Ελλιπής οπτική και ακουστική μνήμη

Εικόνα Βασιλική Κασσιου

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να με βοηθησετε με εμπειριες πανω στην ιδια κατασταση που βιωνουμε. Ο γιος μου ειναι 12, παει πρωτη γυμνασιου και η ψυχολογια του ειναι πεσμενη, καθως δεν μπορει να γραψει και στεναχωριέται που διαβαζει τόσο πολύ και δεν αποδιδει. Εχω κανει αιτηση στο ΚΕΔΔΥ αλλα μου ειπαν 2 χρονια τουλαχιστον. Έχω χαρτιά απο το Ιατροπαιδαγωγικό του νοσοκομειου Βούλας αλλα δεν τους κανει στο σχολειο. Δεν ξερω πως να το χειριστω με το σχολειο. Παω συνεχεια και για ενημερωση και να τους εξηγω καθε φορα τι ειναι η δυσλεξια του παιδιου. Δεν μπορω να απογοητεύεται άλλο, είναι κρίμα για ένα τόσο φιλότιμο παιδί.

Σχόλια

Σχετικά με τις δυσκολίες της δυσλεξίας

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα,

Λυπάμαι για ολη αυτή την κατάσταση που εχετε βρεθει εσείς και το παιδι.

Δε ξερω δυστυχως απο ποιο αλλο φορεα θα μπορουσαν να δεχτουν τη διαγνωση αν δε δέχονται απο το Ιατροπαιδαγωγικο ουτε αν μπορειτε να απευθυνθειτε καπου αλλου.

Μήπως αν το συζητουσατε διπλωματικά με τον διευθυντή ή καποιον καθηγητη πιο συνεννοησιμο και ρωτουσατε αν θέλουν να επικοινωνησουν με τον θεραπευτη που δουλευει με το παιδι και ως υπεύθυνος επιστήμονας θα μπορουσε να τους δωσει οδηγιες και να τους εξηγησει τις δυακολιες; Καποιοι το εκτιμούν περισσότερο.

Εντωμεταξύ επενδύστε πολυ στο να μη πεφτει η αυτοεκτίμηση του παιδιού. Δειτε μαζι στο youtube το video: "Dyslexia explained: How it is like being dyslectic" και να του θυμιζετε συνέχεια οτι ειναι OK να δυσκολεύεται σε κάτι αλλα δε πειράζει επειδη ειναι καλος σε αλλα. Οι ενηλικες πια δυσλεκτικες μαθητριες μου μου ειπαν οτι οταν αρχίσαμε να συζητούμε μαζι τι ειναι η δυσλεξία και οτι οι δυσκολιες δε σημαινουν οτι ειναι κατωτερες απο τους αλλους, αλλαξε τελειως η ζωη και αυξήθηκε η αυτοπεποίθηση τους!

Καλη δυναμη και κουραγιο! Συγγνώμη που δεν ημουν πιο βοηθητικη.

Θερμές Ευχές
Βικυ

like0

Απευθυνθείτε ξανά στο ΚΕΔΔΥ και στον Σχολικό Σύμβουλο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σας, είναι σκόπιμο να απευθυνθείτε ξανά στο οικείο ΚΕΔΔΥ (της περιοχής κατοικίας σας), ενημερώνοντας τους ότι ο γιος σας φοιτά φέτος στην Α' Γυμνασίου. Είθισται, κατά την πρακτική, τα ΚΕΔΔΥ να δίνουν προτεραιότητα στην αξιολόγηση των μαθητών που αλλάζουν εκπαιδευτική σχολική βαθμίδα, δηλαδή φοιτούν στην Α Δημοτικού, στην Α Γυμνασίου ή στην Α Λυκείου.

  • Πότε ακριβώς και σε ποιο ΚΕΔΔΥ απευθυνθήκατε, όταν σας είπαν ότι θα πρέπει να τον δουν σε δύο χρόνια τουλάχιστον; 

Δείτε τη λίστα με τα ΚΕΔΔΥ πανελλαδικά εδώ www.noesi.gr/keddy

Ο μόνος αρμόδιος φορέας για να σας δώσει κάποιο χάρτη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σχολείο του παιδιού σας σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες του όπως για παράδειγμα τη δυσλεξία που αναφέρεται είναι το ΚΕΔΔΥ και κανένας άλλος. Φυσικά σε περίπτωση που απευθυνθείτε στο ΚΕΔΔΥ για αξιολόγηση είναι σκόπιμο να υποβάλετε τις οποίες γνωματεύσεις έχετε από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Τώρα σε ο,τι αφορά το σχολείο, σας συμβουλεύω να απευθυνθείτε και στον / στην Σχολικό Σύμβουλο της περιοχής σας. Να εξηγήσετε το πρόβλημα στο σχολείο και να εξηγήσετε το πρόβλημα με την τεράστια αναμονή για την αξιολόγηση του παιδιού σας από το ΚΕΔΔΥ.

Δείτε τη λίστα με τους σχολικούς συμβούλους πανελλαδικα εδώ www.noesi.gr/pde

  • Απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκετε, και ζητήστε να σας φέρουν σε επικοινωνία με τον Σχολικό Σύμβουλο που είναι αρμόδιος για το σχολείο, όπου φοιτά ο γιος σας.

Άγγελος Κουτουμάνος
NOESI.gr

like0

Το σχολείο είναι στο Κορωπί

Εικόνα Βασιλική Κασσιου

Καλησπέρα ευχαριστώ για το σχολειο είμαι στη περιοχή του Κορωπίου δίπλα μου είναι το ΚΕΔΔΥ μου είπαν ότι έχουν πολλά ραντεβού θα προσπαθήσουν λένε μέχρι εκεί. Μου πρότειναν να παω σε ψυχολόγο το παιδί ώστε να προωθήσουν όσο μπορούν το ραντεβού. Το έκλεισα με την έναρξη τις σχολικής χρονιάς γιατί δεν μου 'πε κάνεις ότι το Ιατροπαιδαγωγικο δεν τους κάνει. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την στήριξη θα δούμε το βιντεάκι που μου πρότεινες εύχομαι υγεία!!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.