Όταν οι ειδικοί μας μπερδεύουν...

Εικόνα Kalma

Έχω γράψει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με τα δύο παιδιά μου. Καταλαβαίνω πως είναι επώδυνο να πηγαίνεις σε έναν ειδικό και να σου δίνει μια διάγνωση από αυτές που κανένας γονέας δε θέλει να ακούσει. Πώς είναι όμως τα παιδιά να έχουν φτασει 7 και 5 χρονών, να έχεις γυρίσει αμετρητους ειδικούς και να μην έχεις ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει;

Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματική ανωριμότητα

Εικόνα Kalma

Τον τελευταίο χρόνο - κυρίως - μας προβληματίζει πολύ και η 5χρονη κόρη μου, μαθήτρια νηπιαγωγείου. Ανέκαθεν ήταν παιδί που δεν επεδίωκε έντονα την κοινωνική συναναστροφή και αποτραβιόταν, αλλά λόγω της κατάστασης που βιώναμε με τον μεγάλο η στάση της ήταν κατά κάποιον τρόπο βολική. Βέβαια υπήρχαν φορές που απευθύνθηκα σε ειδικούς (αναπτυξιολόγους, παιδοψυχιάτρους) γιατί φοβόμουν για φάσμα αυτισμού, όλοι όμως με καθησύχαζαν πως δε συνέβαινε κάτι τέτοιο. Τα προβλήματά μας, πέρα φυσικά από την άρθρωση, είναι η συναισθηματική της ανωριμότητα και οι δυσκολίες που έχει στις κοινωνικές δεξιότητες.

ΔΕΠΥ - υπάρχει ελπίδα;

Εικόνα Kalma

Καλησπέρα σας. Γράφω για να εκθέσω κι εγώ τα προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζω με το γιο μου, 7 ετών και μαθητής της Β δημοτικού. Έχει ΔΕΠΥ με έντονη παρορμητικότητα και τρομερή ένταση και νεύρα. Το θέμα το εντοπίσαμε σχετικά νωρίς, όσο και αν οι διάφοροι ειδικοί που επισκεπτόμασταν μας καθησύχαζαν.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.