1. Κατάθεση Επερωτήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συνεχιζόμενη παραβίαση του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση και τα παράπλευρα προβλήματα που δημιουργεί. 2. Υλοποίηση και ευρεία δημοσιοποίηση της δράσης "ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ", όπου μαθητές, γονείς και ΔΠ/ΕΕΠ/ΕΒΠ σε κεντρικό σημείο της Αθήνας δημιουργούν ένα ανοιχτό σχολείο που φιλοξενεί τους μαθητές και καταθέτει το πρόβλημα: ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Περισσότερα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.