Φλοιώδης τύφλωση και αποχρωματισμός οπτικού νεύρου

Εικόνα Angel

Μήπως κάποιος γνωρίζει και μπορεί να μου εξηγήσει; Πήγαμε τον 6 μηνών γιο μου στον οφθαλμίατρο γιατί δεν παρακολουθεί. Έλεγα και γω άντε να βάλει γυαλιά το παιδί μυωπία θα έχει υπερμετρωπία κλπ και του εμποδίζει την προσοχή. Τα νέα όμως δεν ήταν αυτά που περίμενα.. Το πρόβλημα μας λέει ο γιατρός είναι στην επεξεργασία και όχι στο μάτι σαν όργανο. Μπορεί να ωριμάσει ο φλοιός με τον καιρό και κάποια στιγμή να δείτε βελτίωση μπορεί και να έχει φλοιώδη τύφλωση. Επίσης το οπτικό του νεύρο είναι ελαφρώς αποχρωματισμένο. Έπεσα απ τα σύννεφα!!!

Σχόλια

Αν κάποιος γνωρίζει, ας απαντήσει

Εικόνα Angel

Σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει κατι για αυτο ας απαντησει!!!!! 

like1

Παρόμοιο πρόβλημα (CVI / ανώριμο οπτικό νεύρο)

Εικόνα Little Raf

καλημερα angel
 ο δικός μας γιος γεννήθηκε πρόωρα (30η εβδομάδα). Μετά από ένα δύσκολο ιστορικό σήμερα είναι 20 μηνών κάνουμε απο 4 μηνών θεραπείες. Έχει διαγνωστεί απο τον παιδοοφθαλμίατρο Κύριο Κοζέη με CVI (Cortical visual impairment) φλοιώδης οπτική βλάβη στα ελληνικά ή πιο απλά καθυστερημένη οπτική ωρίμανση. Ο γιός μας δεν παρακολουθεί, δεν εστιάζει και τους πρώτους μήνες το βλέμμα του ήταν "χαοτικό" κάτι το οποίο με τον καιρό έχει βελτιωθεί πολύ. Απο τους πρώτους μήνες που αντιληφθήκαμε οτι κάτι συμβαίνει με τα μάτια του κάνει θεραπείες με μια εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού ατόμων με χαμηλή όραση και υπάρχει σημαντική εξέλιξη.Δεν ξέρω αν το πρόβλημα του μικρούλη σου είναι ίδιο με του γιου μου σίγουρα όμως έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά , κάναμε και εμείς οτι προανέφερες από εξετάσεις στον μικρό μας εκτός απο γονιαδιακό έλεγχο χωρίς όμως ξεκάθαρα αποτελέσματα (θα έχεις ακούσει και συ πολλές φορές λέξεις και φράσεις όπως ''υπομονή'' & θα δείξει ο καιρός).
Θα χαιρόμασταν να ακούσουμε πως είναι σήμερα ο μικρούλης σου και να ανταλλάξουμε εμπειρίες με κοινό σκοπό την αλληλοβοήθεια 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.