Εγκεφαλική παράλυση, σπαστική ημιπληγία, ΚΕΠΑ

Εικόνα Λουίζα Άγγελος

Καλημέρα 

Έχω ένα γιο 9 ετών (δίδυμη κύηση) που γεννήθηκε στις 33 εβδομάδες. Από 8 μηνών κι έπειτα από δική μου υποψία, πήγαμε σε παιδονευρολογο και η μαγνητική έδειξε εγκεφαλική παράλυση, σπαστική ημιπληγία αρ. πλευρας. Κάνει φυσικοθεραπείες από τότε. Νοητικά δεν έχει κανένα πρόβλημα - το αντίθετο - είναι στην 4η δημοτικού και άριστος μαθητής. Έχει Ιπποποδια και πολύ σφιχτό πόδι αλλά περπατάει, τρέχει, σκαρφαλώνει (με το δικό του τρόπο) και το χεράκι του έχει αγκυλώσεις. Δεν στρίβει ο καρπός ούτε ο αγκώνας, η παλάμη ανοίγει ελάχιστα αλλά δε μπορεί να πιάσει ή να αφήσει αντικείμενα εύκολα. Το χρησιμοποιεί κυρίως βοηθητικά, μόνο όταν είναι απαραίτητο. 

Αποφάσισα τώρα πια να τον περάσω από ΚΕΠΑ, να διεκδικήσω εκ μέρους του ότι δικαιούται.

Γνωρίζετε αν δικαιούται κάποιο επίδομα; 

Τι να προσέξω; 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.