Παράλληλη στήριξη

Εικόνα Stathis
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη. Θα ήθελα να ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται για την παράλληλη στήριξη ότι μπορούν να πάρουν επίσημη έγκυρη διάγνωση από το δημόσιο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΠΝΑ) - Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών Παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές με ιστοσελίδα www.autismhellas.gr. Υπεύθυνος παιδοψυχίατρος είναι ο κος. Καμπάκος με τον οποίο μπορείτε να ζητήσετε ραντεβού με καθυστέρηση περίπου ενος μήνα στο τηλ. 2106728181 και 2106728182. Η διάγνωση αυτή μπορεί να χρησιμοποηθεί απευθείας, χωρίς να περάσετε από τα ΚΔΑΥ, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μιας και δίνεται από δημόσιο νοσοκομείο. Επίσης να σας ενημερώσω ότι έχουμε μαζευτεί κάποιοι γονείς που εκδίδουμε ερασιτεχνικά και με δικά μας έξοδα ένα περιοδικό για όλο το φάσμα του αυτισμού και των μαθησιακών δυσκολιών και αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε μια επιστολή με υπογραφές που θα απευθύνεται στο Υπουργείο Παιδείας με τα αιτήματα των γονεών για την παράλληλη στήριξη. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει με την υπογραφή του σε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα που κάνουμε για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των παιδιών μας στη μάθηση ας επικοινωνήσει μαζί μου στο Ε-mail: rena.kallergi@energizer.com. Σας χαιρετώ, Ρένα

Σχόλια

Συγχαρητήρια

Εικόνα Μαργαρίτα
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική αυτή την ενέργεια που κάνετε προς το υπουργείο Παιδείας. Θα ήθελα να συμμετέχω υπογράφοντας την επιστολή. Έχω κάνει κάποιες ενέργειες προς το Υπουργείο για να εγκρίνει την παράλληλη στήριξη του γιου μου, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα. Προφορικά με ενημέρωσαν ότι φέτος έχουν γίνει 1.000 αιτήσεις για παράλληλη στήριξη και δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί και πόροι για να εγκριθούν οι αιτήσεις. Η απορία μου είναι πως όλα αυτά τα παιδιά φοιτούν στα σχολεία τους χωρίς παράλληλη στήριξη. Λαμβάνονται ημίμετρα όπως στο δικό μου παιδί; Δηλαδή, το ρόλο του εκπαιδευτικού της παράλληλης στήριξης αναλαμβάνει ο εκπαιδευτικός του τμήματος ένταξης του σχολείου για λίγες ώρες όσες κρίνει ότι έχει τη δυνατότητα να διαθέσει; Επίσης, γνωρίζω παιδιά που θα μπορούσαν να φοιτήσουν στο κανονικό σχολείο εφόσον υπήρχε εκπαιδευτικός για παράλληλη στήριξη. Τι γίνεται με τα παιδιά αυτά; Παρακολουθούν τις συνήθης σχολικές τάξεις εφόσον οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσλάβουν συνοδό; Αυτό είναι η δωρεάν παιδεία.
like5

Συμφωνώ

Εικόνα Angela Papastavrou
Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια του μέλους μαργαρίτα...είναι ακριβώς αυτά που θα σας έγραφα και εγώ. Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω με όποιο τρόπο μπορώ. Σας έστειλα e-mail, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λαβει κάποια απαντηση. Περιμένω την απάντησή σας για το πως μπορώ να βοηθήσω και που μπορώ να δω το έγραφο που έχετε ετοιμάσει για να το υπογράψω. Αγγελική Παπασταύρου (angela@noesi.gr)
like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.