Το NOESI.gr έγινε εταιρεία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Το NOESI.gr απέκτησε νομική υπόσταση. Συστάθηκε ως ετερόρρυθμη εταιρεία (Ε.Ε.) με τον τίτλο "NOESI.GR - Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ". Στόχος μας είναι δημιουργήσουμε μία εταιρεία που θα καταφέρει να λειτουργήσει με τους νόμους της αγοράς (προσφορά απασχόλησης, παραγωγή έργου / προϊόντων, ανάπτυξη κεφαλαίου, κέρδη) διατηρώντας την ικανότητα να προσφέρει δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το σκεπτικό τού μη κερδοσκοπικού οργανισμού

Το NOESI.gr φτιάχτηκε από χόμπυ, με μεράκι, και προσφέρει από το 2004 ό,τι προσφέρει προς τα άτομα από ευπαθείς ομάδες, χωρίς χρέωση. Δεν δέχεται χρήματα ως δωρεές και δεν ασκεί φιλανθρωπικό έργο. Αυτόν τον χαρακτήρα θέλουμε να τον κρατήσουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δείξουμε τον τρόπο πώς μία εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη της, για να προσφέρει κοινωνικό έργο, να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας της και να αποφέρει κέρδος σε αυτούς που ασχολούνται με το έργο της. Χωρίς να "επιβαρύνει" το όποιο κράτος ...πρόνοιας υπάρχει.

Οι δωρεάν υπηρεσίες μας

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε κοινωνικές υπηρεσίες στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις οικογένειές τους και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς, όπου ενδεχομένως διαβιούν ή φοιτούν. Για μία πλήρη εικόνα των σκοπών του NOESI.gr διαβάστε τον Κανονισμό λειτουργίας (Καταστατικό)...

Ο λόγος της ίδρυσης της εταιρείας

Εδώ και καιρό υπήρχαν δυσκολίες που προέκυπταν από την απουσία νομικής υπόστασης στο NOESI.gr. Μέχρι πρότινος, τεχνικά και νομικά, παρέμενε ένα προσωπικό site του εκδότη του, 'Αγγελου Κουτουμάνου.
    Η ίδρυση της εταιρείας προσφέρει:
  • Την ύπαρξη μίας έδρας, όπου οργανώνονται και συντονίζονται οι δράσεις του NOESI.gr.
  • Την καταγραφή δεδομένων σκοπών και στόχων, που πλαισιώνουν το έργο του NOESI.gr και αποτελούν το "επιχειρηματικό πλάνο".
  • Την απασχόληση δύο ατόμων με τα του NOESI.gr, αντί ενός έως τώρα! Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα να προστεθούν και άλλα άτομα στη σύστασή της.
  • Την διάχυση δράσεων και προϊόντων μέσω νομίμων διαδικασιών. Π.χ. Είμαστε σε θέση να διανείμουμε (με δελτία αποστολής) τον δωρεάν Οδηγό "ΠΡΟΝΟΗΣΕ: Απογραφή Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας". Δείτε περισσότερα για το ΠΡΟΝΟΗΣΕ... Επίσης, μπορούμε να εκδόσουμε αποδείξεις ή τιμολόγια προς διαφημιζόμενους.
  • Τη λογιστική διευθέτηση των εσόδων και εξόδων του NOESI.gr. Είναι στην πρόθεσή μας, κάθε έτος να δημοσιοποιείται ο απολογισμός εσόδων - εξόδων του NOESI.gr.
Με εκτίμηση, 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr
Σημείωση προς τους αναγνώστες του NOESI.gr - ειδικά τους γονείς που γράφουν στα παλαιότερα "βιολόγιά" μας
Κάποτε αυτή τη στιγμή, τής ανακοίνωσης σύστασης εταιρείας NOESI.gr, τη φοβόμουν όσο τίποτα άλλο στο site! Τώρα, έχοντας κάνει ένα βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση πιστεύω, θέλουμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας. Διαβάστε όμως πρώτα και Κανονισμό λειτουργίας (Καταστατικό) που περιγράφει με λεπτομέρεια τους σκοπούς και τον τρόπο διαχείρισης του NOESI.gr.

Σχόλια

Συγχαρητήρια

Εικόνα Angela Papastavrou
Μπράβο Αγγελε, συγχαρητήρια. Ενα όνειρο χρόνων επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Ειμαστε πάρα πολλοί οι γονείς που μολις πήραμε την ξερή διάγνωση δίχως παραπάνω πληροφορίες και δίχως ανθρωπιά η μόνη μας λύση ήταν η αναζήτηση πληροφοριών και συμπαράστασης μέσα απο το διαδύκτιο. Τοτε το πρώτο πραγμα που όλοι μας γνωρίσαμε ήταν το δικό σου noesi.gr. Αγαπήσαμε ο ένας τον άλλον, πονέσαμε ο ένας τον άλλον, γίναμε πραγματικοί φίλοι, με φιλίες που κρατάνε μεχρι και σήμερα και όλα αυτά χάρη στο δικό σου όραμα με την δημιουργία του noesi.gr. Νομίζω ότι τώρα ειναι ο σωστός χρόνος για να γίνει το noesi.gr κάτι παραπάνω. Σε ευχαριστούμε Αγγελε που υπάρχεις τόσα χρόνια κοντά μας και που θα υπάρχεις για πολλά ακόμη... Αγγελική η μαμά του Νεκταρούλη
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.