Εν αναμονή της φωτογραφίας του δράστη που ασελγούσε σε παιδιά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο 40χρονος Έλληνας, που συνελήφθη προ δύο ημερών στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προσποιούμενος τον αστυνομικό, εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους, μετά την λήξη των μαθημάτων.

Ο δράστης φέρεται να έχει καταδικασθεί στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις, αφέθηκε ελεύθερος ωστόσο το 2008 (?) και, όπως προκύπτει από τις τελευταίες ειδήσεις, συνέχισε τη δράση του στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Εν αναμονή της εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου να παραχωρηθεί άδεια στις Αστυνομικές Αρχές, να δοθεί η φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα [ενημέρωση: τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα - δείτε εδώ], είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι γονείς το νου τους, εάν αυτός ο άνθρωπος τους φανεί γνωστό πρόσωπο.

Ενδέχεται να προκύψουν περαιτέρω καταγγελίες ανηλίκων εις βάρος του δράστη, εφόσον οι γονείς συζητήσουν με τα παιδιά τους εάν υπάρχει απόπειρα προσέγγισης από μέρους του.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις περιπτώσεις ασέλγειας σε παιδιά να οργανώνονται όσο καλύτερα γίνεται οι κατηγορίες και να έρχεται στο φως το αληθινό εύρος της δράσης των παιδόφιλων, δηλαδή ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων τους και η ακριβής καταγραφή των περιστατικών κακοποίησης. Αυτό συμβάλλει τόσο στη καταδίκη των δραστών όσο και στην παροχή βοήθειας και συμβουλευτικής στα θύματα και τις οικογένειες τους.

Θα σας κρατήσουμε ενημερους.

Άγγελος Κουτουμάνος
Κοινωνικός λειτουργός.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.