Καλό ταξίδι Νίκο μας...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το πρωί ο Νίκος Βουλγαρόπουλος έφυγε από κοντά μας.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος (όπως όλοι) έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος για τα άτομα με αναπηρία ήταν κάτι λίγο παραπάνω από ένας σπουδαίος άνθρωπος. Ήταν ένας πρωτοπόρος. Ένας μαχητής. Ένας νέος με όραμα. Πάντα ήταν νέος στην ψυχή και τη σκέψη του. Πάντα ήταν εγκάρδιος και χαμογελαστός, με όσους ήθελαν λίγα από τα φώτα του. Μύησε πολλούς ανθρώπους στην αναπηρία, όχι σαν ανικανότητα, αλλά σαν τρόπος να ζεις. Μαζί με το BBC Ouch ήταν ένας οδηγός για εμάς, όταν ξεκινήσαμε. Και παρέμεινε φάρος μας, όταν έπεσε η αυλαία στα μεγάλα δημιουργήματά του, το πρώτο πόρταλ για την αναπηρία (disabled.gr) και το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ. Ήταν φίλος, συνοδοιπόρος και προπάντων πρωτεργάτης για όλους εμάς και πολλούς άλλους. 

Σχόλια

Καλό ταξίδι Νίκο μας...

Εικόνα Marina Veneka

Λυπάμαι πολύ... 

Ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα μιλήσει για τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Ένας άνθρωπος που βοηθούσε και πάλευε πάντα μέσω του disabled.gr. Μέσω του διαδικτυακού τόπου που είχε δημιουργήσει, διαδόθηκε η έννοια της αναπηρίας και πως άνθρωποι που άλλοι τους παραγκωνίζουν από την κοινωνία έχουν Δικαίωμα στη ΖΩΗ. Ζουν, καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο. 

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΕ ΝΙΚΟ...

Θα λείψετε σε πολλούς, μα πάντα θα είστε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και θα ζείτε στην καρδιά μας.

Με πολλή εκτίμηση,

Μαρίνα Βενεκά

like1

Νίκος Βουλγαρόπουλος

Εικόνα tsamnick

Καλό ταξίδι Νικόλα

Ευχαριστούμε πολύ για όσα προσέφερες!

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.