Η νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη σε Ιδιωτικά Σχολεία

Εικόνα Με μεγάλη Χαρά

Η νομοθεσία για την παράλληλη στήριξη σε Ιδιωτικά Σχολεία. Τώρα που πολλοί γονείς ψάχνουν σχολεία για τα παιδιά τους θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι με νομοθεσία που ψηφίστηκε από την Βουλή τον Αύγουστο 2017:

  • Απαγορεύεται ρητά η άρνηση εγγραφής μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία εξ αιτίας αναπηρίας ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, ενώ παράλληλα η άρνηση αυτή ανάγεται σε πειθαρχικό παράπτωμα για τους ιδιοκτήτες, τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων αυτών.

Θα παρακαλούσα τους γονείς των οποίων τα παιδιά δεν έχουν γίνει αποδεκτά, να κάνουν τις σχετικές καταγγελίες στον κύριο Γαβρόγλου, ο οποίος και έχει περάσει τον νόμο από την Βουλή, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μην αγωνίζονται για δικαιώματα τα οποία είναι αυτονόητο σε πολιτισμένες χώρες!

Διαβάστε περισσότερα: Διατάξεις για τα Ιδιωτικά Σχολεία που κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια

Σχόλια

Άρνηση εγγραφής μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία λόγω αναπηρίας

Εικόνα Κωνσταντίνα Βασιλείου

Καλησπέρα σας.

Θα μπορούσατε να μας πείτε ποιος νόμος αναφέρει ότι απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής  μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία εξ αιτίας αναπηρίας ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών; 

Αυτό ισχύει και για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ειδικότερα όταν το παιδί χρειάζεται παράλληλη στήριξη ;

Σας ευχαριστώ πολύ.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.