Έχω ένα παιδάκι που έχει διαγνωστεί με Άσπεργκερ

Εικόνα Sofia Sotiriou

Έχω ένα παιδάκι που έχει διαγνωστεί με Άσπεργκερ. Του χρόνου θα πάει Α Δημοτικού, αλλά είναι αδύνατον να βρω σχολείο που θα τον δεχτεί. Οι δασκάλες του μου λένε να κοιτάξω κάποιο σχολείο για χαρισματικά παιδιά. Μήπως γνωρίζετε κάποια σχολεία που είναι "ανοιχτά" στην εισαγωγή αυτών των παιδιών; Σκέφτομαι να μην ενημερώσω το επόμενο σχολείο για την ιδιαιτερότητα του, αλλά φοβάμαι ότι θα το καταλάβουν και θα τον απομακρύνουν και αυτό δεν θα του κάνει καλό. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ.

Σχόλια

Δημοσιο σχολείο δεν μπορει να αρνηθεί

Εικόνα Γιάννης_1970

Δημοσιο σχολείο δεν μπορει να αρνηθεί καποιο  παιδι.

Καντε αιτηση για να περασει το παιδι απο το ΚΕΣΥ (πρωην ΚΕΔΔΥ). Εκει θα το δουν και θα προτεινουν αν χρειαζεται υποστηριξη, τμημα ενταξης ή παραλληλη στηριξη. Ειναι φορεας του Υπ. Παιδειας.

Ξερω παιδι με Asperger που φοιτα στο δημοσιο γυμνάσιο.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.