Χαρούμενα νέα

Εικόνα Μαργαρίτα
Αντιγραφή από το τετράδιο της αντιγραφής του στις 04/12/2007.Από καιρό ήθελα να γράψω ένα "βιολόγιο" για την εξέλιξη του Γιάννη μου, αλλά δεν το αποφάσιζα λόγω των έντονων αντιπαραθέσεων που δημιουργήθηκαν στην ιστοσελίδα. Ελπίζω όλοι μας να πορευτούμε με ομόνοια ως μια ομάδα με ένα κοινό στόχο: το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας. Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο αποφάσισα να σας ενημερώσω για την σχολική πορεία του παιδιού μου. Πέρσι τον Ιούνιο ο γιος μου αξιολογήθηκε από το ΚΔΑΥ και κρίθηκε ικανός να φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού σε κανονικό σχολείο με τμήμα ένταξης. Όμως οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, στο οποίο φοίτησε τελικά ο Γιάννης, είχαν διαφορετική άποψη, χωρίς όμως να έχουν δει το παιδί μου. Το ΚΔΑΥ δεν μου έδωσε εγγράφως την γνωμοδότηση του, επειδή δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά απαίτησε να αξιολογηθεί εκ νέου. Πραγματικά, το Σεπτέμβριο ο Γιάννης αξιολογήθηκε ξανά από το ΚΔΑΥ και η νέα γνωμάτευση ανάφερε ότι ο γιος μου ήταν ικανός να φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού σε κανονικό σχολείο με συνεκπαίδευση. Εκπαιδευτικός συνεκπαίδευσης δεν ήρθε. Προβλήματα υπήρχαν στην αρχή πολλά, επειδή έπρεπε να φοιτήσει σ’ ένα νέο σχολικό κτίριο, με νέα δασκάλα και άγνωστα παιδιά. Οι δάσκαλοι στην αρχή ήταν διστακτικοί και πολλά παιδιά τον κορόιδευαν. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης προσαρμόσθηκε στο νέο σχολικό πλαίσιο, παρακολούθησε κανονικά όλα τα μαθήματα και μάλιστα ήταν καλός μαθητής, απέκτησε πολλούς φίλους και φίλες και οι δασκάλες του (της κανονικής τάξης και του τμήματος ένταξης) τον αγάπησαν πολύ. Η δασκάλα του τμήματος ένταξης δάκρυσε την τελευταία μέρα του σχολείου, επειδή θα αποχωριζόταν το Γιάννη. Μου είπε ότι έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να τον βοηθήσει όσο μπορεί, ώστε να είναι πολύ καλός μαθητής και αγαπητός στα παιδιά της τάξης του. Η δασκάλα της κανονικής τάξης μου είπε ότι θα προσπαθήσει την επόμενη σχολική χρονιά να είναι στο σχολείο (δεν έχει οργανική θέση στο σχολείο αυτό) για να αναλάβει την τάξη του γιου μου και την επόμενη σχολική χρονιά. Οι δασκάλες του αποφάσισαν ότι δεν χρειαζόταν η γνωμοδότηση του ΚΔΑΥ για να παρακολουθήσει την επόμενη τάξη. Ελπίζω και στη Β’ Δημοτικού ο Γιάννης να ακολουθήσει την ίδια εξέλιξη.
Η σχολική πορεία του Γιάννη φαίνεται από τα γραπτά του, γι’ αυτό παρακάτω παραθέτω μερικά δείγματα από εργασίες του.
Αντιγραφή από το τετράδιο της αντιγραφής του στις 04/12/2007. Αντιγραφή από το τετράδιο της αντιγραφής του στις 04/12/2007.


Αντιγραφή από το τετράδιο της αντιγραφής του στις 03/06/2008. Αντιγραφή από το τετράδιο της αντιγραφής του στις 03/06/2008.


Η πρώτη του έκθεση με θέμα: "Το καράβι που θα’ θελα να είχα". Η πρώτη του έκθεση με θέμα: Το καράβι που θα’ θελα να είχα.


Άσκηση γραμματικής.Άσκηση γραμματικής.


Ασκήσεις μαθηματικών. Ασκήσεις μαθηματικών.

Σχόλια

Μπράβο Γιάννη

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Μαργαρίτα μου ξέρεις φαντάζομαι πόσο χαίρομαι με αυτά που διαβάζω. Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε πολύ καλά και τα επόμενα σχολικά χρόνια του Γιάννη. Είναι πολύ τυχερό παιδί που σε έχει μαμά του, και εγώ νοιώθω πολύ καλά που σε έχω φίλη μου. Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι. με αγάπη Κατερίνα
like0

Eίναι ένα όνειρο

Εικόνα republic
Βλέπω τις εργασίες του Γιάννη και μου έρχονται δάκρυα χαράς στα μάτια Το καλοκαίρι να είναι το καλύτερο και η επόμενη χρονιά το ίδιο καλή
like0

Πλημμύρισε η καρδιά μου συναισθήματα...

