Κοντεύουμε δύο χρόνια μετά...

Εικόνα Angela Papastavrou
Πως περνάει ο καιρός!!! Είμαστε σχεδόν στα δύο χρόνια μετά, που άρθρωσε την πρώτη του λέξη σε ηλικία 8 ετών!!! Είναι ένα θαύμα, θαύμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ναι ο Θεός και η ελπίδα δεν μας ξέχασαν, οι αγωνίες μας, οι προσδοκίες μας όλα γίνανε αλήθεια, το όνειρο έγινε αλήθεια. Και δεν σταμάτησε εκεί ... ΕΥΤΥΧΩΣ!!! Σήμερα, δύο σχεδόν χρόνια μετά (παρα δύο μήνες), γράφει, διαβάζει ολόκληρα βιβλία, ολόκληρα άρθρα στις εφημερίδες του και στα περιοδικά του, τραγουδάει τα τραγούδια από τους αγαπημένους του τραγουδιστές, κάνεις ολόκληρη συζήτηση μαζί του, χρησιμοποιεί τον αόριστο και τον ενεστώτα στα ρήματα και το τελευταίο του επίτευγμα είναι ότι μαθαίνει αγγλικά, μόνος του όπως όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!! Για καλή του τύχη η εμμονή του είναι το διάβασμα, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά. Τα dvd ελληνικά και αγγλικά επίσης, αρκεί να τον ενδιαφέρει το θέμα, που και σε αυτή την εμμονή πάλι τυχερός είναι, γιατί του αρέσουν (συνήθως) τα εκπαιδευτικά. Οταν έχει μια εμμονή πχ για τις νεραιδες πρόσφατα, αφού έμαθε τα πάντα γιαυτές, είδε τις ταινίες τους,διάβασε τα βιβλία σχετικά με αυτές, ακομη και την τελευταία ταινία είδε(πηγαμε σινεμά την περασμενη εβδομάδα). Οταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος των γνώσεων του για το θέμα τότε μόνο πέρασε σε άλλο! Ετσι αφού εξαντλήσει την εμμονή του περνάει σε άλλη. Ετσι δουλεύει αυτό το θαυμαστό αυτιστικό μυαλό του. Κάθε μέρα αυτά τα δύο χρόνια έχω να θυμάμε την χαρά μιας καινούργιας του ατάκας. Εχει καταπλήξει τους πάντες, θεραπευτές, δάσκαλοι, φίλοι και εμας την οικογένειά του. Το θαύμα μας βρήκε και παρεμεινε και κάθε μέρα συνεχίζει να μας προσφέρει χαρές ... ευχαριστώ Θεέ μου για αυτόν τον υπέροχο άγγελο που μου έστειλες και σε ευχαριστώ που του έδωσες την χαρά της ομιλίας και της εξέλιξης. Ευχή κάνω όλα τα παιδάκια να είναι καλά και στο μέλλον πολυ καλύτερα, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!!!

Σχόλια

Το ΠΡΙΝ - το ΜΕΤΑ - το ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα Angela Papastavrou
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΝ " http://www.noesi.gr/node/2023 " ΣΤΟ ΜΕΤΑ " http://www.noesi.gr/node/3939 " ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ " http://www.noesi.gr/node/4628 " ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ "ΕΛΠΙΔΑ"
like0

Χίλια μπράβο στον Νεκτάριο!!!

Εικόνα Μυρτώ Κ
Χίλια μπράβο στον Νεκτάριο!!!
like0

Angela, χάρηκα τόσο πολύ

Εικόνα Ρήνα
Mονο να ηξερες και συ και ολοι οσοι μεγαλωσαν λιγο τα παιδια σας και προοδευσαν, τι παρηγορια και ανακουφιση εισαστε για ολους εμας... Χαρηκα τοσο πολυ για το Νεκταριο και για σενα που σε ....διαβασα με λιγοτερο αγχος και περισσοτερη ελπιδα και επιτελους λιγη χαρα. Θα ηθελα να παρακαλεσω ολους οσους εχουν κανει βηματα προοδου να κανουν τον κοπο να επικοινωνουν, γιατι καποτε καποιος μου ειπε: δεν μπαινω στη "Νοηση" γιατι εχει πολυ κλαμα ...και τον δικαιολογω γιατι ολοι μπηκαμε θορυβημενοι μετα απο καποια διαγνωση και λιγο απελπισμενοι. Αν ομως υπαρχει καποια καλη εξελιξη γιατι να μην τη μοιραστουμε εδω μεσα και μπορει να βοηθησει καποιον που βουλιαζει εκεινη τη στιγμη. Το λεω εκ πειρας και γι αυτο πολλες φορες αναρτω λεπτομερειες για τα δικα μας. Βοηθεια στα ασχημα και ελπιδα στα καλα.
like1

Ρήνα υπαρχει εξέλιξη, υπάρχει ελπίδα

Εικόνα Angela Papastavrou
Ρήνα ακριβώς γιαυτό τον λόγο έγραψα τα νέα μας. Υπάρχει εξέλιξη, υπάρχει ελπίδα. Απλά όταν ο καιρός παιρνάει ο πόνος καταλαγιάζει και οι αγωνίες, και ειδικά όταν έρχεται μια καλή εξέλιξη δυστυχως παύουμε να θυμόμαστε ότι είχαμε αφήσει τους άλλους με την αγωνία μας και συνεχίζουμε την ζωή μας. Πρέπει να συνεχίζουμε να ενημερώνουμε τους άλλους για την πορεία γιατι έτσι δίνουμε ελπίδα . Γνωρίσαμε τον αυτισμό στα 3 μας και σήμερα είμαστε 9μιση ετών, οι εμπειρίες μας πολλές και γιαυτο πάντα τις μοιραζόμασταν.
like0

Δακρυα...

Εικόνα Ιουλία Σαββα
...χαρας Αγγελικη μου, ΜΟΝΟ χαρας.. Τζουλια
like0

Μας κακοέμαθες

Εικόνα Βικτώρια
Μας κακοέμαθες με το υπέροχο περσυνο σου Βίντεο. Θα μας στείλεις και φέτος? Ναι Ναι Ναι Ναι ( όπως θα έλεγε και ο Γιώργος)
like0

Επειδή σας καλόμαθα .....

Εικόνα Angela Papastavrou
Επειδή σας καλόμαθα... ορίστε και το φετινό βίντεο από την χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου μας όπου στον ρόλο του στο θεατρικό είχε ντουέτο να πει τα κάλαντα με τον Κωνσταντίνο που του πήρε το μικρόφωνο και είχαμε άρνηση στην αρχή ... απολαύστε τον !!!! Link στο YouTube: http://youtu.be/MhLwPQltdpg ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.