Πειράζει;

Εικόνα mairipapa
Και αν πειραζει, τί ειναι αυτο που πειραζει και ποιους πειραζει; Για εμας που τα φερνουμε στο κοσμο και τα εχουμε διπλα μας ειναι η αλλη οψη της ζωης, η ζωη που δεν διαλεξαμε, που δεν προγραμματισαμε, η ζωη που δεν ονειρευτηκαμε οτι θα εχουμε οταν καποτε τη σχεδιαζαμε. Και σας ρωτω, πειραζει;;

Ο καθρέφτης αναγνωρίζει... επικροτεί

Εικόνα mairipapa
Πόσο εύκολο είναι τελικά να μιλάμε όταν έχουμε το λόγο αλλά και το βήμα να μιλήσουμε. Πόσο εύκολα βγαίνουν τα λόγια τα επικριτικά, αυτά που έχουμε μέσα μας και που σαν συμπιεσμένη αδρεναλίνη εκτοξεύονται όταν κάποια πόρτα βρεθεί ανοιχτή.

Κοιτώντας στον καθρέφτη

Εικόνα mairipapa
Θυμάμαι, πριν από χρόνια, όταν ακόμα ήμουν φοιτήτρια, που θέλησα κάποιο Σαββατοκύριακο να φωνάξω τη παρέα μου στο σπίτι για να ψήσουμε στην αυλή. Ήταν προγραμματισμένο να λείπουν οι γονείς μου και έτσι θα είχα το σπίτι στη διάθεση μου. Δυστυχώς όμως κάτι προέκυψε και ματαίωσαν το ταξίδι τους, όποτε και έμειναν τελικά στο σπίτι. Αν και ήταν διατεθειμένοι να μη μας ενοχλήσουν όπως έλεγαν, τελικά κατάφεραν να ενοχλήσουν τουλάχιστον εμένα.

Ειδικά για "ειδικούς"

Εικόνα mairipapa
...Αρχές Σεπτέμβρη του 2004. Η Ελλάδα, η Αθήνα, ζει ακόμα τη δόξα των Ολυμπιακών αγώνων, προετοιμάζεται μάλιστα για την έναρξη των Παραολυμπιακών. Όλα είναι τόσο ζωντανά σε όλους μας που νιώθουμε σαν να μην έχει σβήσει η φλόγα ακόμα. Ο ελληνικός πολιτισμός ταξίδεψε παντού και από παντού ταξίδεψαν για να τον συναντήσουν.
Σχόλιο από NOESI.gr: "Βιολόγιο" που δεν είναι μόνο λόγια!

Tα καινούργια βιβλία στα σχολεία

Εικόνα mairipapa
Η ερώτηση μου απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Λογότυπο για τον ΟΕΔΒ.Τα βιβλία του δημοτικού άλλαξαν και η νέα τους μορφή είναι εντελώς διαφορετική. Απευθύνονται σε μαθητές που είναι πάνω από το μέσο όρο της τάξης. Για τα παιδιά με αυτισμό είναι απαγορευτικά, για τον γιο μου ειδικότερα που είναι στη Γ' δημοτικού και που με αρκετή προσπάθεια καταφέραμε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε ένα βαθμό στις υποχρεώσεις του, τα νέα βιβλία φαντάζουν σαν το τέλος εποχής.

Το Αφρικανάκι της ζωής μου

Εικόνα mairipapa
Χθες το απόγευμα πήρα τα παιδιά και τα πήγα σε μια μεγάλη παιδική χαρά της παραλιακής στο ύψος του Καλαμακίου. Τους αρέσει πολύ εκεί.. παιχνίδια πολλά, φουσκωτά επίσης, ακόμη και ηλεκτρικά αυτοκινητάκια. Τα παιδιά έπαιζαν ανέμελα εδώ κι εκεί και εγώ, μη βρίσκοντας άδειο παγκάκι έκατσα σε κάποιο που κάθονταν δυο νεαρές μαμάδες.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.