Εικόνα arlekinos
...που βγήκαν στα μάτια μου σαν σταγόνες! Ετσι είναι, κάθε φορά που βλέπω κάποιο παιδί να νικά τη μάχη, βουρκώνουν τα μάτια μου, χαίρομαι, μου ρχεται να φωνάξω δυνατά! Ισως να ναι παιδιάστικα όλα αυτά, αλλά... έτσι νιώθω! Μπράβο σου Μαργαρίτα! Κατάφερες να έχει ο Γιάννης ότι χρειάζεται για να προχωρά μπροστά στη ζωή του! Κάθε μπράβο προς το παιδί, κάθε χαμόγελο, κάθε δάκρυ χαράς, κάθε αγκαλίτσα, είναι μια γερή πέτρα, χτίζει ένα γερό μέλλον. Αν συγκρίνω τα τετράδια της μικρής μου με τα τετράδια του Γιάννη, τα δεύτερα είναι πίνακες ζωγραφικής! Μπράβο σας και πάλι! Οσο για τις αντιπαραθέσεις εδώ μέσα... μην τις παίρνεις σοβαρά. Ολοι μας πιστεύω ότι στο τέλος μιας σχολικής χρονιάς έχουμε υπερβολικό άγχος για το πως πήγαν τα παιδιά μας φέτος. Να μάθουμε αν θα χουν τους ίδιους δασκάλους, τι γίνεται με το τμήμα ένταξης, αν θα υπάρχει και του χρόνου, περιμένουνε το δάσκαλο να μας πει ότι "πάει καλά το παιδί σας" Τα νεύρα τεντωμένα, η κούραση όλης της χρονιάς μεγάλη, φυσικό είναι να θέλουμε να ξεσπάσουμε. Κι αν ακούμε και λόγια άχρηστα, άχαρα, λόγια αέρος, τότε γινόμαστε ύαινες. Οχι μόνο στο ιντερντετ, αλλά κάθε ώρα της μέρας μας. Γιατί απλά ξέρουμε όλοι μας, πόσο πολύ έχουν ανάγκη τα παιδιά μας να νιώθουν ισότιμα μέλη στην κοινωνία. Και παλεύουμε γι αυτό με όλα τα μέσα. Εύχομαι να σταματήσουν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις, τώρα που ήρθε το καλοκαιράκι μας περιμένει πολύ δουλειά και είναι κρίμα να χάνουμε πολύτιμες δυνάμεις σε τέτοιου είδους ενέργειες. Ας σκεφτούμε λοιπόν το Γιάννη που πάει πολύ καλά, το Νεκτάριο που πάει πολύ καλά, την... που επίσης πάει πολύ καλά, τον .... που πάει πολύ καλά, όλα τους παιδιά μας που πάνε πολύ καλά... οπότε οι ενέργειές μας πάνε καλά!
like0

Mπράβο Γιάννη

Εικόνα annag
Όπως έγραψε και η Ginka τα παιδιά μας είναι οι μαχητές και εμείς τους δίνουμε τα όπλα. Τα όπλα που έδωσες στο Γιάννη τα χρησιμοποίησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπράβο στο Γιάννη, ΜΠΡΑΒΟ και σε σένα Μαργαρίτα. Όλα θα πάνε καλά. Ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά.
like0

Χίλια μπράβο!

Εικόνα Athena
Χίλια μπράβο σε σας τους γονείς και στους δασκάλους του Γιάννη που με επιμονή και υπομονή τον βοηθήσατε να αναπτύξει τις δυνατότητές του. Και κάτι μου λέει ότι δεν έχετε δει τίποτε ακόμη... Τα περισσότερα μπράβο όμως είναι για τον ίδιο τον Γιάννη και για το αγώνα που ο ίδιος δίνει κάθε μέρα και τις προσπάθειες που καταβάλει, όχι μόνο για να μάθει ό,τι είναι αυτονόητο για τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά κυρίως για να πείσει τους άλλους ότι και αυτός μπορεί να μάθει, και αυτός είναι άξιος της εμπιστοσύνης τους. Ίσως το παρατραβάω λίγο παραθέτοντας σκέψεις που κάνω εγώ για το δικό μου παιδί, όμως πιστεύω ότι περίπου στο ίδιο μηκός σκέψης κινούμαστε όλοι. Συγκινήθηκα πραγματικά και δάκρυσα! Ο άντρας με ρώτησε τι έπαθα κι απάντησα "άντε και στα δικά μας". Να'στε πάντα καλά και πάντα τέτοια!
like0

