Διάγνωση έμφυτης διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, ΑΛΛΑ, υπό διερεύνηση!

Εικόνα Izambella

Καλησπέρα σας, εχω ένα γιο, 4,5 χρονών γεννημένο πρωορο, 26η εβδομάδα.

Το παιδι μου, παρόλες τις ανησυχίες μου, δεν αντιμετώπισε κανένα αναπτυξιακό προβλημα, εκτός του ότι άργησε να μιλήσει, πήγε παιδικο στα 2,5 και στον ένα μήνα περίπου άρχισε, στην παρουσα φάση μάλιστα μιλάει 2 γλώσσες ελληνικά-αγγλικά, ειναι Κοινωνικός παιζει ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ , με άλλα παιδια, έχει βλεμματικη επαφή, δεν έκανε σπασμοδικες επαναλαμβάνομενες κινήσεις με τα χέρια του, δεν έχει θέμα με την διατροφή, Μπουσουλισε περπατησε με λίγα λόγια δεν έδειχνε και δεν δείχνει κανένα συμπτωμα, τον παρακολουθουσε ο κ. Ευαγγελίου στη Θεσσαλονίκη, και έκανε φυσικοθεραπείες μόνο μέχρι που περπατησε.

Φόβος για αυτισμό

Εικόνα Izambella

Καλησπέρα σας.είμαι μια μαμά ενός εξαιρετικά πρόωρου γιου γεννήθηκε 26η εβδομάδα,τώρα είναι 12 μηνων, χρονολογική ηλικία, διορθωμένη 9 μηνων,ο λόγος που άνοιξα λογαριασμό είναι ο φόβος μου για αυτισμό.θεωρούν όλοι πως είμαι υπερβολική γνωρίζω όμως ότι τα πρόωρα έχουν αυξημένες πιθανότητες. Επίσης γνωρίζω πως όσο ποιο γρήγορα  γίνει η διάγνωση και αρχίσει η θεραπεία τόσο καλυτέρα αποτελέσματα έχει.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.