Κύστες - Διεύρυνση υπαραχνοειδούς χώρου - αυξημένος μυικός τόνος

Εικόνα Sorina Ntal

Καλημέρα!

Ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μας, προκειμένου να λάβω πληροφορίες σε περίπτωση που κάποιος γονέας έχει βιώσει κάτι παρόμοιο, μιας που δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο σχετικά με το αν το 9 μηνών αγοράκι μου έχει κάποιο θέμα ή όχι.

Σε ηλικία 3 μηνών ο παιδίατρος μας ανέφερε πρώτη φόρα ότι ο μικρός έχει αυξημένο μυϊκό τόνο. Στην εξέταση του 4ου μήνα και εφόσον διαπίστωσε ότι ο μυϊκός τόνο παραμένει αυξημένος μας σύστησε να κάνουμε υπέρηχο εγκεφάλου, να μας δει μία παιδονευρολόγος και να ξεκινήσουμε φυσικοθεραπείες.

Στον υπέρηχο βρήκαμε 2 κύστες και διεύρυνση του υπαραχνοειδούς χώρου. Η εκτίμηση της νευρολόγου ήταν ότι τα ανωτέρω ευρήματα ήταν μη ειδικά, ότι το παιδί θα "ξεσφίξει" μόνο του κατά πάσα πιθανότητα και μας συνέστησε να επαναλάβουμε τον υπέρηχο μετά από 2 μήνες. Προχωρήσαμε σε δύο ακόμα υπερήχους, όπου έδειξαν το ίδιο, δεν είχαμε καμία μεταβολή. Τηλεφωνικά η νευρολόγος μας είπε ότι εφόσον δεν υπάρχει κάποια μεταβολή μέσα σε διάστημα 4 μηνών δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τον υπέρηχο, εφόσον βέβαια και ο παιδίατρος βρίσκει ότι ο μικρός μου έχει καλό μυϊκό τόνο.  Πράγματι, ο παιδίατρος μας λέει πλέον ότι το παιδί το βρίσκει άριστο αναπτυξιακά και ότι ο μυϊκός τόνος δεν τον ανησυχεί γιατί αυξάνεται μονάχα όταν είναι στρεσαρισμένος ο μικρός κατά την διαδικασία της εξέτασης.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μου έχει ξεκαθαρίσει κανένας αν τελικά χρειάζεται να ανησυχώ ή όχι. Και οι δύο γιατροί μου μιλούν με ασάφειες, ότι "ναι μεν δεν υπάρχει μάλλον κάποιο πρόβλημα, αλλά να το παρακολουθούμε" και αυτό για να είμαι ειλικρινής με σκοτώνει. Με βάζει στην διαδικασία να ψάχνω στο ίντερνετ για πληροφορίες (ναι ναι ξέρω, κακώς ψάχνω, τι να κάνουμε όμως, ανησυχώ) και όταν με ρωτάνε τι κάνει το παιδί μου απαντώ "καλά" και μέσα μου νιώθω επιφυλακτική. Μεταξύ άλλων να αναφέρω ότι το παιδί απέκτησε και μία ήπια πλαγιοκεφαλία, για την οποία ο γιατρός μας λέει ότι θα υποχωρήσει μόνη της.

Αυτή τη στιγμή εγώ τον μικρό τον βλέπω μια χαρά σε γενικές γραμμές. Έχει ξεκινήσει να μπουσουλάει, χρησιμοποιεί και τις δύο μεριές του σώματος του εξίσου, ξεκινάει να κάνει προσπάθειες για να σταθεί όρθιος, ακούει στο όνομα του, μας χαμογελάει. Πλέον όμως οτιδήποτε "περίεργο" εντοπίσω με κάνει να ανησυχώ υπερβολικά, όπως για παράδειγμα, κάποιες φορές κολλάει το βλέμμα του για λίγα δευτερόλεπτα στο κενό ή κάνει μία περίεργη κίνηση με το κεφάλι του γέρνοντας το στα δεξιά.

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος άλλος είχε εντοπίσει κύστες ή διεύρυνση στο παιδί του, τι εξέλιξη είχαν, τι του είχαν πει οι γιατροί και επίσης αν θα μου συστήνατε κάποιον πολύ καλό παιδονευρολόγο στην Αθήνα γιατί εδώ στην επαρχία υπάρχει μόνο ένας.

Ευχαριστώ!

Σχόλια

Βοήθεια, έχουμε παρόμοιες κύστες

Εικόνα Όλγα Μάρκου

Καλησπέρα. Έχουμε κάτι παρόμοιο με το παιδι μας και αν είστε ακόμα ενεργό μέλος θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πληροφοριες.

like49

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.