Αυτά είναι "βιολόγια"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Τι χαρά όταν παρέλαβα το μήνυμά σας για να δημοσιεύσω το "βιολόγιό" σας με τις φωτογραφίες. Θα το πω κι εδώ (όπως σας το είπα προσωπικά): Να μη διστάζετε να δημοσιεύετε στο "βιολόγιό" σας! Για τέτοια είναι το NOESI.gr όχι ...απλώς chat! Και του χρόνου εις ανώτερα! Να μας κρατάτε ενήμερους! - agkou of noesi.gr :)
like1

Χαίρομαι πολύ!

Εικόνα m-a-ma
Χαίρομαι πολύ με την πρόοδο του Γιάννη, φαντάζομαι την απαιριόριστη χαρά σας, εύχομαι το μέλλον του να είναι λαμπρό και να εξελιχθεί όπως το έχετε ονειρευτεί. Και πάλι μπράβο στο Γιάννη αλλά και σε εσάς.
like1

Μπράβο Γιάννη

Εικόνα Angela Papastavrou
Εχω δακρύσει απο χαρά!!! Αχ και νάξερες τι ελπίδα μου δίνεις...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ
like1

Συγχαρητήρια

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Στο Γιάννη, τη μαμά, τους δασκάλους και τους θεραπευτές του. Είμαι σίγουρος ότι το μέλλον δεν μπορείτε να το προβλέψετε, να έχετε πίστη και όνειρα. Γνωρίζω τον αγώνα που κάνετε στην Κρήτη αλλά κάθε βήμα πρόοδου δικό σας δίνει θάρρος και ελπίδα και στους άλλους γονείς. Φιλικά Κυριάκος
like1

Μπράβο

Εικόνα elizabeth 75
Χίλια μπράβο στον Γιάννη. Χαίρομαι για σένα και τον γιο σου που τακατάφερε. Η δουλεια του ειναι καταπληκτική!! Μπράβο όμως και στις δασκάλες του που ήταν κοντά του! πρέπει να το παραδεχτούμε πως ο Γιάννης ήταν πολύ τυχερός που βρήκε στην πορεια του τόσο καλές δασκάλες.Δύσκολα συναντας τέτοιους ανρθώπους Και πάλι μπράβο!!!!
like0

Γιάννη, Λάμπεις....

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Γιάννη, λαμπεις και να συνεχίσεις να λάμπεις. Μαργαρίτα να χαίρεσαι το αστέρι σου. Κλαίω από χαρά...
like1

Μπράβο Γιαννάκη !!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητή Μαργαρίτα, έχω πάρα πολύ καιρό να μιλήσω όχι μόνο μαζί σου αλλά και με πολλά αγαπημένα πρόσωπα απ΄το ΝΟΗΣΗ, όμως σποραδικά μπάινω στην σελίδα και μαθαίνω τα νέα των παλαιών μελών αλλά και τις δραστηριότητες των νέων. Πρόσφατα χάρηκα πράγματι με τα όμορφα νέα της φίλης μας Αντζελας για τον Νεκταριούλη, σήμερα μαθαίνω με συγκίνηση τα όμορφα νέα του Γιαννάκη σου ! Αλήθεια, ποια μεγαλύτερη ικανοποίηση υπάρχει για έναν γονέα από το να βλέπει τους κόπους του πάνω στα παιδιά του να αμοίβονται ? τι πιο ωραίο από το να χαίρεται παρακολουθώντας την καλή εξέλιξη του παιδιού του ? Μπράβο σας ! Μπράβο στο Γιαννάκη, που είμαι βέβαιη, ότι και στην Β΄ Δημοτικού, θα έχει την ίδια καλή πορεία αλλά και την αγάπη απ΄όλους ! Ολα να πάνε καλά!! Με αγάπη Μαίρη Βελλή
like0

Μαργαρίτα και Γιάννης

Εικόνα Ginka
Margarita Πολλά χειροκροτήματα στο Γιάννη πρώτα απόλα και μετά στην οικογένεια του για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα ούτως ώστε να φτάσει σε αυτο το αποτελεσμα. Ο Γιάννης για μία ακόμα φορά αποδεικνύει τις ικανότητες οχι μόνο τις δικές του αλλα κάθε παιδιού που ανήκουν στο φάσμα. Ευχομαι καλή πρόοδο στην επομενη χρονιά. Φιλια πολλά Γωγώ
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.