Ειδικές ανάγκες, σχολή, πιστοποίηση

Εικόνα Jenny Danaki

Γειά σας!

Ειμαι 20 ετών και μένω Δυτική Αττική. Εχω διαγνωστεί με βαριά κατάθλιψη και αγχωτικη διαταραχή μετά από μπουλινγκ που έφαγα στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Σε σχολή δεν κατάφερα να περάσω, γράφτηκα σε μια ιδιωτικη την οποία σταμάτησα γιατί δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα οι γονεις μου. Είχα κάποια συμπτώματα στο σχολείο και 2 δάσκαλοι στο δημοτικό επέμεναν να διαγνωσθω γιατί έχω μεγάλο θέμα με την συγκέντρωση και την επικοινωνία και επίσης δεν έχω κοινή λογική μέσα μου, δεν ξέρω αυτονόητα πράγματα και δεν μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα τόσο εύκολα και έχω υπερένταση συνέχεια.

Η οικογένεια μου αν και την αγαπώ απίστευτα, είναι λίγο συντηρητική με αυτά τα θέματα και για αυτό ήταν αρνητικοί, οπότε δεν διαγνώσθηκα ποτέ αν και φαίνεται πως πληρώ όλα τα κριτήρια για ΔΑΠ και ΔΕΠΥ.

Αναρωτιέμαι πως θα μπορούσα να πάρω πιστοποιητικό και αν έχω ελπίδες να πάρω κάποιο επίδομα, κάποια μοριοδοτιση αν ξαναδώσω πανελληνιες ή αν περάσω σε κάποια σχολή μακριά να δικαιούμαι να μείνω σε φοιτητική εστία. Όσο αφορά τις εστίες είδα ότι προτεραιότητα στέγασης έχουν τα ΑμεΑ και τα άτομα με κάποια άλλα κοινωνικοοικογενειακά κριτηρια.

Δεν μπορώ να δουλέψω σε σερβις ή σε πωλήσεις σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, ώστε να βγάλω τα δίδακτρα της ιδιωτικής σχολής, δυστυχώς. Το προσπάθησα πολύ αλλά δεν με πήραν σε δουλειά. Επίσης, γιατρός πλέον δεν με παρακολουθεί, ειχα πάει στα κρυφά για την κατάθλιψη αλλά το έμαθαν οι γονείς μου και δεν με ξανάφησαν ώστε να με παραπέμψει στο ΚΕΠΑ. 

Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου πει τι ισχύει για άτομα με τετοιο υπόβαθρο όσο αφορά την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, το πως παίρνεις πιστοποίηση ή επίδομα.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Χαίρομαι που υπάρχει ένα τέτοιο forum ώστε άτομα και γονείς με τα ίδια βιώματα να έρχονται κοντά. 

Σχόλια

Θα πας στο ΚΕΣΥ

Εικόνα Χρυσάνθη Σταματάκη Χατζηπερρου

Θα πας στο ΚΕΣΥ να δεις αν σου επιτρέπουν να πάρεις γνωμάτευση αφού περάσεις από αξιολόγηση δεν είναι δύσκολη, θα πας όμως των Σεπτεμβρη στο ΚΕΣΥ της περιοχής σου, θα πεις το πρόβλημα σου κι αν σου πουν όχι, τότες θα πάρεις τηλέφωνο ή θα πας αυτοπροσώπως σε ένα ιατροπαιδαγωγικό κέντρο της περιοχής σου της πόλης σου, αν είναι μπορώ να σε βοηθήσω να βρεις που ανήκεις.

Δείτε περαιτέρω πληροφορίες και χάρτη με τις αντίστοιχες υπηρεσίες, από τον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr:

like0

Διπολική διαταραχή

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

  Είναι μια ψύχωση, που εναλλάσσονται καταθλίψεις και μανίες. Το ζητούμενο είναι η ισορροπία, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα για να επιτευχθεί η Νορμοθυμία!

  Έχω περάσει πολλές και δύσκολες καταθλίψεις. Μείζων καταθλίψεις που πραγματικά είναι σα να περνάς μέσα απ' την κόλαση.

  Όπως και οι μανίες είναι πολύ επικίνδυνες γιατί ζεις μια φανταστική ζωή χωρίς να έχεις συναίσθηση της πραγματικότητας.

  Οι υπομανίες είναι ένα εκπληκτικό διάστημα, ζηλευτό θα έλεγα, οι σκέψεις γρήγορες, αυτοπεποίθηση στα ύψη και μπορείς να καταφέρεις πράγματα που δεν μπορεί ο μέσος άνθρωπος. Δυστυχώς όμως κρατά λίγο και ακολουθεί μετά ή κατάθλιψη, ή μανία.

  Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, συχνές συνεδρίες με τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και με μεγάλη θέληση από τον ίδιο, μπορεί ένας διπολικός να είναι "ρυθμισμένος". 

  Έχω περάσει πραγματικά δύσκολα, αλλά τα τελευταία 4 χρόνια είμαι σε νορμοθυμία και χαίρομαι την ζωή μου!

  Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να βοηθήσω κάποιον με την πείρα μου τώρα πια στα 51 μου.

 Με αγάπη και εκτίμηση σε όλους όσους παλεύουν και μάχονται να είναι καλά στη ζωή τους! Και σε όλους τους ειδικούς που τους βοηθούν!

like0

Διπολική διαταραχή

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου για την διπολική διαταραχή με ανθρώπους που έχουν την ίδια πάθηση κι αν μπορέσω να τους βοηθήσω.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.