Χαρούμενα νέα

Εικόνα Μαργαρίτα
Αντιγραφή από το τετράδιο της αντιγραφής του στις 04/12/2007.Από καιρό ήθελα να γράψω ένα "βιολόγιο" για την εξέλιξη του Γιάννη μου, αλλά δεν το αποφάσιζα λόγω των έντονων αντιπαραθέσεων που δημιουργήθηκαν στην ιστοσελίδα. Ελπίζω όλοι μας να πορευτούμε με ομόνοια ως μια ομάδα με ένα κοινό στόχο: το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Καλό καλοκαίρι κυρία Ελένη

Εικόνα Μαργαρίτα
Διαβάζοντας το σχόλιο της evoyiatzaki με τίτλο: «Η ματιά και το άγγιγμα του δασκάλου» συγκινήθηκα, επειδή η δασκάλα του αυτιστικού παιδιού κατανόησε, σεβάστηκε και έμαθε από το μαθητή της. Αυτό μου θύμισε τη δασκάλα του γιου μου που πίσω από το σκληρό προσωπείο που εμφάνισε στην αρχή του σχολικού έτους προσπαθούσε να κρύψει την αγωνία και την ανασφάλεια της για το εάν θα μπορούσε να βοηθήσει το Γιάννη, τόσο στο κοινωνικό όσο και το μαθησιακό επίπεδο.

Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη

Εικόνα Μαργαρίτα
Αγαπημένοι μου φίλοι, παρόλο που δεν είχα την πρόθεση να δημοσιεύσω την απάντηση που έγραψα απευθυνόμενη σε κάποιο μέλος του NOESI.gr, μετά τη σύνταξη της, αισθάνθηκα την ανάγκη να το κάνω.

Επιτέλους έφτασε η ώρα!

Εικόνα Μαργαρίτα
Επιτέλους έφτασε η ώρα που ονειρευόμουν έναν ολόκληρο χρόνο, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση του Γιάννη ήτοι: λογοθεραπεύτρια, νηπιαγωγός, ΚΔΑΥ, σχολικός ψυχολόγος και παιδοψυχίατρος συμφώνησαν ότι μπορεί να παρακολουθήσει την Α΄ δημοτικού χωρίς να έχει μαθησιακά προβλήματα. Η ευτυχής αυτή κατάληξη φάνταζε πριν από ένα χρόνο άπιαστο όνειρο.

"Νοογραφίες": Νόηση χωρίς λόγια!

Εικόνα Μαργαρίτα
Μίκυ Μάους και Γκούφη, από τον Γιάννη, γιος του μέλους Μαργαρίτα.Τυχαία πριν από αρκετό χρονικό διάστημα βρήκα την ιστοσελίδα του NOESI.gr. Εντυπωσιάσθηκα από τα "βιολόγια" και μέσα από αυτά γνώρισα τις ιστορίες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μου. Ο γιός μου Γιάννης, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγου και συμπεριφοράς.
Οι πρώτες ζωγραφιές στο NOESI.gr! Γεμίσαμε χαρά!...

Βιοσυντονισμός στα τελευταία τεύχη περιοδικών

Εικόνα Μαργαρίτα
Πρόσφατα διάβασα τα τελευταία τεύχη των περιοδικών "Τρίτο Μάτι" και "Hellenic Nexus", όπου υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με το βιοσυντονισμό και τον τρόπο θεραπείας μέσω ειδικών συσκευών. Οι συσκευές αυτές βοηθούν στην διάγνωση και θεραπεία παθογόνων παραγόντων και δίνουν απαντήσεις σχετικά με τα βαρέα μέταλλα, τα εμβόλια και τη διατροφή. Η Κατερίνα Ζαρίφη στο βιολόγιο της με τίτλο: "Ειρήνη και Βαρέα μέταλλα" αναφέρεται σε μια γιατρό, η οποία πραγματικά είναι αξιόλογη, που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή.

Το περιβάλλον εκδικείται

Εικόνα Μαργαρίτα
Χθες διαβάζοντας την τοπική εφημερίδα "Κρήτη Press" ανέγνωσα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: "Το Περιβάλλον Εκδικείται. Το έγκλημα του ανθρώπου ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ στα ΠΑΙΔΙΑ". Στο άρθρο αυτό αναφέρεται, γιατί ο αυτισμός θεωρείται μια περιβαλλοντική ασθένεια και προτείνονται τρόποι προστασίας των παιδιών από τις τοξικές ουσίες. Το συγκεκριμένο άρθρο σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκεται σε αυτή την ιστοσελίδα.

Εξειδικευμένο εγκεφαλογράφημα

Εικόνα Μαργαρίτα
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια εξέταση που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη από καθηγητή φυσικής ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και αφορά ένα εξειδικευμένο εγκεφαλογράφημα. Μέσω της εξέτασης αυτής βρίσκονται διάφορες αποκλίσεις του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εγκεφάλου σε σχέση με τα φυσιολογικά όρια.

Διαφορετική προσέγγιση θεραπείας ατόμων με προβλήματα συμπεριφοράς

Εικόνα Μαργαρίτα
Μία διαφορετική προσέγγιση για τη θεραπεία παιδιών με προβλήματα συμπεριφοράς αναφέρθηκε από γνωστό Έλληνα γιατρό που εργάζεται την Αμερική και συγκεκριμένα στο Τέξας, ο οποίος έχει ασχοληθεί περισσότερο από 20 χρόνια λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος, για την εύρεση θεραπειών που συσχετίζονται με το αυτιστικό φάσμα.

Νευρολογική οργάνωση και αισθητηριακή ολοκλήρωση (διατροφή)

Εικόνα Μαργαρίτα
Με αφορμή τη παρακολούθηση μέσω DVD του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2006 στην Αθήνα σχετικά με το θεραπευτικό πρόγραμμα που ακολουθεί το Ινστιτούτο Fay θα ήθελα να σας αναφέρω κάποια σημεία που μου έκαναν εντύπωση. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που αναφέρεται είναι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί είναι διαφορετικό, για το λόγο αυτό η αντιμετώπιση του πρέπει να εξατομικευμένη στις ανάγκες του.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.