Ο γιος μου εχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Λι Πα

Ο γιος μου εχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ απο το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο. Πώς μπορώ να κινήσω την διαδικασία για το επίδομα; Με τρομάζει το γεγονός οτι δεν γνωρίζει τίποτα για την διαφορετικότητά του.

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια

O γιος μου δεν γνωριζει τιποτα για την διαφορετικοτητα του.....

Εικόνα Μαριαλεξ

Καλημέρα!

Εχω δυο παιδια στο φασμα του αυτισμού, δεκα ετων ο ενας και εφτα ο άλλος. Νομιζω ότι για το ποτε θα το μαθει ο γιος σας θα σας βοηθησει ενας παιδοψυχολόγος ο οποιος θα τον παρακολουθεί κιολας. Κι αυτό γιατι τα παιδια μας από καποια ηλικια και μετα καταλαβαινουν ότι δεν είναι σαν τους αλλους. Πολλα κανουν κρισεις θυμου και αλλα μπορει να εκδηλωσουν θλιψη. Όταν το παιδι αρχισει να κανει ερωτήσεις τοτε είναι η καταλληλη στιγμη. Εγω το ειπα φετος στον μεγαλο....αλλοι το λενε από τα οχτω. Βασικα όμως σε παει το παιδι. Ερχοταν από το σχολειο και με ρωταγε αν είναι τρελλος και γιατι δεν μπορει να ελεγξει το θυμο του. Του ειπα πως υπαρχουν ανθρωποι που σκέφτονται με λεξεις και ανθρωποι που σκέφτονται με εικονες. Εσυ, του λεω, σκέφτεσαι με εικονες...γι αυτό εχεις τοσο καλη μνημη ,γι αυτό εμαθες τοσο γρηγορα να παιζεις μπουζουκι. Εχεις Ασπεργκερ και δεν είναι αρρωστια και είναι αληθεια ότι καποιοι ανθρωποι μπορουν να είναι ιδιαιτερα εξυπνοι. Το να σκέφτεσαι όμως με εικονες κουραζει λιγο το μυαλο γι αυτό και θυμωνεις ευκολα. Αλλα θα μαθεις να τον διαχειρίζεσαι. Στην αρχη δεν το δουλεψε καθολου μεσα του αλλα οσο περνουσε ο καιρος μου εκανε ερωτήσεις μεχρι που τωρα το θεωρει σαν κατι φυσιολογικο... Ακολουθα τον και ακου το ενστικτο σου...μην προσπαθήσεις να του το πεις αν δεν εχεις βοηθεια ειδικου.

 

like3

Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα όσα είπατε

Εικόνα Λι Πα

Καλησπέρα σας. 

Κατ´ αρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ, έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα όσα είπατε.

Ο γιος μου διαγνώστηκε τελειώνοντας την Πέμπτη δημοτικού. Είχα αποφανθεί στον κ. Καραντάνο (παιδοψυχίατρο) ο οποίος μου συνέστησε μια βοηθό του, η οποία ερχόταν για τα επόμενα δυο χρόνια στο σπίτι δυο φορές την εβδομάδα. Την αγάπησε πολύ και δέθηκε μαζί της. Σταμάτησε λόγω εγκυμοσύνης και φέτος, δυστυχώς δεν είχαμε συνεργασία με κάποιον. Λόγω δυσκολίας στο διάβασμα και κατόπιν σύστασης της παιδοψυχολόγου κάλυψα ολα τα μαθήματα με τρεις καθηγητές στο σπίτι.. που σημαίνει δύο ιδιαίτερα την ημέρα... αυτο τον έπνιξε... Για να μην σας ζαλίζω ειναι τελείως αρνητικός σε βοήθεια γιατί το νοιώσει σαν ενα μάθημα επιπλέον. Παρόλο που η οικονομική μου κατάσταση έχει αλλάξει και δεν μου είναι καθόλου εύκολο μιας και έχω και μια κόρη 17 ετών. Θα ήθελα να βρω έναν νέο άντρα ειδικευμένο παιδοψυχολόγο αλλά η αγωνία μου πως θα τον δεχτεί. Μήπως έχετε εσείς κάποιον υπόψιν σας;

Θέλω τόσα να μοιραστώ μαζί σας.. Συγχωρήστε με! Ειναι η πρώτη φορά. Και Νοιώθω τόσο καλά που μιλάω με έναν άνθρωπο που με... καταλαβαίνει!...

Εχω μεγάλη αδυναμία στο παιδί αυτό, το έχω πνίξει από την αγάπη και την υπερπροστασία... το καταλαβαίνω.. προσπαθώ αλλά... αποτέλεσμα .. Δεν θέλει να με βλέπει..εκνευρίζεται...βέβαια, φταίει το ότι ειμαι η μόνη που προσπαθώ να βάλω όρια στις εμμονές του... Νοιώθω τόσο χάλια...

ΕΙλικρινά σας ειμαι υποχρεωμένη. Σας ευχαριστω για όλα.

like2

Σε νιωθω πλήρως, οτι χρειάζεσαι στείλε μήνυμα

Εικόνα Σο Φι

Σε νιωθω πληρως οτι χρειαζεσαι στειλε μου μνμ στο ea.ea72@hotmail.com να μιλησουμε εστω ή ακομη και αν μπορεσω να σε βοηθησω ή να με βοηθησεις..

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.